HEKLANJE

Kupnja boljeg kredita

TEMU APP 100 E KUPON

Nizak kreditni rezultat ili ocjena definitivno može dovesti do viših kamatnih stopa ili mogućeg odbijanja u slučaju da tražite zajam ili hipoteku. Ali postoji rupa u zakonu i kupnja bolje kreditne sposobnosti može vam pomoći da poboljšate svoj postojeći nizak kreditni rezultat. To zapravo funkcionira na takav način da postanete ovlašteni korisnik tuđeg kredita. To bi se pojavilo u vašem kreditnom izvješću i ako taj određeni račun ima dobru kreditnu povijest onda bi definitivno mogao povećati vaš rezultat. Dodavanje nekoliko takvih računa u vaše kreditno izvješće povećat će vaše šanse da vam se odobri kredit ili da dobijete bolju kamatnu stopu.

Tvrtke na internetu niču i nude takve usluge u kojima plaćate određenu naknadu kako biste mogli “posuditi” podatke o kreditnoj sposobnosti drugog pojedinca koji će biti uključeni u vaše vlastito kreditno izvješće. Naknada se može kretati od nekoliko stotina dolara do nekoliko tisuća dolara, ovisno o tome koliko računa želite uključiti u svoje kreditno izvješće. Od vas će se tražiti informacije poput vašeg imena i broja socijalnog osiguranja nakon čega će tvrtka tražiti osobe s dobrim kreditnim računima na koje ćete biti dodani kao ovlašteni korisnik. Zatim ste uklonjeni s takvih računa tek nakon što kreditna tvrtka izvijesti takve informacije od kreditnih ureda. Podaci o računu zatim će se nekoliko godina prikazivati na vašem kreditnom izvješću i biti će prikazani kao dio vašeg kreditnog rezultata.



Iako je za sada legalno, to je praktički nepošteno jer zavaravate zajmodavce i vjerovnike tuđom kreditnom sposobnošću i predstavljate ih kao svoje. Ako dobijete odobrenje pod takvim okolnostima, učinili ste to, ali pod lažnim izgovorom. Kreditna ocjena postoji u svrhu pomaganja vjerovnicima i zajmodavcima da donesu ispravne odluke o tome hoće li dati kredit određenoj osobi. S potrošačkim navikama koje imate, vjerojatno ćete ponovno zakasniti s plaćanjem i značajno utjecati na svoj kreditni rezultat za koji ste platili značajnu količinu novca da biste ga poboljšali.

Također morate uzeti u obzir problem privatnosti i sigurnosti koji je ovdje uključen. Morate dati svoj broj socijalnog osiguranja i uvijek postoji rizik da vam identitet bude ukraden. Vaš sigurnosni broj bit će poznat nepoznatoj osobi koja vas doda kao ovlaštenog korisnika na jedan od svojih računa i ne možete biti sigurni hoće li on ili ona čuvati privatnost vaših osobnih podataka.

Za sada možda možete kupiti dobar kredit, ali puno je bolje moći potrošiti taj novac na poboljšanje vlastitog kredita na drugačiji način. Napravite popis svih svojih dugova i napravite plan kako ih platiti jednog po jednog. Stjecanje discipline i navike da plaćate na vrijeme dugoročno će vam koristiti umjesto da kupujete tuđu dobru kreditnu sposobnost.

Šibenik

Šibenik je smješten u središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših