HEKLANJE

Marketinška strategija članaka – odaberite samo najbolje imenike i e-zinove

TEMU APP 100 E KUPON

Pisanje i marketing članaka na mreži vjerojatno je najučinkovitiji i najisplativiji način za oglašavanje vaše web stranice i promicanje vaših proizvoda i usluga na mreži. Web je tiskarski stroj s nezasitnim apetitom za članke koje su napisali stručnjaci. Postoje doslovce milijuni web stranica i e-zinova koji mole za dobre članke. Žele da im ljudi šalju dobre članke. Oni čak pretražuju stranice na webu tražeći dopuštenje za korištenje članaka.

Dakle, kako znate koja web mjesta odabrati?



Kroz moje dugogodišnje iskustvo i mnoge razgovore s vrhunskim internet trgovcima, kako biste imali najveći učinak, morate koristiti ciljanje marketinškog pristupa u tri razine:

1. Glavni imenici članaka kao što su Ezinearticles.com, Goarticles.com, Ideamarketers.com i Articledashboard.com
2. Manje specijalizirane web stranice s imenicima koje se odnose na vaš sadržaj
3. Specijalizirani izdavači e-zina i web stranica koji trebaju i žele kvalitetan sadržaj koji će dodati vrijednost njihovoj publici na web stranici ili newsletteru e-pošte

Moji me klijenti konzultanti mnogo puta pitaju, “ Koji je najbolji način za pronalaženje e-zinova i web stranica koje su najčitanije kako bi moj članak bio što više izložen?” To ne bi trebalo biti prvo pitanje koje si postavite. Da, želite pronaći web stranice koje su vrlo posjećene i e-zinove koji su najčitaniji – ali što je još važnije, želite se usredotočiti na pronalaženje web stranica i izdavača ezina unutar vaše specifične niše koji imaju jake emocionalne veze sa svojom publikom.

Najvjerojatnije već posjećujete njihove web stranice ili se pretplaćujete na njihove e-zinove. Ako ne znate tko ima izvrstan ezine vezan za vašu industrijsku nišu, postoji mnogo ezine direktorija poput bestezines.com na mreži koji vas mogu voditi.

Druge strategije uključuju:

– Istražite svoju konkurenciju – gdje se objavljuju članci?

– Izvršite Google pretragu. Samo upišite svoju djelatnost ili temu članka nakon čega slijedite riječi slanje članka. Tako sam pomogao knjizi našeg klijenta da skoči na drugo mjesto na listi najprodavanijih knjiga NY Timesa. Upisao sam u Google, “health article submissions”, “medical article submissions”, “thyroid disfunctions article submissions” i otkrio (među mnogim drugim stranicama) podatke za kontakt urednika About.com – jedna od 50 najboljih stranica na internetu danas. Nakon što je primila prijavu, urednica je poslala promociju knjige e-poštom na cijeli svoj popis, dajući Marku Hymanu MD 1500 dodatnih pretplatnika i mnogo veću prodaju u samo jednom danu.



– Razmislite kojim organizacijama vaša publika može pripadati. Ako ste vodeći stručnjak za prodaju, poput našeg klijenta Maca McIntosha, tada su šanse da vaša publika pripada organizaciji kao što je American Marketing Association vrlo, vrlo velike. S više od 200.000 registriranih korisnika i više od 2 milijuna posjeta svake godine od strane širokog spektra utjecajnih donositelja odluka, Mac McIntoshov članak koji će uskoro biti objavljen na web stranici American Marketing Association pružit će mu izvrsnu mogućnost povezivanja s marketinškom zajednicom.

– I, ne zaboravite provjeriti stranice za časopise unutar vaše niše. Sve više i više publikacija traži svježi, novi sadržaj za svoju web stranicu kako bi povećali promet kako bi dugoročno prodali više tiskanih časopisa. Ovo stalno ažuriranje članaka koji se nalaze samo na web stranici, a ne u njihovim tiskanim izdanjima, znači više mogućnosti za pisce i stručnjake. Članak koji ste vi napisali objavljen na stranicama kao što su Entrepreneur Magazine i Mothering Magazine dat će vašoj tvrtki veliku izloženost i kredibilitet koji joj je potreban.

Slijedite ove strategije i imat ćete dobru marketinšku kampanju za članak.



7 načina za uzgoj cvijeća

Cvatuća pejzažna stabla su dragulji dvorišta. Možda nijedna druga biljka, pojedinačno, ne može imati tako velik utjecaj na izgled dvorišta

Emu ulje protiv bora!

Što je Emu ulje? Emu ulje otkrili su Aboridžini prije mnogo tisuća godina kao ovlaživač kože, antiseptik i kao pomoć