HEKLANJE

Kreditne kartice – Jeste li zakačeni

TEMU APP 100 E KUPON

U redu, zamislite ovo u svom umu. Vozite se kroz mračniji dio grada i gledate na ugao ulice i promatrate osobu koja tamo stoji i pokušava se stopiti s pozadinom. Uskoro mu se zaustavlja automobil i on prilazi prozoru stanara. Sumnjivi lik poseže unutra i daje pogonu nepoznati predmet. Znam, misliš da je ovaj sumnjivi klaun diler droge. Jeste li sigurni da on nije vaš lokalni bankar?

Mislim da ćete ovdje morati uzeti u obzir nekoliko stvari. Lokalni diler stoji na uglu ulice i prodaje drogu i zarađuje više nego većina nas. Bankar sjedi za stolom i predstavlja vam neosiguranu kreditnu liniju koja je predstavljena komadom plastike koji će stati u vaš novčanik i naplatiti vam ne samo do 24% kamata, već i naknade za usluge i godišnje naknade. Zamislite samo, potrošite taj plastični slatkiš za nos do te mjere da ga ne možete otplatiti svaki mjesec, on vas posjeduje. Naravno, zvučalo je sjajno na početku. Bez kamata, bez godišnjih naknada, bez naknada za usluge, ali sada je medeni mjesec gotov.



Sjećam se kad sam dobio svoju prvu kreditnu karticu, prvo što sam napravio bilo je da sam otišao i kupio nešto što mi stvarno nije trebalo, a imao sam novca da platim to. To je bilo moje prvo iskustvo sa zlouporabom kreditne droge. Sljedeća stvar koju znam je da sam duboko u dubini. Sakupio sam neke jako cool elektroničke igračke i druge stvari koje čak nisu bile materijalne stvari. Sve do kraja mjeseca nisam imao pojma o svojim navikama trošenja plastike. Do tada sam volio koristiti plastiku.

Sljedeće čega se sjetim je da sjedim s pogrešne strane istog bankarskog stola i tražim refinanciranje svoje kuće kako bih otplatio svoju naviku plastike. Bankar je sjedio tamo sa smiješkom na licu ispunjavajući odgovarajuću papirologiju koja me čini robom svoje kuće sljedećih pet godina. Zatim me uvjerava da je to mudar potez jer bi mi trebalo 15 godina da se oslobodim plastične navike plaćajući minimalno. Tu sam bio, gospodine odgovorni. Ta velika neosigurana kreditna linija pretvorila se u zajam osiguran mojom kućom bez ičega za pokazati.

Znam, znam, društvo nam je naložilo da moramo nositi jedan od ovih komada plastike kako bismo izbjegli hodanje dok smo na odmoru radi unajmljivanja automobila ili boravak u motelu za koje se ne govori 30 minuta. Trgovci na malo vole plastiku jer smanjuje krađu zaposlenika i olakšava vođenje evidencije. Poslovni ljudi vole plastiku jer tvrtke koje izdaju kreditne kartice vode većinu računovodstva, a da ne spominjemo nagrade.

Preklinjem vas. Ne upadajte u svijet zloupotrebe kredita. Živite unutar svojih mogućnosti. Ako imate kreditnu karticu s visokim kamatama, idite na i prenesite svoj saldo na karticu s niskim kamatama. Uštedjet ćete više novca nego što možete zamisliti. Ako imate problema s dobivanjem kartice za izgradnju svoje kreditne sposobnosti, posjetite oni će vam pomoći i držati vas na pravom putu.

Kako se našminkati

Žene koriste šminku kako bi istaknule svoju prirodnu ljepotu. Prateći ove upute naučit ćete kako se našminkati za sve prilike.

Odluke o poslovnom ulaganju

Postoje mnoga ulaganja koja tvrtka može napraviti. Posao financijskog menadžera je pomoći menadžerskom timu da ocijeni ulaganja, rangira ih i