HEKLANJE

Kreditne kartice s niskom kamatnom stopom – razumijevanje APR-a

TEMU APP 100 E KUPON

Kada kupujete kreditnu karticu, važno je razumjeti godišnji postotak (APR) kako biste pronašli najbolju ponudu za svoju situaciju. Ako plaćate svoj račun svaki mjesec, plan bez naknade i umjereni APR mogao bi biti najbolji. Međutim, ako uzimate gotovinske predujmove, željet ćete nizak APR za tu značajku.

Razni APR-ovi



Svaka kreditna kartica ima nekoliko različitih APR-ova. Najmanje će imati stopu za kupnju, gotovinske predujmove i transfere. Obično će gotovinski predujmovi imati višu stopu nego za kupnje ili prijenose. Transferi obično imaju niske cijene. Ponekad čak možete pronaći APR od 0% za početno razdoblje.

Kako bi vas privukli da otvorite račun, kartičarske kuće nude uvodne i odgođene godišnje kamatne stope. Početni tečaj traje određeno razdoblje, obično šest mjeseci do godinu dana. Odgođeni APR-ovi ne naplaćuju kamate do određenog mjeseca.

Neke kartice također nude višestruke stope, što stope održava niskim za one koje imaju mali saldo. Na primjer, kartica može ponuditi 15% na saldo između 1 i 1000 USD i 18% na saldo iznad 1000 USD.

Tvrtke koje izdaju kreditne kartice također imaju kaznene godišnje prihode. Oni se primjenjuju kada plaćanje kasni, kao što je navedeno u uvjetima kartice.

Fiksni naspram varijabilnih APR-ova

Fiksna kamatna stopa ne mijenja se. Obično te vrste kartica uz sebe imaju godišnju naknadu. Ali obično nude niže stope uz određenu sigurnost, što ih čini privlačnima onima koji imaju velika stanja. Važno je zapamtiti da se čak i fiksne stope mogu promijeniti, ali vas kartičarska kuća mora obavijestiti.

APR s promjenjivom stopom mijenja se s indeksom za koji je vezan, obično s glavnom stopom ili stopom na trezorske zapise. Godišnje kamatne stope s promjenjivom stopom nisu isto što i početne ili odgođene godišnje kamatne stope.



Odabir prave kartice

Istražite sve godišnje kamatne stope kada tražite dobru kreditnu karticu. Upoznajte svoje kreditne navike i odaberite karticu s stopama koje će vam dati najbolju ponudu.

Možete čak otvoriti više računa, koristeći ih za različite kreditne svrhe. Na primjer, jednu karticu možete koristiti za predujmove u gotovini, a drugu za kupnju.