HEKLANJE

Kreditne kartice: vrsta bez nagrade naspram vrste nagrade

TEMU APP 100 E KUPON

Napokon ste došli u tu fazu u životu kada si možete priuštiti posjedovanje kreditne kartice, ne kao dopunski već kao glavni vlasnik kartice. Konačno, zaslužili ste pravo da imate kreditnu karticu na svoje ime i da možete kupiti što god želite, a da ne morate od bilo koga drugog tražiti dopuštenje. Ali sada kada je došlo to vrijeme, našli ste se u nedoumici – koju vrstu kreditne kartice trebate zatražiti?

Postoje samo dva osnovna izbora za vas – želite li kreditnu karticu koja nudi nagrade i onu koja ih ne nudi?



Vrsta kreditne kartice bez nagrade

Ove kreditne kartice vam ne nude nikakve nagradne bodove ili bonuse bez obzira na to koliko puta koristite njihove kreditne kartice ili koliko ste ažurni kada je u pitanju plaćanje kreditnom karticom. Umjesto toga, ova vrsta kreditnih kartica omogućuje vam da se odreknete kamata na određeni vremenski period ili da iskoristite niže kamatne stope od onih koje nude vrste kreditnih kartica za nagrađivanje.

U osnovi, postoje dva izbora koja su vam dana kada je u pitanju nenagradna vrsta kreditne kartice. Prva bi bila kreditna kartica koja nudi početnu kamatnu stopu od 0%. Kada nabavite ovu vrstu kreditne kartice, moći ćete kupiti bilo što bez brige o natjecanju s visokim kamatama. Ali GPR od 0% primjenjiv je samo na određeno vremensko razdoblje jer je to uvodna ponuda. Nakon što završi, APR će se vratiti na normalu.

Druga vrsta nenagradne kreditne kartice je kreditna kartica s tekućim travanjskim kamatama. Iako nije 0%, kamatna stopa može biti niža od nove godišnje kamatne stope za kreditnu karticu s početnom kamatnom stopom od 0%.

Nagradna vrsta kreditne kartice

Ako niste uzbuđeni svim onim niskim kamatnim stopama koje nude nenagradne vrste kreditnih kartica, možda će vam srce lupati s kreditnim karticama koje nude nagrade.

S ovom vrstom kreditne kartice kamata je obično viša, ali vas to zapravo ne zanima, zar ne, ako to znači da kasnije možete osvojiti iPod Mini, zar ne? Kod nagradnih vrsta kreditnih kartica, učestalost korištenja i brzina plaćanja vrlo su važni. U ponudi je i cijeli niz nagrada tako da ćete sigurno moći odabrati onu koju doista želite.