HEKLANJE

Kreditna kartica može pjevati božićnu pjesmu

TEMU APP 100 E KUPON

“Božićno vrijeme, imela i vino” Koliko ste puta do sada ovo čuli, a tek je studeni? Kladim se u nekoliko, ali s obzirom na to da nam Božić svake godine izgleda sve ranije, bez sumnje ćemo osjetiti potrebu da unaprijedimo kupnju poklona i hrane. To ipak samo dovodi do toga da trošimo više nego što bismo trebali. To je zato što s dućanima punim ukrasa i božićnih melodija, dućani nam diktiraju da svoje darove moramo kupiti sada, što će značiti kada prosinac dođe i prođe. Potrošili bismo više u dva mjeseca koliko su trgovine bile pune božićnog veselja.

Ovo nije sve bah! Zajebancija.



Osobno samo za tu priliku i gledajući lica djece kada otvaraju svoje darove na božićno jutro, budući da je Božić posebno doba godine u kojem se isplate sve pripreme i trošenje.

Ali to ne znači da dolazi besplatno, au nekim slučajevima i više nego što si ljudi mogu priuštiti. Uz svu svoju raskoš i prigodu, Božić može imati visoku cijenu za mnoge ljude koji će se, umjesto da iznevjere svoju djecu i obitelj, okrenuti obećanju bogatstva koje nude kreditne kartice i kartice trgovina.

Nemojte me krivo shvatiti, kreditne kartice, pa čak i kartice trgovina, imaju svoje namjene. To je istina samo ako ih koristite samo u svoju korist, kako biste iz njih izvukli najbolje. Ako razmišljate o tome da uzmete jedno ili drugo, onda je jedini prijedlog koji mogu dati jest da se odlučite za kreditnu karticu, umjesto kartice za trgovinu.

Svi želimo uživati u ovo doba godine, tako da ćete dobiti sve što želite učiniti i pritom uštedjeti novac i izbjeći velike dugove učiniti svečanost još ugodnijom. Dakle, pružajući vam nekoliko prednosti i nedostataka, koje uključuju kreditne kartice i kartice trgovina, nadamo se da će vam puno pomoći u donošenju ispravnih odluka.

Prije svega prednosti kreditnih kartica:

• Povoljnije kamate od dućanske kartice.
• Mnogo ponuda na tržištu koje vam daju beskamatno razdoblje.
• Neki dolaze s programima povrata novca koji vam vraćaju postotak vaših izdataka. (Obično između 0,5% – 2%)
• Zaštitit će vaše darove čim ih kupite.
• Omogućuje vam kupnju sada i plaćanje kasnije, samo na ono što ste potrošili bez naplate kamata.

Sada nedostaci:



• Može vas navesti da potrošite više nego što si možete priuštiti da vratite, što će zauzvrat dovesti do naplate kamata na vaš račun.
• Mogu doći s teškim udarcem po džepu, s naknadama za zakašnjela plaćanja i prekoračenjem vašeg kreditnog limita.

Prednosti kartice trgovine:

• Možete ih koristiti čim budete prihvaćeni za karticu.
• Početni popust (obično 10% popusta na prvu kupnju) odmah će vam omogućiti uštedu.



Nedostaci:

• Previsoke kamate, koje su znatno iznad onih na kreditnoj kartici. Neki mogu biti čak 30%.
• Mogu vas brzo dovesti do dugova ako se ne podmire na kraju svakog mjeseca.
• Kupcu prodaju pomoćnici koji ne znaju apsolutno ništa o tome što prodaju.

MOGUĆNOSTI VODE DO BUDUĆNOSTI

Sto ljudi, sto perspektiva. Iskustvo i mudrost dolaze s godinama. Mladima, posebice adolescentima, zato treba pomoć. Riječ „pomoć“ je postala