HEKLANJE

Masaža cijelog tijela otkrivena – 2. dio

TEMU APP 100 E KUPON

Masaže cijelog tijela tako su lijep način da se nagradite, zar ne? Nakon dugog, stresnog dana na poslu ili trčanja uokolo s djecom i brige o kući – ne biste li jednostavno voljeli leći i pustiti nekoga da masira sve vaše brige? Pa pogodite što. Ako ste tražili izliku za masažu, odmah ćete je dobiti (ili više njih).

Osim opuštanja koje masaža može donijeti, ona također pomaže u ispiranju toksina iz mišića i tkiva, a time i cijelog tijela. Ako niste bili svjesni, preopterećenost toksinima u vašem tijelu može uzrokovati da budete tromi – čak i kada se ne osjećate umorno – a također može sniziti vaš imunološki sustav tako da ste podložniji razboljenju.



Osim toga, brojna su medicinska istraživanja koja dokazuju pozitivne učinke masaže cijelog tijela. Toliko da se ispitivanja i studije trenutačno redovito nastavljaju diljem svijeta. Pogledajmo neke od dobrobiti ne samo masaže cijelog tijela, već masaže općenito.

Drago kamenje je drago ili poludrago kamenje koje se koristi u nakitu za ukrašavanje tijela. Oni su vrlo vrijedne i lijepe kristalne stijene ili minerali koji se bruše i poliraju za upotrebu u nakitu. Vrijedni su zbog svoje ljepote, rijetkosti i trajnosti, dugotrajni su i mogu se prenijeti kao nasljeđe.

Dostupne vrste dragog kamenja su nevjerojatne. Nekoliko ih se naširoko koristi u nakitu, poput dijamanta, granata, berila, smaragda, safira, kvarca, ametista, akvamarina, citrina, opala, peridota, rubina, spinala, turmalina, topaza itd. Lijepo su obojeni i izuzetno privlačan.

Oblik dragog kamena određen je prirodnom kristalnom strukturom i načinom na koji je razvijena. Kako bi ih mogli montirati u plemenite metale kao što su zlato, srebro itd., rezači dragulja oblikuju ih u različite oblike, osiguravajući da reflektiraju svjetlost i to daje sjaj brušenom i poliranom kamenu, čineći ga vrlo atraktivnim i vrijednim. Rezači dragog kamenja koriste znanstveni pristup rezanju dragog kamena, ovisno o izvornom obliku dragog kamena, uzimajući u obzir indeks loma svakog dragog kamena, kako bi razumjeli kako se svjetlosne zrake savijaju dok prolaze kroz kamen.

U davna vremena drago kamenje se prepoznavalo samo po boji, a sada se u obzir uzimaju kemijska svojstva dragog kamena. Za identifikaciju se gledaju kemijska formula, specifična težina, tvrdoća i indeks loma. Na primjer, zelenu boju smaragda uzrokuju male količine kroma i vanadija. Što je smaragd tamnije zelene boje, to je rjeđi i skuplji.

Drago kamenje se također smatra kamenjem rođenja, a ovo praznovjerje potječe iz davnih vremena. Mnogi slijede i čvrsto vjeruju u praznovjerje nošenja dragog kamena za koji se pripisuje da je njihov kamen rođenja. Njihovo je čvrsto uvjerenje da nije svako drago kamenje prikladno za svakog čovjeka. Kao što se ne pije sve vrste vode i ne udiše sve vrste zraka, tako se sve vrste dragog kamenja ne smatraju dobrima. Za devet dragulja, rubin, biser, smaragd, žuti safir, koral, plavi safir, dijamant, mačje oko i hesonit, kaže se da pružaju prosvjetljenje i moć.

Glavni čimbenik za određivanje vrijednosti dragog kamenja je voda. Voda se koristi za označavanje boje i prozirnosti dragog kamena. Vrijednost dragog kamena općenito je određena bojom, čistoćom kamena, rezom i težinom u karatima. Oni se nazivaju 4 Cs. Osim toga, u obzir se uzima i rijetkost dragog kamena.



Drago kamenje se sada ugrađuje u razne metale i prodaje kao ukrasi za ukrašavanje različitih dijelova našeg tijela, poput narukvica ili narukvica za zapešća, ogrlica ili privjesaka za vrat, prstenja za prste i tako dalje. Postoje satovi dostupni i za muškarce i za žene, koji su optočeni draguljima i koji koštaju ruku i nogu. Trošak nije prepreka kada je izgled estetski ugodan i egzotičan.

Kultivirani biseri na dar

Gotovo svaka žena voli bisere. Odišu bezvremenskom elegancijom. Nakit od bisera daje ženi veličanstven izgled, a svjetlucava bijela bisera uz