HEKLANJE

Kreditne kartice za prijenos stanja – prilika ili opasnost?

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice mogu biti izvrsna prilika da učinite stvari za koje bi vam trebalo nekoliko godina ili da pomognete u neočekivanim hitnim slučajevima. Međutim, postoji i druga strana ove mogućnosti, strana koja se može pretvoriti u pravu noćnu moru. Možda ste već svjesni potencijalne noćne more kupanja u dugovima po kreditnoj kartici. Možda vjerujete da su kreditne kartice za prijenos stanja jednostavno rješenje. Ovaj vam članak pomaže u izbjegavanju mogućih opasnosti i daje vam znanje potrebno za pronalaženje najboljih kreditnih kartica za prijenos stanja koje su vam dostupne.

Opasnost prva – Kamatne stope



Kamatne stope mogu se pretvoriti u igru glazbenih stolica (različite stope) ako niste svjesni sljedećih zamki. Najprije odgovorite na sljedeća pitanja: ostaje li kamatna stopa na vašoj kreditnoj kartici za prijenos stanja ista ili se mijenja nakon određenog vremenskog razdoblja? Je li isto i za nove kupnje? Ono što je najvažnije, hoće li kamatna stopa ostati ista za iznos zajma za prijenos stanja, ako će porasti na visoke kamatne stope za tri mjeseca, možda će vam biti bolje s trenutnim zajmom.

Prva prilika – neke kamatne stope ostaju iste tijekom trajanja zajma, a vi možete konsolidirati zajmove s višim kamatama i otplatiti svoja dugovanja brže i za znatno manje kamate nego ako ostanete s jednim ili nekoliko zajmova s visokim kamatama. Ono što trebate učiniti je osigurati da niske kamatne stope ostanu iste istraživanjem uvjeta dostupnih kreditnih kartica za prijenos stanja.

Druga opasnost – Ups, kasnim s plaćanjem! Ovisno o uvjetima vašeg ugovora, to bi moglo biti katastrofalno za vaš dugoročni proračun.

Druga prilika – upoznajte se s okidačima u svom ugovoru zbog kojih kamatne stope vrtoglavo rastu. Kada znate uvjete svog ugovora, imate kontrolu nad time hoćete li u budućnosti morati platiti zakašnjele naknade, kazne ili vrlo visoke kamate na kreditnoj kartici za prijenos stanja.

Opasnost tri – potražite te skrivene naknade! Postoje zapravo kreditne kartice koje će vam naplatiti više naknada nego što su vam spremne posuditi, budite oprezni. . . ne želite plaćati naknade, ali biti u mogućnosti brzo otplatiti dospjelu glavnicu zajma. Naknade za prijenos stanja, godišnje naknade, naknade za zajam, zakašnjele naknade, naknade za prekoračenje limita, razne dodatne naknade mogu povećati vaš zajam.

Prilika tri – čitajte sitna slova!

Istražite različite dostupne kartice kako biste bili sigurni da nećete morati plaćati skrivene naknade. Neke kreditne kartice za prijenos stanja nude besplatnu kamatu za razdoblje trajanja zajma bez naknade za prijenos. Ne želite završiti s kreditnom karticom za prijenos stanja koja se pretvara u visoke kamate i naplaćuje čak četiri posto naknade na iznos kredita koji prenosite. Lako je vidjeti zašto vam provjera može uštedjeti doslovno stotine dolara za samo nekoliko minuta istraživanja koja je najbolja dostupna kreditna kartica za prijenos stanja.



Opasnost četiri – Otplatite jednu kreditnu karticu ili zajam, samo da biste ga ponovno upotrijebili! Na kraju ćete potonuti u dugove.

Prilika četiri – Isplatite taj račun svojim prijenosom, a zatim ZATVORITE RAČUN I IZREŽITE TU KARTICU! Nemojte čak ni doći u napast da vam račun ili kreditna kartica budu dostupni za korištenje. Imate mogućnost kontrolirati svoju kreditnu sposobnost, a ne dopustiti da ona kontrolira buduće prilike u vašem životu.

Opasnost pet – Budite oprezni kada prenosite svoje stare zajmove na svoje nove kreditne kartice za prijenos stanja. Morate osigurati da svojoj novoj kartičnoj tvrtki za prijenos stanja date ispravan(e) broj računa za plaćanje prijenosom stanja. Također nastavite s minimalnim uplatama dok poštom ne dobijete izvod s nultim stanjem ili telefonom potvrdite (provjerite jeste li zabilježili ime/datum/plaćeni iznos za dokumentaciju) da ste plaćeni u cijelosti.



Prilika pet – Ove dodatne mjere opreza i naknadni rad uštedjet će vam moguće naknade za kašnjenje i kazne na vašim starim računima. Opet, vi preuzimate kontrolu nad svojim kreditom i osiguravate svoju obećavajuću financijsku budućnost.

Zaključak

Da, kreditne kartice za prijenos stanja mogu biti prava prilika da vam pomognu u čišćenju dugova konsolidacijom vaših kreditnih kartica i zajmova i možda čak smanje vaša ukupna plaćanja. Međutim, ne zaboravite na opasnosti povezane s ovom vrstom kreditne kartice. Obavezno istražite i istražite sve moguće zamke koje su uključene provjerom uvjeta kamatne stope, sve pokretače koji bi povećali vaše kamate ili uzrokovali naknade za kašnjenje i kazne, također svakako provjerite postoje li skrivene naknade čitajući sva sitna slova u vašem ugovoru, zatvorite i izrežite svoju staru kreditnu karticu(e) tako da ne dođete u iskušenje da naplatite nove troškove na računima koje ste upravo platili. Naposljetku, svakako postupite u skladu sa svojom papirologijom i platite minimalni iznos duga tijekom prijenosa novca, tako da nećete naići na probleme s dodatnim naknadama za zakašnjenje i kaznama, a da ne spominjemo utjecaj koji bi to imalo na vaš kreditni rezultat. Ako slijedite ovaj plan, i vi možete osigurati najbolju kreditnu karticu za prijenos za svoje specifične potrebe i iskoristiti prilike i kloniti se noćne more loše kreditne sposobnosti i ogromnih računa.