HEKLANJE

Prirodna mineralna šminka – 3 razloga zašto bi trebala biti vaša prirodna ljetna zaštita od sunca

TEMU APP 100 E KUPON

Mineralna šminka prirodno je rješenje za sve osobe koje ovog ljeta traže prirodnu zaštitu od sunca. Osobito ako tražite nježnu i sigurnu kremu za sunčanje. Onda ne tražite dalje od svoje torbice za šminku za nevjerojatne rezultate i punu zaštitu od sunca.

Ovo su 3 glavna razloga zašto bi mineralna šminka trebala biti vaša krema za sunčanje:



1. Dva glavna sastojka mineralne šminke su prirodne kreme za sunčanje, koje daju punu UVA i UVB zaštitu od sunca.

Cinkov oksid je glavni sastojak mineralne šminke. Budući da vrlo učinkovito apsorbira i UVA i UVB zrake ultraljubičastog svjetla, najčešće je korišteni sastojak u proizvodima za zaštitu od sunca. Ovaj mineral pomaže u zaštiti od opeklina i drugih oštećenja kože uzrokovanih ultraljubičastim svjetlom.

Titanijev dioksid također se često koristi kao krema za sunčanje. Zbog svoje svjetline i vrlo visokog indeksa loma, po svjetlini odmah iza dijamanata, ovaj mineral dodan mineralnoj šminki vašem licu daje blistav sjaj.

2. Mineralna šminka pomaže u borbi protiv akni. I to je jako dobra vijest ako se želite šminkati vani tijekom vrućeg ljeta. Ako imate akne, onda vjerojatno znate da nošenje šminke i kozmetike kada ćete se znojiti samo pogoršava vaše akne.

Mineralna šminka je vaše rješenje. Anorganski je i odbija bakterije koje se hrane vlagom da uđu u vaše pore, no minerali su mljeveni tako da bestežinski leže na vašoj koži i ne začepljuju pore.

3. Mineralna šminka se ne “topi” s vašeg lica kada se znojite. Budući da sadrži titanijev dioksid, koji dodatnu vlagu pretvara u snažan sterilizator, vlagu ne mogu apsorbirati minerali i stoga se šminka neće micati ili otjecati na vrućem ljetnom suncu. Ova šminka ostaje postojana.

Steralizirajući učinak šminke također joj daje snažan udarac u borbi protiv akni. Nije ni čudo što je dermatolozi vole i zovu je “šminka za njegu kože”.