HEKLANJE

Kvaka-22 s prihvaćanjem kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Internet je jedinstvena zvijer kada je u pitanju platni promet. Morate prihvatiti kreditne kartice na svojoj stranici, ali postoji problem s obzirom na prirodu zaštite kreditnih kartica.

Kvaka-22 s prihvaćanjem kreditnih kartica



Način plaćanja broj jedan u transakcijama na internetu je plaćanje kreditnom karticom. Morate prihvatiti kreditne kartice ili nećete ništa postići sa svojom web stranicom. Iako ovo zvuči kao očigledna izjava, prihvaćanje kreditnih kartica postavlja niz problema.

Prvo pitanje koje treba razmotriti kod kreditnih kartica je sigurnost. Osim ako niste živjeli ispod stijene, znate da je krađa identiteta veliki problem. Znaju to i vaši potencijalni klijenti ili kupci, što znači da imate problem. Morate ih uvjeriti da ništa ne riskiraju plaćajući vam kreditnom karticom. Da biste to učinili, morate koristiti sigurne transakcijske sustave ili dobro poznati izvor plaćanja na mreži koji ima vjerodostojnost. Također biste trebali ponuditi alternativne načine plaćanja kao što su narudžbe poštom i slanje narudžbi putem telefona.

Još je veći problem zaštita koju potrošačima pružaju kartičarske kuće. Vjerojatno ste vidjeli televizijske reklame u kojima tvrtke koje izdaju kreditne kartice obećavaju transakcije bez rizika. Ovaj postupak omogućuje potrošačima da ospore naplatu s vaše stranice. Da bi dobili spor, jedva da moraju nešto učiniti. Na vama je teret da pokažete da su pravodobno primili ono što su naručili. Ako ga ne možete pokazati, terećenja će se poništiti, što je poznato kao “povrat uplate”. Naučit ćete mrziti ovaj izraz jer ne samo da gubite prodaju, već često morate platiti kaznu! Ovo je jednostavno trošak poslovanja ako prihvaćate kreditne kartice.

S manje poštenim korisnicima kreditnih kartica ponekad se javlja stvarno gadna situacija. Oni mogu osporiti troškove s vaše stranice bez valjanog razloga. Možda ste im poslali proizvod na vrijeme i možda će im se svidjeti. Unatoč tome, oni će jednostavno nastaviti i osporiti optužbu jer znaju da mogu. Opet, to je trošak poslovanja ako prihvaćate kreditne kartice na svojoj stranici. Tu stvarno ne možete ništa učiniti.

Dakle, ne biste trebali prihvaćati kreditne kartice? Moraš. Potrošači očekuju da će moći platiti plastikom, a vi ćete pretrpjeti ogromne gubitke u prodaji ako ne ponudite ovaj način plaćanja. Drugim riječima, samo se moraš golo nasmiješiti kad neko đubre krene u spor bez razloga.

Udžbenik o web imenicima

Pokušati postati jedno od najbolje ocijenjenih web mjesta na internetskim tražilicama nije u najmanju ruku lak zadatak. Budući da se