HEKLANJE

Kreditne kartice s nagradom ili povratom novca – maksimiziranje povrata

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste jedan od sretnih kupaca koji svaki mjesec u cijelosti otplaćuju cijelo stanje kreditne kartice, onda vam kamate neće biti od velike važnosti. Ne plaćate kamate jer nikada ne prenosite nikakav iznos iz mjeseca u mjesec. Ono što bi vas moglo više zanimati jesu sheme vjernosti ili nagrađivanja koje nude razne kreditne kartice i stoga biste trebali odlučiti koju karticu odabrati na temelju ovih informacija.

Plaćati godišnju naknadu za bolje nagrade?



Neke kreditne kartice naplaćuju godišnju naknadu i to opravdavaju pozivajući se na sjajne sheme nagrađivanja koje nude, ali učinite svoju zadaću. Možda će biti iznenađujuće saznati da su mnoge od najboljih shema nagrađivanja s kartica koje ne naplaćuju nikakvu godišnju naknadu i u svakom slučaju obično morate potrošiti više od pet tisuća funti prije nego što vam shema nagrađivanja vrati vašu godišnju pretplatu . Ako vam se naplaćuje godišnja naknada za vašu kreditnu karticu, usporedite i zatim razmislite o promjeni pružatelja kreditne kartice.

Samo želim gotovinu, odmah!

Općenito postoje dvije vrste sheme nagrađivanja. Postoje sheme povrata novca i bodovne sheme. Sheme povrata novca općenito su poželjnije jer niste ograničeni u tome što možete dobiti za svoju nagradu ili gdje je morate potrošiti. Ako vam se vrati novac, možete s njim raditi što god želite i ne morate ga potrošiti na novi toster ili neki drugi sličan dar za koji obično možete unovčiti svoje bodove vjernosti. Osim novca i bodova, možete biti nagrađeni i zračnim miljama ili bilo kojom drugom kolekcionarskom nagradom.

Kreditne kartice s nagradnim bodovima

Osim što ste se uvjerili da je nagrada nešto što stvarno možete iskoristiti, trebali biste saznati koliko ste nagrađeni za korištenje kartice. Neki programi nagrađivanja nagrađuju čak 5% na svu potrošnju u SAD-u, dok je u Ujedinjenom Kraljevstvu najviša utvrđena stopa bila 2%. Drugi su bliži 0,4% nagrade na svu vašu potrošnju. Razlika je, kao što jasno vidite, znatna.

Povećajte svoje dobitke

Nagrade za lojalnost kritizirale su neke skupine za zaštitu potrošača, kao i časopis Which, na temelju toga što odvraćaju kupce od dobivanja najboljih ponuda za kamatne stope na kreditnim karticama i tjeraju ih da podnose lošije uvjete u zamjenu za besmislene bodove.



Podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu koja vam odgovara

Trenutačno na tržištu ima toliko dobrih ponuda kreditnih kartica i vjerojatno isto toliko, ako ne i više, loših ponuda kreditnih kartica. Trik je pronaći najbolju ponudu. Ako, kao što je navedeno ranije u članku, svaki mjesec plaćate svoj saldo u cijelosti, dobra je opcija ili nagrada ili kreditna kartica za povrat novca.

Zahtjev za povrat gotovine kreditnom karticom je relativno jednostavan, pronađite posao s najvećim povratom novca (na temelju vaše razine potrošnje), oduzmite troškove kao što su godišnje naknade i imate potencijalni povrat novca za taj određeni rok. Sljedeći korak u odabiru nagradne kreditne kartice je utvrditi koja vas vrsta nagrada zanima, ako ste strastveni igrač golfa, pretpostavljam da se nećete prijaviti za nogometnu karticu! Analizirajte nagrade, troškove, potrošnju i povrat kartice kako biste pronašli najbolju ponudu. To može oduzimati više vremena od prijave za ponudu povrata novca, ali dostupne su nagradne kreditne kartice koje mogu biti, oprostite na dosjetki, ‘više nagrađivanja’ od drugih.



Za većinu ljudi kartica s dobrim uvjetima i dobrim kamatama još uvijek je važnija od nagrada i ako je to slučaj kod vas, ne dopustite da vas nagrade obeshrabre.

Slobodno ponovno ispišite ovaj članak sve dok biografija autora i linkovi uživo ostanu netaknuti.

Stečajni obrasci: imati prave

Ispunjavanje obrazaca za bankrot može biti jedan od najtežih dijelova podnošenja zahtjeva za bankrot, iako su ti obrasci nužno zlo