HEKLANJE

Njega kože – nekirurško liječenje tretinoinom

TEMU APP 100 E KUPON

Lokalni tretinoin može se učinkovito koristiti za liječenje blagih oštećenja od sunca i finih bora i linija za njegu kože. Tretinoin je jednostavan za korištenje kao nekirurška metoda za dobivanje mladolikog izgleda. Tretman njege kože mora se nastaviti inače dobrobiti nestaju. Nakon nekog vremena liječenja, vaš liječnik može smanjiti dozu tretinoina koja će se koristiti za vaš mlađi izgled. Tretinoin se općenito koristi za lice jer je lice najizloženiji dio tijela i akne, osipi, oštećenja od sunca itd. su vidljiviji na licu. Doznajmo više o tome kako nam tretinoin nekirurški pomaže u njezi kože.

Što je tretinoin? to je oblik retinoida koji se dobiva iz vitamina A. Također je vrlo popularan u liječenju akni. Općenito, tretinoin se preporučuje za korištenje starijim pacijentima koji imaju fine bore i kožu i mrlje oštećene suncem. Koristi se i kod mlađih osoba, koje žele zadržati mladenački izgled. Tretinoin se također može koristiti kao priprema za daljnje tretmane poput kemijskog pilinga. Korištenje tretinoina stanji kožu i to je priprema za bolju apsorpciju kemikalija u tretmanu pilinga.



Za najbolju njegu kože, vaš liječnik može propisati tretinoin za upotrebu svaki dan navečer otprilike godinu dana. Nakon toga taj se interval može povećati na jednom svaka dva do tri dana. Budući da tretinoin uzrokuje suhoću, možda ćete morati koristiti hidratantnu kremu dva puta dnevno. Možda ćete također morati usvojiti bolju zaštitu od sunca jer tretinoin čini kožu osjetljivijom na UV zračenje. Ako se tretinoin pravilno koristi, može pomoći u smanjenju sitnih bora, staračkih pjega i pomoći vam u održavanju mladolikog izgleda. To je blagodat za one koji jako paze na njegu kože.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.