HEKLANJE

Kredit za mlade: utvrđivanje kreditne povijesti

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste poput mene, tinejdžer ili mlada odrasla osoba, tek počinjete u velikom svijetu, dobivanje kredita može biti teško. Većina vjerovnika želi vidjeti solidnu kreditnu povijest prije nego što vam da kredit. Čini se da nemaju pojma poput mene o tome kako dobiti kreditnu povijest. Uostalom, kako dobiti kreditnu povijest kada je morate imati da biste dobili kredit? duh!

Koliko god to moglo biti frustrirajuće za mladu osobu, postoji nekoliko načina da dobijete nešto kreditne povijesti, da barem nešto pokažete banci.



Supotpisnik
Najlakši način da počnete s kreditom je da zamolite roditelja, baku i djeda itd. da supotpišu zajam za vas, obično zajam za automobil. Međutim, za neke od nas to nije opcija iz ovog ili onog razloga. Još jedna opcija koju možete razmotriti je supotpisana kreditna kartica. Samo budite sigurni da plaćate svoje račune na vrijeme, ili ćete samo dobiti lošu kreditnu povijest i biti u gorem stanju nego kad ste počeli!

Osigurana kreditna kartica
Također možete dobiti osiguranu kreditnu karticu. Uplatili biste možda 500 USD u banku izdavatelja. Zatim bi vam izdali kreditnu karticu s limitom od 500 USD. To ih štiti, a vama će dati kreditnu povijest. Riječ upozorenja – vodeća banka koja izdaje osigurane kreditne kartice ima vrlo lošu evidenciju kod Better Business Bureaua, stoga prvo provjerite banku!

Osigurani zajam
Također možete dobiti mali osigurani zajam. Položite 1000 dolara u banku kao kolateral, a oni vam posude 1000 dolara. Ovo je stvarno besmisleno, osim što vam daje kreditnu povijest.

Na kraju, kada steknete kreditnu povijest, imajte na umu da ćete možda moći dobiti karticu za gorivo ili karticu robne kuće prije nego što dobijete kreditnu karticu. Provjerite hoće li kartica za gorivo/trgovinu izvijestiti kreditne agencije i pomoći poboljšati vašu kreditnu povijest.

Još jedan savjet za kraj – ako kupujete auto i trebate kredit za automobil, dobar prodavač će vam pomoći da dobijete kredit. Tako sam ja zapravo dobio svoj – zajedno s velikim predujmom i supotpisom.

Isplati li se refinanciranje?

Refinanciranje se može isplatiti, ali nije prikladno za svakoga, kao opće pravilo, refinanciranje se može isplatiti ako je trenutna kamatna