HEKLANJE

Linije i bore

TEMU APP 100 E KUPON

Linije, brazde i bore – klinički nazvani ritidima – tipični su za kožu koja stari i pripisuju se nepravilnom zadebljanju dermisa zajedno sa smanjenjem količine vode koju epidermis zadržava.

Genetska sklonost, fototip kože, izloženost okolišnim uvjetima i izbor načina života neki su od čimbenika koji mogu utjecati na stupanj ozbiljnosti ovih naizgled alarmantnih promjena u izgledu osobe.



Osim prirodnih procesa starenja, čini se da su sljedeći čimbenici najčešći krivci – dok treba napomenuti da su neki razlozi jednostavno neizbježni: oštećenje od sunca, pokret mišića, gravitacija, operacija, ozljeda, akne, diskoidni lupus (kožne bolesti s tendencijom do ožiljaka), pušenje i izloženost toksinima iz okoliša poput smoga i prašine.

Kod bora često postoji određeni stupanj nepravilnosti i asimetrije, jer ljudi imaju tendenciju da se smiješe, cerekaju ili mršte više na jednoj nego na drugoj strani, ili radije spavaju na desnom ili lijevom obrazu.

Brazde su zapravo dublje bore i klinički se klasificiraju kao dinamične ili statične. Dinamične bore pojavljuju se pokretom mišića lica. Međutim, na kraju dinamične linije postaju statične linije i izbijat će na površinu trajno i nepomično unatoč pokretima mišića.

Uobičajeni oblik brazdi uključuje vrane šape, koje se pojavljuju oko očiju zbog smiješka i aktivnosti mišića vjeđa; bore koje se pojavljuju na čelu zbog kontrakcije frontalnog mišića prilikom podizanja obrva; i bore mrštenja koje se razvijaju između obrva zbog kontrakcije mišića corrugator supercilii i mišića procerusa kada ste ljuti ili koncentrirani.

Još jedan neugodan problem starenja je opuštena koža. Smanjenje masnih stanica ispod kože, gubitak kolagenih i elastinskih vlakana i gravitacija, koja uzrokuje opušteno tkivo, čimbenici su koji bi doveli do opuštenosti ili opuštenosti kože. Dijelovi lica koji su opušteni i vrećice uključuju čelo, gornje i donje kapke, oči (koje bi izgledale šuplje), vilicu, dekolte, ušne resice, vrh nosa i gornju usnicu.

Dermatolozi i estetski kirurzi koriste dvije prihvaćene klasifikacije ‘stadija starenja’.

Glogauova klasifikacija opisuje: Blaga – malo bora, zahtijeva malo ili nimalo šminke za prekrivanje; Umjereno – rano stvaranje bora, blijed ten, zahtijeva malo šminke; Uznapredovali – uporna bora, diskoloracija kože s popucalim krvnim žilama i solarnim keratozama, često se šminka; i, Teška – izražene bore i brazde, solarne keratoze, često se šminka, ali ne mora prikriti promjene starenja.



S druge strane, Fitzpatrickova klasifikacija bora lica odnosi se na stupanj bora s fokusom na područja oko usta i očiju: Klasa I – sitne bore; Klasa II – fine do umjereno duboke bore i umjeren broj linija; i Klasa III – fine do duboke bore, brojne linije i moguće suvišne nabore.

Danas je područje kozmetičke njege i kirurgije razvilo napredne tehnologije i izvanredne inovacije za rješavanje problema s borama, linijama i brazdama. Mlađi izgled i bolji ten nisu daleko.

Najbolji rezultati mogu se postići nizom danas dostupnih kozmetičkih postupaka. Od lokalnih retinoida i formula protiv starenja napumpanih vitaminima, alfa hidroksi kiselinama i raznim biljnim ekstraktima do raznih tehnika obnavljanja površine uključujući kemijske pilinge, dermoabraziju i termalnu obradu.



Implantati u obliku privremenih ili trajnih punila ili transplantata mogu podići pojedine linije i brazde. Tretman BOTOX®-om može paralizirati mišiće koji su odgovorni za bore namrštenog lica, bore na licu i bore na čelu. U međuvremenu, estetska kirurgija se brine o opuštenim tkivima kroz različite tehnike liftinga lica.

Osnove višestruke Mastercard kartice

Osnove višestruke Mastercard kartice Kreditna kartica je blagodat napredne civilizacije koja je revolucionirala koncept trošenja i prijenosa novca. Pomak je

Veza je ples

Svaka veza je poput plesa. Svaki od partnera čini svoje korake, čekajući odgovor. Naš pokret provocira partnera na sljedeći korak,