HEKLANJE

Korištenje vaše kreditne kartice u inozemstvu

TEMU APP 100 E KUPON

Ako idete u inozemstvo, korištenje kreditne kartice može biti najsigurniji i najučinkovitiji način nošenja valute. Ali koje korake trebate poduzeti kako biste bili sigurni da je vaša kartica najbolja za korištenje u inozemstvu? Evo nekoliko savjeta o tome kako učinkovito koristiti svoje kreditne kartice dok ste u inozemstvu:

Odaberite univerzalnu karticu



Ako putujete u inozemstvo, pokušajte odabrati karticu za koju znate da će raditi u većini zemalja. Uzimanje kartica trgovina ili manje poznatih kartica može poništiti smisao nošenja kartice sa sobom. Držite se široko prihvaćenih vrsta kredita kao što su Visa i MasterCard.

Raspitajte se o naknadama

Prije nego što odete, pitajte svog izdavatelja kartice kolike su naknade za korištenje vaše kartice u inozemstvu. Ako imate više od jedne kartice, uzmite onu s najboljim tečajevima za podizanje novca i obavljanje transakcija. Iako s karticom dobivate bolje tečajeve, to je beskorisno ako vam izdavatelj kartice naplaćuje visoke naknade za podizanje deviza.

Nosite brojeve izdavatelja kartice

Provjerite imate li broj na koji možete nazvati izdavatelja kartice ako nešto pođe po zlu. Uobičajeni broj koji zovete vjerojatno neće raditi, pa prije nego što odete trebali biste dobiti njihov broj za međunarodne pozive. Pitajte svog izdavatelja kartice o aranžmanima u slučaju da vaša kartica bude izgubljena ili ukradena.

Obavijestite svog izdavatelja

Ako idete negdje gdje nije vaša redovita rutina, dobro je da obavijestite svog izdavatelja kartice da odlazite. Ako vaša kartičarska kuća primijeti da se vaša kartica koristi na čudnim mjestima, može suspendirati vaš račun. Iako to možete brzo riješiti, poštedjet ćete se briga i problema ako im prije odlaska samo javite da ćete svoju karticu koristiti u inozemstvu.



Provjerite svoje datume

Prije odlaska u inozemstvo provjerite datume isteka i kreditne limite svojih kartica. Ne želite biti na odmoru i ne moći uživati jer vam je kartica istekla ili ste ostali bez kredita. Ako mislite da nećete imati dovoljno kredita, možete produljiti svoj limit ili uzeti nekoliko kartica.

Čuvajte sve račune



Najvažnija stvar koju trebate učiniti u inozemstvu je čuvati sve svoje račune. Ako vam je bilo što naplaćeno previše, to trebate dokazati, a ako čuvate sve svoje račune, možete točno pratiti što ste i koliko potrošili.

Kredit je najsigurniji

Iako možda mislite da je najbolja ideja uzeti bankomat karticu, kreditne kartice su mnogo sigurnije jer imaju dodane sigurnosne mjere kao što je zaštita kupnje. Većinu vremena svoju kreditnu karticu možete koristiti na bankomatu ako je potrebno, ali pokušajte je teretiti što je više moguće jer ćete tako uštedjeti novac. Ako možete biti disciplinirani s vođenjem evidencije i planirati unaprijed, tada će iznošenje vaše kreditne kartice u inozemstvo učiniti vašu potrošnju sigurnijom i bez muke.



Vještina koja donosi novi vrhunac

Mi u e-Fuzion-u razumijemo rastuću važnost društvenih medija i pružamo prilagođena rješenja kako bismo pomogli klijentima da iskoriste potencijal društvenih

Kredit 101

Većina financijskih savjetnika reći će vam da nikada nije prerano izgraditi dobru kreditnu povijest, ali isto tako nikada nije prekasno

Savjeti za zdrav život

U moru obveza, stresa i užurbanog načina života ljudi često zaborave ili jednostavno ne stignu misliti na svoje zdravlje. Jedna