HEKLANJE

Kratki vodič za dražbe lokalne, državne i savezne vlade

TEMU APP 100 E KUPON

Postoje milijuni dolara zaplijenjene i nepotražene imovine koju vlada svakodnevno prodaje na dražbi. Ta potencijalna skrivena blaga uključuju automobile, kuće, brodove, nakit, antikvitete i još mnogo toga. Budući da država nije ništa uložila i često nema potencijalnih kupaca, iznos potreban za kupnju može biti nepristojno nizak. Aukcije su uobičajena metoda za odlaganje svega i svačega što su nakupili.

Državne dražbe održavaju se svakodnevno diljem Sjedinjenih Država. Sve savezne, državne i lokalne vlasti redovito održavaju vlastite dražbe. Slijedi nekoliko korisnih informacija za početak vaše potrage za novim domom, automobilom ili drugom nekretninom po povoljnoj cijeni.



Često postavljana pitanja

Kako mogu pronaći državnu dražbu u svojoj blizini?

— Nažalost, ne postoji jedno lijepo konsolidirano mjesto koje ih sve navodi za vas. Lokalne, državne i savezne vlasti obično ne surađuju, ali svaka ima svoju jedinstvenu metodu oglašavanja vlastitih dražbi ili prodaja. Možete započeti kontaktiranjem lokalne ili državne uprave osobno, telefonom ili e-poštom. Ponekad ćete pronaći popise za aukcije u lokalnim novinama ili na raznim gradskim ili županijskim zgradama. Pretraživanjem interneta također se mogu pronaći oglasi.

Je li komplicirano kupovati putem aukcije?

— Ne, općenito postoji jednostavan postupak registracije. Kada se registrirate, dobivate informacije o njihovim pravilima plaćanja i drugim pravilima, kao što je koliko dugo morate ukloniti stavku, nakon što ste je kupili i hoćete li ili koliko pažljivo moći pregledati što je za ponudu, prije nego što počnu aukcija.

Kako mogu pronaći tu određenu stavku koju tražim?

— Ovdje počinje zabava. Može trebati puno, i puno traženja. Često se u popisima dražbi spominju samo neki predmeti koji se prodaju, a ne svi. Dobra je ideja provjeriti s lokalnom agencijom koja bi logično imala predmet koji biste željeli. Agencija za poljoprivredu bila bi dobro mjesto za početak traženja rabljenih traktora, umjesto poslovno orijentiranog odjela ili agencije.



Zašto su stvari tako jeftine?

— Jednostavna ponuda i potražnja. Vlada svaki dan otima imovinu i ograničen je broj ljudi koji znaju kako je kupiti. Država nije u opasnosti od gubitka budući da nije uložila u stavku od početka.

Možete li stvarno kupiti auto za 100 dolara?



— Da, postoje tako jeftini automobili, ali oni najvjerojatnije neće biti u savršenom stanju. Trebali biste slijediti ovo kao što biste to učinili kada kupujete bilo koji rabljeni automobil. Razbijte gume, pogledajte ispod haube i odvezite ga na probnu vožnju ako to dopuštaju. Prije kupnje pokušajte provjeriti je li automobil “automobil za spašavanje”.

Što je s nekretninama?

— Trenutna ekonomska situacija vjerojatno čini ovo najnovijim potencijalnim rudnikom zlata za one koji imaju nešto novca za ulaganje. Budući da su tržište nekretnina i hipotekarnih kredita ove godine doživjeli velike udare, više domova je ovršeno ili ih je država zaplijenila zbog neplaćenog poreza. Pratite novine i internetske stranice za “porezne prodaje”. Poplava zaplijenjenih domova otežava ili onemogućuje raznim vladinim agencijama pronalaženje kupaca za širok raspon nekretnina.



Potencijal je ograničen samo trudom koji ulažete. Vidio sam da gomila računala ide za manje od cijene jednog računala, jer sam bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, ali bez kamiona… Za one koji su istraživali i pripremali se uistinu čeka blago .

Istina o APR-u kreditne kartice

Svakako vas ne mogu kriviti ako izrazite nevjericu i izravnu sumnju kada pročitate riječi “niska APR kreditna kartica”. To je