HEKLANJE

Kreditne i trgovinske kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Dok je nekad izbor kreditne kartice u Ujedinjenom Kraljevstvu bio izuzetno ograničen, sada postoji mnoštvo tvrtki koje sve bombardiraju obećanjima o niskim kamatama, prijenosima stanja i karticama koje su statusni simbol za vlasnika. Osim toga, većina trgovina na High Streetu sada nudi vlastite kartice trgovina, dajući vam kredit koji možete potrošiti samo u njihovoj trgovini ili lancu trgovina.

Na primjer, kada dođete do blagajne u trgovini odjećom, nudi vam se popust na kupnju ako u tom trenutku izvadite karticu njihove trgovine. Zbog toga je izuzetno lako reći da i mnogi ljudi pristaju tako da dobiju popust bez provjere sitnih slova ili uvjeta. Opasnost od toga je što te kartice imaju notorno visoke kamate do 29,9% i za mnoge je to početak pada u dugove.



Kreditne kartice i kartice trgovina rade na gotovo isti način, a neke kreditne kartice imaju kamate visoke kao kartice trgovina, međutim, ako imate stanje na svojoj kreditnoj kartici i ne možete si priuštiti da ga u cijelosti otplatite, postoje načini da iskoristite ih u svoju korist. Mnogi dobavljači kartica nude beskamatna razdoblja za prijenos stanja. To će vam omogućiti prijenos vašeg postojećeg stanja na drugu karticu i otplatu onoliko koliko si možete priuštiti za određeno razdoblje, često šest mjeseci, bez plaćanja kamata. To vam može dati pravu priliku da smanjite svoj dug.

Ako imate znatne dugove na kreditnim i prodajnim karticama i kao rezultat toga možete si priuštiti samo plaćanje minimalne uplate na svakoj od njih, mogli biste otkriti da je za neke od njih mjesečna kamata zapravo veća od iznosa koji plaćate, pa bi vaša stanja mogla zapravo povećati. Ovo je zastrašujuća situacija jer se često čini da nema izlaza. U tim slučajevima često vrijedi pokušati uzeti osobni zajam kako biste konsolidirali sav svoj dug. To će imati značajno nižu kamatnu stopu od mnogih kartica, a također će smanjiti minimalni iznos koji morate platiti svaki mjesec.

Poslovna ideja: Podcasti

Podcasti su se pojavili posvuda na internetu u posljednjih godinu dana. Naišao sam na podcaste o bilo čemu, od najnovijih

Kad banka kaže “ne”

Faktoring se prakticira stoljećima. Rimljani su prodavali mjenice uz diskont kao i Feničani. Riječ faktor dolazi iz latinskog, jezika Rima.