HEKLANJE

Kreditne kartice i mirovina

TEMU APP 100 E KUPON

Odlazak u mirovinu jedna je od najboljih stvari u vašem životu. Ovo je vrijeme kada se možete opustiti i u miru uživati u sporijem tempu života. Međutim, da biste mogli održati stil života koji je usporediv s onim koji ste imali prije umirovljenja, potrebno je dobro planiranje. To znači da biste trebali posjedovati imovinu koja stvara prihod, veliku isplatu od 401 (k) ili ogromnu hrpu gotovine koja će vam omogućiti da živite od kamata do kraja svojih dana.

Drugi aspekt umirovljenja uključuje pitanje duga. Biti u mirovini također znači da morate biti skloniji riziku. To proizlazi iz činjenice da možda više nemate mogućnost generiranja prihoda za pokrivanje velikih dugova ili gubitaka. Slično tome, kreditne kartice s visokom kamatom i produženim saldom često su izvori velikih dugova.



Uz to biste trebali pokušati otplatiti nepodmireni dug po kreditnoj kartici prije nego što odete u mirovinu. Možete isprobati prijenose stanja i prenijeti dio dugova po kreditnoj kartici na kreditne kartice koje naplaćuju nižu ili 0% APR-a za početno razdoblje. Na taj način izbjegavate plaćanje kamata dok otplaćujete dugovanja na kreditnoj kartici.

Još jedan način pretvaranja duga s visokim kamatama u dug s nižim kamatama je zajam za konsolidaciju duga. Na taj će način sav dug vaše kreditne kartice biti plaćen zajmom za konsolidaciju duga. U konačnici, morat ćete samo otplatiti zajam za konsolidaciju duga bez brige o višestrukim otplatama kreditnom karticom.

Dvije gore prikazane metode samo će vam pomoći da smanjite učinak dugovanja po kreditnoj kartici. Međutim, i dalje ćete morati otplatiti svoj dug tijekom određenog vremenskog razdoblja. Stoga je najbolji pristup uopće nemati dug na kreditnoj kartici. To se može lako postići ako si postavite neka osnovna pravila.

Prvo, ograničite se na samo dvije kreditne kartice za hitne slučajeve. Otplatite sve nepodmirene dugove kreditne kartice s drugih kartica i izrežite ih. Potrudite se da ne koristite više od 40% svog kreditnog ograničenja. Pretjerano korištenje vaše kreditne kartice može dovesti do visokih kamata i rastućeg duga. Također je mudro otplatiti cjelokupno stanje kreditne kartice bez prebacivanja iznosa na sljedeći mjesec. Sve ove dobre navike u upravljanju dugom po kreditnoj kartici sigurno će vam pomoći s vašim financijama kroz dob za odlazak u mirovinu.

Promjena knjigovodstvenog servisa

Ponekad, kada iz određenog razloga više niste zainteresirani za usluge knjigovodstvenog servisa koji vas prati u poslovanju, dođe vrijeme za