HEKLANJE

Korisni savjeti za njegu vaše kože

TEMU APP 100 E KUPON

Koža je najvanjska ovojnica vašeg tijela, koju treba održavati čistom i njegovanom. Ako se vaša koža održava u dobrom zdravlju, tada ćete se osjećati ljepše, svježije i mlađe. Vašu kožu treba maziti i njegovati. Koža je dio tijela koji je stalno izložen različitim vrstama zagađivača i grubosti iz okoline. Ti zagađivači štete koži i koža gubi mladost i sjaj. Evo nekoliko osnovnih informacija o tome kako svoju kožu održati zdravom. Morate znati svoj tip kože prije nego započnete bilo koji program njege kože. Postoje četiri osnovna tipa kože, normalna, masna, suha i osjetljiva koža.

Morate oprati lice kako biste s njega uklonili prljavštinu i kako biste ga održali čistim. Nikada ne smijete prati lice toplom ili hladnom vodom. Topla i hladna voda uzrokuju pucanje kapilara na koži. Uvijek perite lice mlakom vodom kako biste uklonili prljavštinu i otvorili začepljene pore na koži. Trebali biste prati lice što je češće moguće. Ali nikada ga nemojte zaboraviti oprati prije spavanja i ujutro. Nikada ne biste trebali ići u krevet sa šminkom. Za čišćenje kože trebali biste koristiti blago sredstvo za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože. Surfaktanti prisutni u sredstvu za čišćenje uklanjaju prljavštinu i ulje koje luče znojne žlijezde. Sredstvo za čišćenje trebate nježno nanijeti na lice kružnim pokretima. Zatim isperite lice hladnom vodom.



Ujutro morate svojoj koži dati suhu četku za piling kako biste uklonili mrtve stanice kože. Piling kože vrlo je bitan kako bi bila sjajna i sjajna. Svrha pilinga vaše kože je uklanjanje mrtvih površinskih stanica kože i stvaranje mjesta za pojavu novih stanica kože. To će vam dati mladolik i blistav izgled. Nove stanice također lakše apsorbiraju vlagu nego mrtve stanice. Piling također poboljšava cirkulaciju krvi. Za suhi piling možete koristiti četku s mekom prirodnom dlakom. Ako vam je koža masna, piling trebate raditi barem 4-5 puta tjedno. Oni sa suhom osjetljivom kožom mogu napraviti piling jednom ili dvaput tjedno. Kako bi vaša koža bila meka; morate hidratizirati kožu. Hidratantna sredstva pomažu privući i zadržati vlagu u koži. To će pomladiti stanice kože i učiniti kožu mekom i sjajnom. Ne smijete pretjerivati jer može rezultirati i začepljenjem pora. Trebali biste odabrati hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Hidratantna sredstva također pomažu u zaštiti vaše kože od oštećenja od sunca. Dostupne su hidratantne kreme sa zaštitom od sunca koje se mogu koristiti danju za zaštitu vaše kože od oštrog UV zračenja.

Morate ojačati svoju kožu masirajući ih polaganim kružnim pokretima. To će pomoći poboljšati cirkulaciju i spriječiti stvaranje bora. Kako biste imali zdravu i blistavu kožu, trebate potaknuti probavu. Pijte puno vode i jedite uravnoteženu zdravu hranu. Izbjegavajte masnu i brzu hranu. Na taj način možete spriječiti zatvor i druge probavne probleme koji su glavni uzrok kožnih bolesti poput akni, prištića itd.