HEKLANJE

Kućni posao – kako to utječe na djecu?

TEMU APP 100 E KUPON

Svi znamo koje su prednosti kućnog poslovanja. Rad kod kuće znači da možete izbjeći prometne gužve, zaboraviti na uredsku politiku i imati koristi od nižih režijskih troškova. Kako to utječe na djecu? Vjerujem da im koristi kada čuju mamu ili tatu kako razgovaraju o poslu telefonom ili se sastaju s poslovnim ljudima kod kuće.

Razmislite o tome – kojim god se poslom bavili, da radite u uredu, oni nikada ne bi čuli ni riječ vašeg poslovnog jezika. Većina djece nije ni svjesna kakav posao rade mame i tate kada rade izvan kuće.



Obično kada većina roditelja razgovara s djecom, obično koriste kraće riječi i često im govore ponizno. Zatim zazvoni telefon i odjednom se djeca upoznaju s novim riječima i drugačijim načinom govora.

Koliko često vas djeca pitaju “što radiš?” Čak i odgovorom na ovo jednostavno pitanje oni uče. “Radim na strategiji za povećanje prodaje”. “Zašto to radiš?” “Tako da možemo zaraditi više novca. Onda ću si moći priuštiti da ti kupim tvoj novi trampolin…”

Čak i jednostavan razgovor poput gornjeg uči djecu vrijednosti novca. Shvaćaju koliko teško radite da biste zaradili za život.

Djeca također imaju tendenciju da nauče jednostavne zadatke kao što je kako se javiti na telefon i primati poruke. Znaju da kad zazvoni trebaju šutjeti jer mama ili tata možda razgovaraju o poslu.

Djeca kako odrastaju također mogu pomoći u osnovnim zadacima poput čitanja novog članka ili unosa podataka u računalo. To znači da dobivaju nešto više džeparca i opet ih uči vrijednosti novca.

Rad od kuće također znači da možete provoditi puno više vremena s djecom. Često zaposleni napuštaju kuću prije nego što se djeca uopće probude. A ponekad stignu kući nakon što su već u krevetu.

Međutim, nije sve puno ruža. Djeca mogu stati na put i postati smetnja. Zamislite na trenutak… imate važan telefonski razgovor i šestogodišnjak počne plakati jer se ozlijedio.



Ovdje pomaže imati zasebnu sobu kao ured. U kritičnom trenutku samo zaključajte vrata! Kada izađete iz kuće na sastanak, a vrata su zaključana, znate da će sve biti na istom mjestu s kojeg ste i izašli!

Kako napraviti auto-foto blog

Pretpostavimo da imate gomilu fotografija, obožavate slikat sve živo, mrtvo i polumrtvo a ujedno htjeli bi ste svoje fotografije pokazati

“…što te čini boljim?”

Prodavači se često suočavaju s ovim pitanjem tijekom prodajnih poziva, zajedno s nekim drugim poput “zašto bih kupovao od vas/vaše