HEKLANJE

Kreditne kartice za prijenos stanja – zašto promijeniti karticu?

TEMU APP 100 E KUPON

Posljednjih godina kreditne kartice postale su glavna sastavnica svačijeg života. Započelo je kao prikladan alat za trošenje, ali sada je postalo razuman način za dobivanje prijeko potrebnog kredita u obliku gotovine i zajmova. Održavanje stanja na računu kreditne kartice danas je vrlo uobičajena stvar, a kamate su dominantan faktor u svakodnevnim financijama ljudi.

Budući da se svake godine izdaju novije kreditne kartice, prijenos stanja između kreditnih kartica za mnoge je uobičajen način da smanje mjesečna plaćanja i naknade organizacijama koje pozajmljuju. Ako se kreditna povijest održava u dobrom stanju, prijenos stanja može biti mnogo lakši i isplativ jer će većina kreditnih kartica biti spremna odobriti novi zajam kako bi pridobila buduće klijente. Većina kreditnih kartica nudi početne kamatne stope koje su čak nula posto i vrlo često se te niske kamate zadržavaju do dvanaest mjeseci.



Jasno, ako netko ima vrlo visoku kamatnu stopu na kreditnoj kartici, on ili ona će uštedjeti mnogo novca ako on / ona može prenijeti cijelo stanje na drugu kreditnu karticu. Ali prijenos stanja između kreditnih kartica zapravo se može učinkovito koristiti godinama prebacivanjem s jedne kartice na drugu uz plaćanje ukupnog stanja. Ali to je opasna igra.

Uzmimo za primjer gospodina X koji otvara račun kreditne kartice po određenoj stopi, recimo 7,99%. Dok koristi svoju karticu, odlučuje ponijeti saldo i izvršiti samo minimalna plaćanja. U roku od nekoliko mjeseci, njegov saldo ili glavnica će najvjerojatnije biti isti, a njegove minimalne isplate plaćat će samo postotak kamata. Pretpostavimo sada da drugi izdavatelj kreditne kartice nudi kamatu od 2,99% gospodinu X za prijenos njegovog stanja. Gospodin X će odmah uštedjeti 5% pomicanjem svoje ravnoteže. Nadalje, pretpostavimo da godinu dana kasnije treći izdavatelj kreditne kartice nudi kamatu od 0%. U ovom slučaju, g. X može još jednom prenijeti stanje, učinkovito eliminirajući kamate plaćene za ponuđeno razdoblje.

Ali dobivanje kreditne kartice za prijenos stanja ima nekoliko pravila kojih se morate pridržavati. Već smo spomenuli činjenicu da vaša kreditna povijest mora biti u dobrom stanju. Saldo koji se prenosi ne smije biti previsok ili barem u cjenovnom rangu koji je druga kreditna kartica spremna posuditi. Drugi važan čimbenik su fiksne naknade koje su uključene u prijenos stanja. Zbog mogućnosti značajnih naknada za prijenos stanja, prije donošenja konačne odluke o kartici za prijenos stanja vrlo je važno usporediti neto korist od ponude kartice. Jednostavno rečeno, zbog dodatnih naknada i dodatnih naknada, druga kreditna kartica koja nudi nisku ili čak 0% kamatnu stopu možda neće biti dovoljna da opravda takav prijenos.

Najmanje još dva elementa moraju se uzeti u obzir u vezi s kreditnim karticama za prijenos stanja. Prvo treba uzeti u obzir trajanje ponude niže kamatne stope, a drugo, iznos kredita koji je dostupan za stvarni prijenos. Trajanje mora biti dovoljno dugo, a kamatna stopa na kraju promotivnog razdoblja mora biti niža ili jednaka izvornoj kamatnoj stopi. U ovom slučaju, moguće je pronaći mnogo kreditnih kartica koje će jamčiti istu početnu kamatnu stopu tijekom cijelog trajanja salda koji je prenesen.