HEKLANJE

Kreditne kartice: 7 najčešćih pogrešaka koje vlasnici kartica čine

TEMU APP 100 E KUPON

Morate mudro upravljati svojim kreditnim karticama. U protivnom biste mogli završiti u financijskim problemima. Nažalost, ima mnogo onih koji ne shvaćaju da mogu činiti velike pogreške s korištenjem svojih kreditnih kartica. Evo 7 najčešćih pogrešaka s kreditnom karticom koje vlasnici kartice čine:

1. Plaćanje samo minimalnog iznosa.
Minimalni iznos samo je iznos koji morate vraćati svaki mjesec kako biste izbjegli neplaćanje duga. Ako platite samo minimalni iznos, ostatak vašeg duga podliježe obračunu kamata. Uvijek vratite više od minimalnog iznosa ili izvršite puna plaćanja kako biste izbjegli dug na kreditnoj kartici.



2. Zakašnjela plaćanja.
Ako ne postavite nikakvu vrstu automatskog terećenja sa svog bankovnog računa, može biti primamljivo ostaviti račun za kreditnu karticu sa strane i pristupiti mu kada budete imali vremena. Prije nego što shvatite, prošlo je nekoliko tjedana, a vi kasnite. Ako to ostavite do roka, možda ćete otkriti da uplata neće stići dovoljno brzo.

Kašnjenje s plaćanjem velika je pogreška iz jako puno razloga. Gotovo sigurno će vam biti naplaćena naknada za zakašnjelo plaćanje, a vaše zakašnjelo plaćanje bit će navedeno u vašem kreditnom izvješću. Također možete otkriti da ste izgubili sve dobre stope koje ste imali ili bilo koje povlaštene stope koje biste mogli dobiti u budućnosti.

Kako biste izbjegli kašnjenje u plaćanju, uvijek biste trebali knjižiti svoju uplatu puno prije datuma dospijeća (najmanje tjedan dana). Ako ste to ostavili za posljednji trenutak, nazovite i pokušajte platiti na taj način.

3. Biti prevaren ponudama tvrtki koje izdaju kreditne kartice.
Nikada se ne isplati dobiti karticu s višom kamatom samo zato što nudi neku vrstu bodova vjernosti, milje leta ili bilo što. Čak i ako nudi novčanu nagradu, malo je vjerojatno da će to biti više nego što biste platili u dodatnim kamatama – uostalom, zašto bi vam dali besplatan novac?

4. Skupljanje karata.
Neki misle da im dobro stoji novčanik pun kreditnih kartica. Pogotovo ako je novčanik krcat zlatnim i platinastim. Ali zavist ne! Ovi vlasnici kartica mogu biti u situaciji da moraju pratiti sve različite kartice, stanja i kamatne stope.

Zapravo, trebali biste se ograničiti na najviše tri karte odjednom. Sve više počinje činiti da u svom kreditnom izvješću izgledate pretjerano angažirano i moglo bi vas odbiti za veći zajam.

5. Naplaćujte više da biste zaradili više bodova.
Izdavača kreditnih kartica domišljato vas nagrađuju s više bonusa i bodova vjernosti ako naplatite više tijekom promotivnog razdoblja ili blagdanske sezone. Možda završite s kupovinom koja vam ne treba samo da biste zaradili više bodova. Ako si možete priuštiti sve svoje kupnje, u redu! Ali ako ne, možda ćete imati veliku glavobolju kada vam stigne račun!



6. Korištenje vaših kreditnih ograničenja do maks.
Vaše ograničenje je maksimalno ograničenje; ne minimalno! Što god radili, nemojte uzeti karticu i odmah potrošiti cijeli limit. Ovo izgleda jako loše. Bolje je redovito trošiti oko pola i vraćati.

7. Nečitanje odredbi i uvjeta.
Na kraju, kao i uvijek, ne potpisujte ništa što niste pročitali! Znam da može biti teško pročitati sva sitna slova, ali ako ne znate u što se upuštate, ne biste trebali dobiti karticu. Obratite posebnu pozornost na sva buduća povećanja cijena i na vrste naknada koje vam se mogu naplatiti.

Otvaranje obrta za masažu

Pozdrav svima ! Sorry ako je već netko postavio pitanje oko ovoga. Moja bolja polovica planira otvoriti obrt za masažu

Jeftine kreditne kartice

Jeftine kreditne kartice postoje u mnogim varijantama. Osim toga, postoji mnogo čimbenika koje potrošač mora uzeti u obzir kada odlučuje

Osnove upravljanja novcem

Ljudska bića postižu nove visine u gotovo svim sferama života. Posao koji je prije oduzimao dosta vremena sada se može