HEKLANJE

Lijepa koža laka uz jednostavne mješavine za aromaterapiju

TEMU APP 100 E KUPON

Tražite savršen proizvod za kožu? Onaj koji će vašu kožu održavati sjajnim, lijepo miriše, privlačan je za nanošenje, ima stvarne ‘terapeutske’ učinke, a ne razbija banku? Ne tražite dalje od aromaterapije. Stvaranje prekrasne mješavine samo za vaš tip kože uz pomoć čarolije snažnih prirodnih biljnih sastojaka zabavno je i nagrađujuće na više načina. Eterična ulja naširoko se koriste u prirodnoj medicini, a neka su poznata po svojim učincima pomlađivanja kože.

Dok se neka od najcjenjenijih ulja terapeutske kvalitete isprva mogu činiti skupima, učinkovita su u tako malim koncentracijama da se zaista isplati. A njihova je djelotvornost dobro poznata; zato toliko mnogo laboratorijski izrađenih pripravaka u svojim formulama koristi komponente eteričnih ulja. Uz bočicu od jedne ili dvije unce za miješanje i kapaljku za oči, možete jednostavno pomiješati vlastitu mješavinu s aromom i djelovanjem koje najviše želite.



Postoji nekoliko eteričnih ulja koja se najčešće koriste u receptima za njegu kože – među njima možete birati ovisno o željenim rezultatima. Mogu se dodati i druga eterična ulja kako bi se poboljšala aroma vaše mješavine; mnoga ulja koja se koriste za to također su poznata za ublažavanje napetosti ili dovode do zdravog stanja uma – a većina prirodnih kliničara reći će vam da ljepota počinje iznutra prema van. Stoga napravite nešto što volite, a miris će također pomoći vašoj koži da zablista!

Ovih nekoliko primarnih ulja za njegu kože uključuju sljedeće: Helichrysum italicum – ulje ovog cvijeta jedno je od najcjenjenijih u aromaterapiji zbog svoje velike svestranosti. Ugodne je arome, sadrži rijetke ‘di-ketone’ koji potiču prirodni metabolizam kože i snažno djeluje protuupalno (sva oštećenja tkiva i starenje povezani su s upalom na staničnoj razini). Ulje lavande – ‘pravo’ ili ‘francusko’ Lavanda je danas najčešće korišteno ulje u aromaterapiji zbog velikog mnoštva učinaka. Kao i Helichrysum, sadrži regenerativne ketone; smanjuje upalu; ubrzava zacjeljivanje rana; I ima aromu vrlo poznatu po svojim opuštajućim učincima – ublažava napetost dok liječi vašu kožu – možete li poželjeti više? Sljedeći je ružmarin tipa ‘verbenone’. Također sadrži ketone (koje tip cineola nema) i poznat je kao stimulans cirkulacije i metabolizma, povećavajući protok hranjivih tvari u vaše stanice kože i izbacivanje otpadnih tvari iz njih. Eterično ulje palmarose uključeno je u mnoge mješavine zbog nježnog čišćenja i antiseptičkih svojstava. I na kraju, ali ne manje važno, ulje sjemenki mrkve je vrhunsko ulje za regeneraciju umorne, beživotne kože – često kao rezultat prevelikog stresa ili visoke razine izloženosti zagađivačima.

Postoji nekoliko drugih ulja s pozitivnim učincima na kožu (neka će biti spomenuta u mješavinama u nastavku), ova su samo najčešće korištena. Istraživanjem možete pronaći eterična ulja koja će se pozabaviti određenim kožnim stanjima koja ovdje nisu obuhvaćena. Nadalje, postoje zapravo stotine dostupnih eteričnih ulja, svako sa svojim jedinstvenim sastavom i aromom. Toplo se preporuča dodavanje malo u vaše mješavine samo zbog njihovog utjecaja na miris. Nekoliko kapi dragocjenih ulja poput jasmina, nerolija, sandalovine ili ruže može stvoriti onu aromatičnu kombinaciju koju ćete jednostavno voljeti i željeti nositi stalno.

Eterična ulja se gotovo nikada ne nanose na kožu nerazrijeđena (lavanda je rijetka iznimka). Umjesto toga, dodaju se u ono što je poznato kao “nosačka” ili “bazna” ulja. Razrjeđivanje eteričnog ulja u nosaču ne samo da povećava vaš dolar, već su ulja na ovaj način zapravo učinkovitija! Istraživanja su pokazala da većina eteričnih ulja ima najdramatičnije terapeutske učinke u koncentracijama manjim od 5% ukupne mješavine. I nosači imaju svoje pozitivne učinke; osim što pomažu vašoj koži da apsorbira eterična ulja, oni pružaju hranjive tvari kao što su esencijalne masne kiseline i vitaminske spojeve koji poboljšavaju zdravlje kože.

Neka od najčešće korištenih nosećih ulja u njezi kože su sljedeća: Prvo je ulje lješnjaka – prešano iz, očito, lješnjaka. Ovo se smatra najnježnijim baznim uljima, pogodnim za sve tipove kože. Često služi kao primarno bazno ulje u mješavinama, čineći većinu mješavine. Slijedi ulje sjemenki šipka, prešano iz sjemenki šipka uzgojenih u planinama Južne Amerike. Ovo dobro istraženo ulje ne samo da ima obilje esencijalnih masnih kiselina, već sadrži i trans-retinoičnu kiselinu, spoj sličan aktivnom sastojku Retin-A (dobro poznata krema protiv bora), ali bez isušujućih nuspojava. Na kraju ćemo spomenuti ulje noćurka, često uključeno u mješavine za kožu koja stari i za ekceme – ono ima jednu od najvećih poznatih koncentracija gama-linolenske kiseline (GLA), esencijalne masne kiseline koja može biti ključna za optimalno zdravlje.

Dakle, tu su primarni sastojci i razlozi iza njih. S ovim, i nekoliko svojih osobnih dodataka, možete stvoriti veliki izbor mješavina. Da biste nastavili i počeli miješati, nabavite bočicu od tamnog stakla od jedne ili dvije unce za miješanje, kapaljku za oči i mali lijevak (ovo vam ne TREBA, samo čini cijeli proces puno manje neurednim). Za prvi recept, počet ćemo s mješavinom koja je za svakodnevnu upotrebu za sve tipove kože. Kreiran je kako bi koži pružio zdravlje i vitalnost, dok je održava čistom i lijepom: Ulijte jednu uncu ulja lješnjaka u bočicu za miješanje (udvostručite sve sastojke ako želite napraviti dvije unce). Dodajte petnaest kapi (oko 2/3 mililitra) eteričnog ulja majčine dušice kemotipa Linalool (obavezno nabavite ovu vrstu jer su druge vrste timijana presnažne za korištenje na koži). Dodajte po petnaest kapi ružmarina verbenona, nerolija (ili visokokvalitetnog petitgraina – destiliranog iz iste biljke kao i neroli uz nižu cijenu), šiljaste lavande (gotovo križanac prave lavande i kadulje – izvrsna zbog svojih antiseptičkih svojstava). Iako je izvorno stvoren kao mješavina za uklanjanje akni, bio je toliko dobar za toliko ljudi da se sada koristi i kao osnova za zdravu ‘normalnu’ kožu.

Za preosjetljivu i oštećenu kožu (od kemikalija ili drugih sredstava) i za kožu sa slabim kapilarama (pojavljivanje paučastih vena može biti simptom), počnite s omjerom 5:1:1 ulja lješnjaka, sjemenki šipka i noćurka (3/ 5 unci lješnjaka i 1/5 svakog drugog ulja). Dodajte po petnaest kapi njemačke kamilice, Helichrysum italicum, prave lavande i rimske kamilice. Ova mješavina će poboljšati regenerativnu sposobnost kože djelovanjem smilja i sjemenki šipka, osigurava hranjive tvari kroz sjemenke šipka i noćurka te smanjuje upalu koja prati bilo koju vrstu oštećenja i starenja.



Za čišćenje pretjerano masne kože sklone aknama, do jedne oz. ulja lješnjaka, dodajte po petnaest kapi eteričnog ulja mirte (koristite zelenu, a ne crvenu varijantu), eukaliptusa Divesa, šiljaste lavande i ružmarina verbenona. Mirta je posebna po tome što otapa sebum koji začepljuje pore kože, a eukaliptus smiruje izlučivanje žlijezda lojnica (koje proizvode ulje).

Ako vaša koža nije u određenom “stanju”, ali izgleda umorno, beživotno, blijedo ili “istrošeno”, pokušajte pomiješati jednu petinu unce sjemenki šipka i četiri petine unce ulja lješnjaka. Zatim dodajte po 15 kapi eteričnog ulja sjemenki mrkve (također poznatog kao čipka kraljice Anne ili divlja mrkva), limunske verbene (koja pomaže detoksikaciji kože), niaoulija (nježno zateže kožu) i ružmarina verbenona – ovo stvara izvrsnu regenerativnu mješavinu . Za kožu koja stari i kojoj je potrebno učvršćivanje koje se može koristiti oko očiju – isprobajte ovu nježniju varijantu: pomiješajte pet unci ulja lješnjaka i jednu uncu ulja sjemenki šipka, dodajte petnaest kapi eteričnog ulja mirte (zelene), ciste ili kamenjara. Ruža i ružmarin.

Dakle, postoji nekoliko isprobanih aromaterapijskih mješavina za njegu kože koje možete koristiti u svom režimu prirodne ljepote. Možete jednostavno miješati i kombinirati opisana ulja kako biste stvorili vlastitu mješavinu i dodavali bilo koja ulja koja vam se stvarno sviđaju (imajte na umu da je NEKOLIKO eteričnih ulja VRLO snažno i ne bi ih se smjelo koristiti na koži – češće od to uključuje cimet, klinčić, origano i crveni timijan – posavjetujte se s iskusnim liječnikom ako niste sigurni u sigurnost bilo kojeg ulja). Nekoliko riječi o kupnji ulja za vaše mješavine – NEMOJTE koristiti ništa označeno kao ‘mirisno ulje’ – to su sintetičke reprodukcije eteričnih ulja koja će vjerojatno izazvati alergijsku reakciju. POTRAŽITE ugledan izvor. I ulja se, poput vina, jako razlikuju od proizvođača do proizvođača. Viša cijena može značiti znatno ljepše ulje (iako ne uvijek) – ono koje je slađe, ili bolje zaokruženo – samo nekoliko ulja bi trebalo mirisati ‘ljekovito’ – Spike Lavanda je malo ‘kamfor’ općenito – ali dobro Ružmarin verbenon trebao bi imati vrlo privlačan miris. Unatoč početnim izdacima, veća je vjerojatnost da ćete nastaviti koristiti mješavinu čija vam se aroma jako sviđa i koja ima terapeutske učinke. Iako jednom kada pronađete ulja koja obožavate, vrlo je vjerojatno da ćete još neko vrijeme nastaviti s izradom vlastitih mješavina.



TATJANA GROS Zavoli me

VOLKSLIEDER VON MITTELALTEUNTER DER LEITUNG VON TATJANA GROSS…..VIEL SPASS ,GENISST ES IN VOLLEN ZÜGEN!!! Created with MAGIX Video deluxe MX