HEKLANJE

Kreditne kartice zrakoplovnih prijevoznika – nude li najbolju vrijednost?

TEMU APP 100 E KUPON

Sada postoji više nagradnih kreditnih kartica nego ikad prije. Postoje kreditne kartice s povratom gotovine, bodovne kartice, a American Express čak ima i novu nektar karticu. Jedna od dugogodišnjih popularnih nagrada bila je kreditna kartica zrakoplovne kompanije. Njih nude mnogi glavni davatelji kartica i kao svoj sustav nagrađivanja nude mogućnost skupljanja zračnih milja dok trošite. Zračne milje iznimno su popularna nagrada jer se mogu iskoristiti kod velikih zračnih prijevoznika za besplatne letove ili letove u boljem razredu. Međutim, pitanje koje si kupci u tom pogledu moraju neprestano postavljati jest nude li ili ne najbolju vrijednost.

Gledajući kreditne kartice zrakoplovnih tvrtki u cjelini, one vas obično nagrađuju s jednom zračnom miljom po potrošenoj funti. Ovo se čini prilično pošteno, ali kada pogledate cijene otkupa zračnih milja, možete vidjeti da to košta tisuće zračnih milja čak i za najkraće letove. Za veliku većinu kupaca bit će potrebne doslovno godine da potroše dovoljno na kartici da iskoriste besplatan let, čak i unutar Ujedinjenog Kraljevstva. Neki će korisnici te milje moći dodati onima koje skupljaju na letovima i na taj način brže skupljati milje.



Međutim, ako to usporedite s drugim nagradama, možda ćete se morati zapitati jesu li vrijedne gnjavaže. Prvo, usporedite ovu vrstu nagrade sa sličnim nagradama za korištenje recimo kreditne kartice s povratom novca. Iako će to ovisiti o specifičnim okolnostima vaše kartice, može se dogoditi da biste dobili natrag dovoljno gotovine da kupite let neposredno prije nego što ste skupili dovoljno milja da zatražite besplatni let.

Također, ako plaćate visoke kamate na nepodmireni dug, tada će zračne milje biti zadnja stvar o kojoj biste trebali razmišljati. Umjesto toga trebali biste razmisliti o nabavi dobre kartice za prijenos stanja koja će vam omogućiti prebacivanje stanja na nju i uživanje u značajnom beskamatnom razdoblju na stanju. To će vam vjerojatno uštedjeti mnogo više nego što će vam vrijediti bilo koja shema nagrađivanja. Također, možda ćete htjeti karticu koja vam daje niže stope za kupnju ako ne otplaćujete svoj dug u cijelosti svaki mjesec. Općenito je pravilo, ako svaki mjesec ne otplatite cjelokupni saldo u cijelosti, trebali biste se više brinuti o kamatama i mogućnostima prijenosa salda nego o shemama nagrađivanja na kreditnim karticama koje koristite.

Zaljevska obala za opuštanje

Obala Meksičkog zaljeva je opuštanje definirano obiljem aktivnosti na otvorenom. Utočišta na obali Meksičkog zaljeva pružaju priliku da dođete do