HEKLANJE

Kreditne kartice s početnom cijenom: neke popularne značajke

TEMU APP 100 E KUPON

Korištenje kreditnih kartica s početnom stopom postalo je popularan način za zajmoprimce u UK-u da upravljaju dugom po kreditnoj kartici. Kreditne kartice s početnom stopom nude zajmoprimcima povlaštenu kamatnu stopu kada se prvi put prijave za novu karticu. Postoje tri glavna načina na koje se to može dogoditi. Svi ti načini nude značajne prednosti za zajmoprimce kreditne kartice.

0% prijenosa stanja



Ona koja je najprivlačnija potrošačima je ponuda prijenosa stanja od 0%. Ovo nudi nultu kamatu na stanja prenesena na određenu kreditnu karticu. Obično postoji ograničenje trajanja ove ponude, no ono može varirati od tri do 12 mjeseci, tako da će većina ljudi moći pronaći ponudu koja im odgovara.

Trik za učinkovito korištenje prijenosa stanja od 0% je prebacivanje stanja s kartice na karticu prije isteka razdoblja ponude. To je poznato kao surfanje stopa. Tvrtke koje izdaju kreditne kartice to ne vole, jer gube stotine tisuća na kamatama. Za potrošače, međutim, surfanje cijenama nudi priliku za brisanje dijela ili cijelog nepodmirenog duga. To je zato što plaćanja na kartice s 0% smanjuju dug svaki mjesec umjesto da se primjenjuju na kamate.

Fiksna niska stopa prijenosa stanja

Još jedan tipičan uvodni poticaj za kreditnu karticu je fiksna niska kamatna stopa za vrijeme trajanja prijenosa stanja. To znači da će niža kamata vrijediti sve dok postoji dug na kreditnoj kartici. Na primjer, ako je standardna promjenjiva kamatna stopa 13,9%, izdavatelj kreditne kartice može ponuditi sniženu stopu od 4,9%.

Ovo je dobra opcija za zajmoprimce koji imaju zajam ili dug na koji plaćaju višu kamatu. Prijelaz na ovu vrstu posla potrošačima može uštedjeti stotine funti i pomoći im da brže otplate dug. S ovakvom vrstom posla malo je prednosti ocjenjivanja surfanja osim ako drugi izdavatelj kartice ne nudi bolju povlaštenu cijenu.

Trajno niska stopa

Treća vrsta poticaja kreditne kartice nudi nisku stopu potrošnje na kartici. To je obično nekoliko postotnih bodova ispod standardne varijabilne stope. Ova vrsta ponude može biti dobra opcija za potrošače koji redovito troše na svojim kreditnim karticama. To je zato što većina ponuda prijenosa stanja ima više stope za druge vrste transakcija kao što su kupnje, podizanja gotovine i čekovi kreditnih kartica.



Ostale značajke kreditnih kartica s početnim cijenama

Kao da niske stope nisu dovoljne, mnogi izdavatelji kreditnih kartica nude druge poticaje novim klijentima. To uključuje:
– mogućnost davanja doprinosa u dobrotvorne svrhe korištenjem određene kreditne kartice
– popusti pri kupnji pojedinih proizvođača
– povrat gotovine pri kupnji
– dodatno osiguranje pri kupnji ili putovanju

Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice pametno su ocijenile surfanje i sada primjenjuju jednokratnu naknadu za prijenos stanja. Vrijedi kupovati kako biste dobili najbolju kombinaciju kamatnih stopa i drugih poticaja.