HEKLANJE

Kreditne linije za nekretnine – budite oprezni

TEMU APP 100 E KUPON

Stope aprecijacije nekretnina bile su fenomenalne u mnogim dijelovima zemlje u posljednjih pet godina. Ovo stvaranje golemih iznosa kapitala dovelo je do interesa za zajmove za kapital nekretnina.

Kreditne linije za nekretnine – budite oprezni



Kreditna linija za kapital osigurava vlasniku kuće likvidni ekvivalent čvrste imovine. Nekretnine su u posljednje vrijeme ponovno poskupile. To znači da je vrijednost domova porasla, stvarajući novo bogatstvo za vlasnike kuća. Problem je, naravno, to što je bogatstvo zaključano u kući i teško ga je koristiti. Uostalom, ne možete koristiti vrata za plaćanje računa. Kako bi odgovorili na ovu dilemu, zajmodavci su osmislili kreditne linije za kapital.

Home equity kreditna linija je upravo ono što tvrdi da je. Programi se razlikuju, ali zajmodavac vam u biti daje kreditnu liniju otprilike jednaku kapitalu koji imate u svom domu. Ako imate 100.000 dolara kapitala, dobit ćete liniju od 100.000 dolara na koju možete ispisivati čekove i tako dalje. Povrh toga, kapitalna linija obično se izdaje s vrlo razumnim kamatnim stopama na ili malo iznad tradicionalnih hipoteka. Dodajte mogućnost traženja poreznog odbitka na plaćene kamate i popularnost kreditnih linija za kapitalne nekretnine postaje jasna.

Amerikanci su poznati po zlouporabi kreditnih kartica. Većina Amerikanaca ima tisuće i tisuće dolara duga po kreditnoj kartici. Ako niste oprezni, dug na kreditnoj kartici može dovesti do financijske katastrofe. Kamate na kartice su astronomske. Mjesečne uplate su tako niske da nikada nećete puno napredovati u dugu ako nemate discipline platiti više od navedenog iznosa. Neizbježno je da će stanje kreditne kartice osobe nastaviti rasti i rasti.

Vrlo visok postotak ljudi koristi svoje kreditne linije za otplatu duga na kreditnoj kartici. Ova strategija apsolutno ima smisla. Kamatne stope su niže na liniji kapitala i kamate naplaćene na liniji kapitala se odbijaju. Odluka je doista bezrazložna uz jedno upozorenje.

Ako prenesete tisuće dolara duga po kreditnoj kartici na vlasničku liniju, morate biti oprezni. Samo zato što su vaše kreditne kartice besplatne i jasne, ne biste trebali smatrati dozvolom da izađete van i počnete kupovati pomoću njih. To može dovesti do financijske propasti u kojoj ste potrošili i vlasnički kapital i opet imate ogroman dug po kreditnoj kartici. Ako koristite vlasničku liniju za otplatu duga po kreditnoj kartici, svakako izrežite svoje kreditne kartice ili ih sakrijte negdje kako ne biste ponovno nagomilali dugove.