HEKLANJE

Uspostavljanje kredita – strategije za mlade

TEMU APP 100 E KUPON

Uspostavljanje kredita može se mladoj osobi činiti kao zastrašujući zadatak, ali dobra strategija može pomoći da se dio procesa ublaži.

Započnite otvaranjem tekućeg i štednog računa na svoje ime. Samo ovo neće uspostaviti kredit, ali će vas staviti na kartu i pružiti prijeko potrebnu vjerodostojnost kod financijskih i kreditnih institucija. Vodite točnu evidenciju stanja na tekućem računu i pazite da nikada ne prekoračite iznos na svom računu. Odbijanje čeka će potencijalne vjerovnike zabrinjavati i umanjiti vjerojatnost uspostavljanja kredita. To je dobar kredit.



S ograničenom kreditnom poviješću vjerojatno se još nećete kvalificirati za veću kreditnu karticu. Stoga biste mogli razmisliti o otvaranju računa za naplatu kod velike naftne kompanije (npr. Exxon, Chevron, Mobil, Texaco) ili lokalne robne kuće (sve dok je trgovina odgovorna trima glavnim agencijama za izvješćivanje). Općenito, naftne tvrtke i robne kuće ne nameću rigorozne standarde izvedbe kao što to čine velike kartičarske kuće. Tako će dobivanje jedne od ovih kartica u početku biti puno lakše.

Još jedan korak koji možete poduzeti u uspostavljanju kredita je staviti jednu ili više kućanskih režija na svoje ime i platiti račun na vrijeme svakog mjeseca. Vašu odgovornu povijest plaćanja prikupit će tri glavne agencije za kreditno izvješćivanje (Equifax, Experian i TransUnion) koje će vam pomoći da uspostavite dobru kreditnu ocjenu.

Točke koje treba zapamtiti kada se prijavljujete za kreditnu karticu i koristite je:

  • Kreditne kartice nisu izvor besplatnog novca – zlouporaba može oštetiti vaš kredit.
  • Provjerite jeste li razumjeli “Uvjete i odredbe” kartice uključujući datume dospijeća, kamate, naknade i odgodu
    razdoblja prije podnošenja zahtjeva.

  • Neka mjesečni troškovi budu pod kontrolom – nemojte pretjerivati s potrošnjom
  • Nemojte pretjerivati s kupnjom brojnih kreditnih kartica
  • Platite cijeli iznos svaki mjesec.
  • I uvijek plaćajte svoje račune na vrijeme

    Slijedeći gornje jednostavne smjernice, na kraju ćete dokazati svoju vjerodostojnost. I na taj način će vas kvalificirati za produženu kreditnu liniju.

    Nedvojbeno je da je kreditiranje proces u kojem vjerovnicima morate dokazati da ste odgovoran potrošač, da imate sve svoje financijske poslove u redu i da možete na vrijeme plaćati svoje račune.

  • Zanimljivosti o znoju

    Ljudsko tijelo sadrži približno 2-4 milijuna znojnih žlijezda koje se nalaze u vanjskom tkivu kože. Većina tih žlijezda nalazi se