HEKLANJE

Kreditna kartica za male tvrtke – koristi vlasnicima tvrtki

TEMU APP 100 E KUPON

Ako posjedujete malu tvrtku, možda imate značajne mjesečne troškove koji su potrebni za njeno poslovanje. Ali u mnogim slučajevima možda još nemate dovoljno gotovine za plaćanje tih troškova. Iz tih razloga, poslovna kreditna kartica ili kreditna kartica za male tvrtke mogu biti korisne, s obzirom na pogodnosti koje se nude posebno vlasnicima tvrtki. S kreditnom karticom doista je napast potrošiti više nego što bi trebalo. Ovaj nedostatak kontrole, međutim, primarni je izvor zarade u industriji kreditnih kartica. Ako imate financijski uvid da upravljate svojim novcem kao vlasnik tvrtke, poslovne kreditne kartice mogle bi vam pružiti fleksibilnost koja vam je potrebna za upravljanje svakodnevnim troškovima. Poslovne kreditne kartice koje se pažljivo koriste mogle bi biti upravo ono što vam treba za upravljanje vašim rastućim poslovanjem.

Jedna razlika između osobnih i poslovnih kreditnih kartica je operacija praćenja kupnje. Vaše se kupnje prate pod imenom vaše tvrtke, a ne pod vašim imenom, pa bi se marketinške ponude koje primate za svoju tvrtku temeljile na onome što ste kupili svojim poslovnim kreditnim karticama, a ne vašim osobnim karticama. Korist od ovog praćenja bila bi ta što bi vaša tvrtka imala poslovnu povijest koja bi se mogla pokazati kao velika prednost.



Druga je razlika način na koji se prate troškovi. Izvadak vaše poslovne kreditne kartice trebao bi imati detaljan popis transakcija, raščlanjen prema vrsti troška. Kada uređujete svoj mjesečni proračun ili svoje godišnje ili tromjesečne financijske projekcije za plaćanja poreza, ove izjave bi vam dobro došle kada biste utvrdili koji troškovi bi trebali biti terećeni na koje račune, a koji su troškovi porezno priznati. Ovo će biti od velike koristi kada upravljate svojim novcem, jer možete pratiti pojedinačne transakcije i dodijeliti ih različitim dijelovima svog proračuna.

Gotovo 75% anketiranih poslovnih stručnjaka izjavilo je da su poslovne kreditne kartice i kreditne kartice za mala poduzeća lakši način upravljanja troškovima od tekućeg računa. Tekući računi zahtijevaju ručno bilježenje transakcija, a kada ljudi pogriješe ili čak zaborave zabilježiti te transakcije, mogu se pojaviti neugodna iznenađenja u obliku prekoračenja. Vaš će mjesečni izvještaj detaljno uključivati svaki trošak.

Računi poslovnih kreditnih kartica također imaju neke dodatne pogodnosti koje osobne kreditne kartice nemaju uvijek. Vaš bi račun trebao uključivati dodatne kartice, ako je potrebno, za dodatne (pouzdane) zaposlenike, a može uključivati čak i putno osiguranje, i za otkazivanje putovanja, pa čak i za nezgode koje se dogode vašim zaposlenicima (ili vama!) dok ste na poslovnom putovanju. Ove dodatne kartice stvarno će vam dobro doći kada vaš posao počne rasti. Ako ste primarni donositelj odluka, često morate donijeti nekoliko ključnih odluka odjednom i često ste uključeni u mnoge elemente svog poslovanja u isto vrijeme. Ako imate rutinske kupnje, imati druge zaposlenike koji su ovlašteni za te kupnje oslobodit će vam mnogo slobodnog vremena. Budući da bi vaša poslovna kreditna kartica dolazila s detaljnim praćenjem troškova, osjećali biste udobnost delegiranja ovakvih odluka o kupnji drugima, ostavljajući vam više vremena da se usredotočite na razvoj svog poslovanja.

Kako napredujemo u informacijsko doba, ove su detaljne izjave sada dostupne na internetu za korištenje u udobnosti vlastitog ureda ili doma. Korištenjem pravog računovodstvenog softvera, možete spojiti svoje mrežne izjave s postojećim datotekama računa kako biste automatski uskladili troškove s proračunskim računima. Zašto plaćati računovođu da sjedi i pokriva te troškove kada možete koristiti softverski paket koji bi isti posao obavio upola kraće i koštao bi vjerojatno puno manje od plaće računovođe? Sve što trebate učiniti je povremeno pratiti online proces spajanja.

I tako vidimo koliko jednostavno može biti za svaku malu tvrtku da preko noći usmjeri svoje financijske operacije. Kreditna kartica za male tvrtke mogla bi biti ne samo izvor financijske fleksibilnosti, već i zamjenski računovođa. Zašto ne biste dopustili kartičnoj tvrtki da pokrije režijske troškove povezane s praćenjem i razvrstavanjem financijskih troškova? Kada razmislite o drugim prednostima poslovne kreditne kartice, kao što su bonus milje za česte putnike za zračne prijevoznike ili nagrade koje dolaze s gotovinskim rabatima za kupnje, prednosti poslovnih kreditnih kartica počinju se značajno isticati. Ove pogodnosti dostupne su svakom malom poduzetniku. Ključno je zapamtiti pravodobno plaćanje duga i naknada kako bi vaš kreditni rejting kao tvrtke ostao jak.

Ponuda ljuskica za zube

Svi smo nekada željeli taj osmijeh slavne osobe. Znate, onaj koji blista poput slavnih dok koračaju crvenim tepihom. Međutim, mnogi