HEKLANJE

Kupnja na veliko na pravi (i na krivi) način

TEMU APP 100 E KUPON

Kupnja na veliko na pravi način

Do sada, ako ste bili na Internetu samo neko vrijeme (a ja sam kasno počeo), počevši od 1997., znate nagazne mine.



Nije sve što se reklamira ono za što se predstavlja. To može biti od proizvoda do usluga.

Nisam se počeo baviti veleprodajom, zapravo, uopće nisam počeo imati nikakve veze s internetom. Bio sam karikaturist (još uvijek sam) i osnivač Londonskog Times Cartoonsa. To lansiranje bilo je 1997. u malom skladištu u Mississippiju koje sam koristio kao svoj studio jer si nisam mogao priuštiti puno više i lansirati crtane filmove bez punog posla. Radio sam povremene poslove dok sam nastavljao ovaj kreativni pothvat.

Google of Londons Times Cartoons ima stotine članaka, recenzija itd., pa čak i pravu priču o tome kako smo započeli Dugo smo u tome i najbolje smo ocijenjeni (ovdje se možemo hvaliti) na Alexa.com i Netcraftu .com.

Tek sam 1995. shvatio da imam i posao jer sam dobivao e-poruke od webmastera, izdavača biltena itd. koji su tražili da kupe prava na moje slike. To je bio moj početak.

Zatim mi se obratio proizvođač koji je želio stvoriti moju robu od majica do
zidni satovi. Dogovorili smo se i za maloprodaju i za veleprodaju. Moj odvjetnik, vrlo precizan čovjek koji stavlja točkice na svako “I” i križa “T”, pobrinuo se da to bude napisano na način da oboje imamo jednaku korist.

Zatim je proizvođač otkrio da stvarno ne razumije veleprodajni posao. Budući da sam bio odrastao student na vrlo dobrom sveučilištu i radio sam u veleprodaji mnogo godina tijekom odrastanja, dobrovoljno sam ga podučavao. Nije ga zanimalo.

Onda je počeo moj lov. Tko bi mogao proizvesti i prodati na veliko moje sada najbolje ocijenjene crtiće na proizvode i to pedantno, po pristupačnim cijenama, i držati se riječi ugovora? Trebalo je još godinu dana i pronašao sam tvrtku u Denveru koja je bila dobro financirana. Tražio sam da vidim uzorke i dostavljeni su dva dana. Bile su savršene. Nisu presvučene sitom, već su izravno digitalno prenesene, što ih čini kao dio proizvoda, a ne kao naljepnica. Savršen! Sada da saznate o korisničkoj službi, jamstvima itd. Sve je tu. prijavio sam se. Prošla je godina i stvari
ispalo je vrlo dobro.



Tajna ovog posla nije toliko u znanju (iako je naravno znanje moć) pa čitajte koliko možete, već u upornosti. Vani ima dobrih veletrgovaca. Prodajem iz svoje male trgovine koju sam postavio na netu. Moji proizvodi prikazuju preporučenu maloprodajnu cijenu na sebi, ali unutra,
nakon klika na proizvod nalazi se još jedna hiperveza koja kaže cijene i prikazuje tablicu veleprodaje.

Napravio sam pravi poslovni plan i dao se na posao. Posavjetovao sam se sa svojim profesorima poslovanja i drugim veletrgovcima za koje sam znao da su dugo u poslu.

Rođen je Rick Londonwear, prva linija “dizajnerske” odjeće iz crtića za muškarce, žene i djecu. Također izrađujemo i druge proizvode iz crtića kao što su podloge za miša, podmetače za čaše, daske za rezanje, torbe i razne druge smiješne predmete koji nose našu sliku iz crtića zaštićenu autorskim pravima.



Stvari su funkcionirale savršeno, usluga je odlična, uspio sam zadržati cijene daleko ispod konkurencije, a moj tim za crtanje deset godina kasnije i dalje stvara najbolje crtane filmove na internetu (tako kažu kritičari) koji se pojavljuju na robi.

Imam dvadeset troje zaposlenih, prodajem Ebay trgovcima, vlasnicima fizičkih trgovina, vlasnicima e-trgovina i putujućim prodavačima. Tko god želi jako dobro zaraditi na vrlo vrućim artiklima, dolazi k meni. Volim posao.

Kupcu to jako olakšavam. Prihvaćam sve glavne kreditne kartice, Paypal, čekove i novčane doznake. Otpremamo sve unaprijed plaćene narudžbe ili izravno vama. Ne procjenjujemo dostavu, naplaćujemo koliko košta; ista cijena za Kanadu i isporuka širom svijeta. Obično 2-3 dana USPS prioriteta. Sve radi kako treba. Ne znam kako, ali može.



Napravili smo svoje greške. Tako smo učili i etablirali se. Još uvijek ih napravimo nekoliko, ali ih je malo i kad ih napravimo, odmah ih ispravimo.

To je vrsta tvrtke s kojom želite poslovati. Mrzim se hvaliti, ali tako je. Netko tko je “sve vidio” na Internetu i poznaje nagazne mine te će vam pomoći da ih riješite. Ne moramo to biti mi, možda čak i ne nudimo nišni proizvod koji vas oduševljava. Ali tko god da je, pobrinite se da ima iskustva, da je etabliran, da ima reference i da može to učiniti za vas. Ako zarađujete (oni/mi) također!