HEKLANJE

Naušnice – modni izraz stoljeća

Naušnica je nakit koji se nosi na ušnoj školjci, obično se zakači za ušnu školjku ili pričvrsti kroz rupu napravljenu u ušnoj školjci. Ovo je komad nakita koji se prvi primijeti pri pogledu na osobu. Ovaj komad nakita ukrašava uho i daje ženstvenost ženi. Nose ih oba spola, ali u manjoj mjeri muškarci. Daju završni dodir ljepoti i stvaraju modni izraz.

Povijest naušnica seže u 2500 godina prije Krista. U to je vrijeme naušnice nosilo samo plemstvo. U srednjem vijeku ova vrsta nakita bila je u drugom planu jer se veća važnost pridavala vrlo složenim frizurama i dijelovima oko vrata. Doista su se vratili, a metali korišteni u izradi naušnica bili su toliko teški da je težina naušnica uzrokovala izdužene ušne resice.



U izradi ovog ukrasa koriste se svi plemeniti metali poput zlata, srebra, platine i srebra. Korišteni su i materijali kao što su plastika, staklo i perle. Dragocjeno drago kamenje poput rubina, safira, topaza, dijamanta i smaragda bilo je postavljeno na plemeniti metal, dajući naušnici šareniji, blistaviji i egzotičniji izgled.

Ovi se ukrasi izrađuju u svim oblicima i veličinama kako bi odgovarali svim tipovima lica. Tu su viseće, karike, nitne, gumbi, kapljice, luster naušnice i mnoge druge. Postoje naušnice koje idu uz večernju odjeću, za poslovne sastanke, ured i one složenije za vjenčanja i druge svečanosti itd.

Bilo bi zanimljivo primijetiti da se u Kristovo vrijeme govorilo da je nošenje naušnice demonski čin. U Indiji, u ranijim danima, Yogiji su prakticirali razdvajanje ušiju i stavljanje velikih teških naušnica od roga ili stakla u vrijeme njihove inicijacije u sektu. Sve što zvuči grubo s napretkom tehnologije i bušenje ušiju više nije tako mukotrpan postupak i sada je gotovo ništa više od uboda iglom.

Ljudi iz većine kultura vjeruju u nošenje naušnica u vrlo ranoj dobi. U mnogim kulturama uši se buše čim se beba rodi. Ovaj nakit nikada nije bio prerogativ samo žena, jer su ga muškarci nosili godinama, a sada ga nose kao modni izričaj. Postale su unisex komad nakita. Danas prevladava trend nošenja više naušnica u isto vrijeme.

Popularnost naušnica izdržala je test vremena. Oni mogu poboljšati nečije raspoloženje samo čineći da se osoba osjeća samouvjereno i sjajno.

Izgradnja poslovnog kredibiliteta

Učinite svoju web stranicu vrijednom za posjetitelje. Ako ste računovođa, vaša bi web stranica trebala biti obrazovni alat. Obavijestite o

Odabrala sam ljubav umjesto rata.

Njega, a ne eksploatacija. Nježnost, pažljivost, draža grubost. Suludo mi je gledati neke veze u obiteljima. Gdje muškarci namjerno stvaraju