HEKLANJE

Tretmani celulita – vitalne činjenice i informacije

TEMU APP 100 E KUPON

Celulit je uobičajeni izraz koji se koristi za opisivanje prenapunjenih masnih džepova ispod kože. To su masne stanice koje su se povećale zbog čega zauzimaju više prostora između vezivnog tkiva kože nego što je to normalno. Masnoća zatim širi te prostore što rezultira udubljenjem na koži, koje se često naziva efekt narančine kore.

Javlja se u devedeset posto žena u postadolescentskom razdoblju, a rijetko se viđa kod muškaraca. Uobičajena područja na kojima se nalazi celulit su bedra, stražnjica i trbuh. Suprotno uvriježenom mišljenju, celulit nije povezan s pretilošću, jer se javlja kod pretilih, normalnih i mršavih žena. Celulit uzrokuje mnoge probleme sa slikom i mnoge žene zbog njega izbjegavaju nositi kratke suknje ili kratke hlače.



Neki od faktora koji pridonose razvoju celulita su:

Nasljedstvo. Ipak, još uvijek možete puno učiniti u borbi protiv celulita.

Ne pije dovoljno vode. Voda pomaže u ispiranju toksina i otpada iz tijela. Pijte sedam do osam čaša vode dnevno.

Dijeta. Loše prehrambene navike (alkohol, kofein, začinjena ili masna hrana) pridonose stvaranju celulita jer se toksini koje proizvode zarobljavaju u masnom tkivu. Zasićene masti blokiraju arterije i također se zarobe u tkivu, sprječavajući dovoljnu eliminaciju otpada i toksina.

Pušenje nije samo loše za kožu i pluća, već slabi kožu uzrokujući sužavanje kapilara. Također oštećuje vezivno tkivo i može povećati efekt rupica celulita.

Napetost i stres mogu uzrokovati grčenje mišića od boli; također mogu uzrokovati začepljenje vezivnog tkiva koje prekriva taj mišić. Napetost također može blokirati tkivo, sprječavajući pravilnu eliminaciju i pročišćavanje otpada.

Lijekovi mogu poremetiti prirodne procese u tijelu, remeteći sustav pročišćavanja koji je prirodno uspostavljen. Tablete za mršavljenje, tablete za spavanje i diuretici mogu dovesti do celulita; oralni kontraceptivi, koji povećavaju tjelesni estrogen, uzrokuju povećanje masnih stanica, što dovodi do zadržavanja vode. Zadržavanje vode sprječava tijelo u ispiranju sustava od toksina, što dovodi do stvaranja celulita.



Nedostatak tjelovježbe pridonosi stvaranju celulita. Vježbanje smanjuje mnoge zdravstvene rizike, a također pomaže u borbi protiv celulita. Poboljšava mišićni tonus, cirkulaciju i opću dobrobit, pomaže u razbijanju blokiranog tkiva i pročišćavanju tijela.

Tretmani celulita

Postoje tri glavna tretmana za celulit; naime, endermologija, estetska kirurgija i lokalne kreme ili losioni.



Endermologija

Stroj Endermologie, razvijen u Francuskoj prije više od deset godina, pokazao je učinak u borbi protiv celulita. Koristi valjke i nježno usisavanje za dubinsku masažu zahvaćenih područja, povećavajući cirkulaciju. Toksini i abnormalno nakupljanje vode se izbacuju dok se vezivna vlakna rastežu. Endermologie također radi piling kože, ostavljajući je mekom i svilenkastom. Povećana cirkulacija može vam dati prirodni poticaj energije. Obično je potrebno mnogo sesija. To može dodati do nekoliko stotina dolara.

Plastična kirurgija



Tretmani kao što su liposukcija (kirurgija uklanjanja masnoće) i mezoterapija (ubrizgavanje lijekova u celulit) ili su skupi ili mogu dovesti do samo privremenog poboljšanja. Mnogi liječnici ne savjetuju liposukciju za smanjenje celulita jer je osmišljena za uklanjanje duboke masnoće umjesto celulita koji je blizu kože. To izvodi plastični kirurg i može biti skupo u usporedbi s drugim metodama. Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako ovo želite dalje istražiti.

Kreme ili losioni protiv celulita

Ovo je najsigurniji i najpopularniji način za smanjenje problema. Budući da su celulit zapravo mali džepići masnoće ispod vaše kože, krvotok ne dolazi lako do tih područja. Posebno formulirane kreme mogu pomoći.

Neki od sastojaka koji se koriste u ovim proizvodima uključuju:

Ekstrakt algi – koji može pomoći u razgradnji masti i ubrzati vaš metabolizam.

Ekstrakti zelenog čaja – poduprijet će ekstrakt algi i povećati brzinu razgradnje masti u glatko tkivo.

Retinol A – spoj koji je derivat vitamina A i izravno cilja vašu kožu i vezivna tkiva kako bi ih kondicionirao i ojačao. Retinol A ima pomlađujući učinak na vašu kožu i smanjit će vaš celulit te spriječiti da se s vremenom pogorša. Može poboljšati teksturu vaše kože, pa će vaša koža postati glatkija i čvršća, a to pomaže da vaš celulit još brže nestane.

Kreme ili losioni su najekonomičniji od ova tri tretmana, međutim, kao i kod drugih, može proći nekoliko mjeseci da se vide mjerljivi rezultati.