HEKLANJE

Koraci za popravak kredita

TEMU APP 100 E KUPON

U ovom ćemo članku raspravljati o tome zašto je popravak kreditne sposobnosti toliko važan i kako možete imati koristi od razumijevanja koraka za popravak kreditne sposobnosti.

Popravak kredita nije uvijek jednostavan, ali postoje odgovori koji nam mogu pomoći da izađemo iz duga. Svi imamo plaćanja, a ponekad su ta plaćanja nečuvena. Plaćanje računa je konstantno i nema pauze, pa je najbolji potencijalni odgovor tražiti pomoć i raditi na vraćanju dugova.



Promjene u zakonu otežavaju potrošačima popravak kredita, ali neki zakonski propisi omogućuju besplatno dobivanje sva tri kreditna izvješća. Ako imate kreditnu povijest nepažnje, želite dobiti kopije svojih kreditnih izvješća kako biste bili sigurni da protiv vas nisu podignute lažne tvrdnje. Ako vjerovnici ili uredi podnesu lažne navode u vašem kreditnom izvješću, možda imate pravo tužiti računala.

Ako u vašem izvješću postoje lažne tvrdnje protiv vas, prva faza je podnošenje spora protiv tvrdnji. To može odgoditi vaša plaćanja, a ako ne dugujete, može vas osloboditi duga nakon što uredi utvrde da niste odgovorni. Imperativ je da odmah stupite u kontakt s uredima ako saznate za bilo kakve zahtjeve protiv vas za koje smatrate da nisu vaša odgovornost. Equifax, TransUnion i Experian imaju otvorenu liniju za rješavanje sporova.

Osporavanje je korak u pravom smjeru za popravljanje vaše kreditne sposobnosti. Većina informacija o vašem kreditnom izvješću potječe od tvrtki koje izdaju kreditne kartice, pružatelja komunalnih usluga, banaka, presuda i tako dalje. Vaši podaci obično ostaju u vašem kreditnom izvješću najmanje sedam godina. Pozitivni rezultati redovito se nalaze na vašem kreditnom izvješću oko deset godina. Porezna prava redovito se nalaze u vašem kreditnom izvješću otprilike 15 godina, a bankroti se redovito nalaze u vašem kreditnom izvješću deset godina.

U uvodu ste naučili nešto o tome kako vam popravak kreditne sposobnosti može biti od koristi. Članak će nastaviti objašnjavati potrebu za osporavanjem potraživanja koja su pogrešna u vašem kreditnom izvješću.

Ako u svom kreditnom izvješću imate dugove koji vam ne pripadaju, pametno je pokrenuti spor što je prije moguće. Uredi će ispitati optužbe protiv vas i ako utvrde da su pogrešne, povući će potraživanja. Ako informacije o vašem kreditnom izvješću nemaju razrješenje, tvrtke će redovito brisati ili mijenjati potraživanja protiv vas. To je razlog zašto je neophodno pratiti svoje kreditno izvješće.

Također možete pogledati svoj kreditni rezultat iz kreditnih izvješća i saznati činjenice o tome kako to utječe na vaš rezultat. Ako vidite da postoje zahtjevi protiv vas za koje ste odgovorni i ne možete naići na rješenje, pametno je informirati se. Ako mislite da tvrtke za popravak kredita kažu da mogu ukloniti stavke iz vašeg kreditnog izvješća i smanjiti vaše mjesečne račune, onda ste u zabludi. Gotovo sve tvrtke regulirane su zakonom. To znači da vlada ima razloga misliti da bi tvrtke mogle prevariti svoje potrošače. Stoga većina tvrtki koje kažu da vas mogu izvući iz dugova u kratkom vremenu ili nimalo, redovito čekaju da uzmu novac iz vašeg džepa, dok vas dovode u opasnost od gubitka imovine.

Ako želite pomoć ili pomoć u vezi sa svojim kreditom, pametno je obratiti se izvorima koji pružaju savjetovanje u Nacionalnoj zakladi za kreditno savjetovanje. Predstavnici su dobro obučeni za pružanje pomoći potrošačima u pronalaženju rješenja za otplatu duga. Oni će vam također pomoći da skinete vjerovnike s leđa. Neophodno je znati svoja prava ako ste dužni i tražiti rješenje za popravak kredita.



Kredit za izgradnju koji je pogođen u mnogim je slučajevima težak, ali nikad nemoguć. Milijuni diljem svijeta u prošlosti su imali neke financijske promjene koje su na njih negativno utjecale. Iz tog razloga niste sami i mnogi su svjesni te činjenice. Consumer Response Center je prekrasan izvor za otkrivanje informacija o vašim pravima. U nekim slučajevima, neki od nas imaju veća prava od drugih. Žrtve krađe identiteta ili vojno osoblje kojima je ukraden identitet imaju dodatna prava od osoba koje su nemarno platile na vrijeme. Prepoznavanje onoga što vam je dostupno prva je faza u popravljanju vaše kreditne sposobnosti i vraćanju na pravi put.

Imati pri ruci informacije o koracima za popravak kreditne sposobnosti uvelike će vam pomoći sljedeći put kada vam zatreba popravak kreditne sposobnosti.