HEKLANJE

Kreditna kartica za prijenos stanja – jednostavan način za izbjegavanje visokih APR-ova

TEMU APP 100 E KUPON

U današnje vrijeme kreditne kartice nude mnoge značajke osmišljene kako bi se svidjele svima — od povrata gotovine i ponuda rabata do bodovnih sustava i milja za česte putnike. Mnoge od ovih ponuda idu u vašu korist samo ako kupujete u velikim količinama i često. S iste strane, dobivate više zauzvrat ako možete otplatiti saldo svaki mjesec. U suprotnom, godišnje naknade i visoke kamatne stope koje se obično nalaze na ovim vrstama kartica učinit će da se nagrade čine bezvrijednima. Ali što je s vlasnicima kreditnih kartica koji uvijek imaju stanje ili se ne mogu izvući iz čvrstog stiska duga? Kreditne kartice za prijenos stanja mogu biti privremeno rješenje vašeg problema.

Utapate li se u dugovima?



Mnogi Amerikanci imaju nekoliko kreditnih kartica i zaduženi su do guše. Lako je postati žrtvom zamke koju postavljaju vjerovnici. Izdavači kreditnih kartica i banke čine primamljivim trošenje iznad vaših mogućnosti, pretjerano se produžujući do točke bez povratka. Stjecanje kontrole nad svojim dugom može biti teško. A ako si možete priuštiti samo minimalne uplate na svoje račune, to jedva da će umanjiti ukupni iznos koji dugujete. Mogu proći godine (ili desetljeća) da se ta kartica isplati. Osim toga, na kraju ćete izgubiti stotine i tisuće dodatnog novca u financijskim troškovima.

Ali ne brinite! Prijenosi stanja mogu vas izvući iz temelja i vratiti na pravi put ili osloboditi dugova.

Zgrabite spasilac

Ako su vam financije malo izvan kontrole, ali ste uspjeli održati dobru kreditnu sposobnost, onda imate sreće. Uhvatite uređaj za plutanje i ponovno pogledajte svjetlo. Ne morate dopustiti da revolving kredit upravlja vama. Okrenite ploču i preuzmite kontrolu nad tim – iskoristite korištenje prijenosa stanja kreditne kartice.

Uvjeti prijenosa stanja kreditne kartice mogu se uvelike razlikovati pa je u vašem najboljem interesu tražiti najbolju ponudu. Mnoge kartice za prijenos stanja nude 0% APR-a na sve prijenose stanja. Neki imaju više početne stope od 2% do 9% APR-a ili više.

Kamatne stope za prijenos stanja obično se primjenjuju na ograničeno vrijeme. To može biti 3 mjeseca, 6 mjeseci, 9 mjeseci ili 12 mjeseci. Neke kartice (rijetke kartice) čak nude stope prijenosa za neograničeni broj mjeseci. Po isteku vremenskog razdoblja primjenjuje se normalna kamatna stopa. To može biti bilo gdje od približno 9% godišnje do čak 30% godišnje.

Podići glavu iznad vode



Neki bi mogli usporediti korištenje prijenosa stanja s “pljačkom Petera da plati Paulu”. Drugim riječima, prebacujete svoj novac s jednog mjesta na drugo pokušavajući izbjeći posljedice lošeg upravljanja novcem. Može se činiti da se nosite sa svojom situacijom, ali zapravo niste. Međutim, ako se pažljivo koristi, prijenos stanja kreditne kartice s kartica s visokim kamatama na kreditne kartice za prijenos stanja može vam dati više prostora za disanje i vremena da se uhvatite.

Kreditne kartice za prijenos salda nude mnoge mogućnosti, posebno za potrošače koji uvijek imaju saldo na svom kreditu ili koji mogu biti u problemu s dugom po kreditnoj kartici. Ove kartice mogu vam pomoći da koristite prijenos stanja kreditne kartice da se izvučete iz plastike i vratite kontrolu nad svojim financijama. Ako ste zapeli s visokim kamatama i shvatite koliko novca gubite, kreditne kartice za prijenos stanja su za vas. Samo pazite da vas opet ne uhvati opasna zamka plastičnog čudovišta.