HEKLANJE

Mercedes-Benz B klasa – Treća generacija (W247 2019)

TEMU APP 100 E KUPON

Mercedes-Benz B-klasa treće generacije (W247) predstavljena je 2019. godine. Ovaj kompaktni luksuzni MPV nastavlja nasljeđe prethodnih B-klasa modela, donoseći obilje tehnoloških unaprjeđenja i modernih značajki. Mercedes-Benz B-klasa treće generacije (W247) je iznimno važan model za Mercedes, jer kombinira ključne elemente luksuznog vozila s kompaktnim i praktičnim dizajnom. Ovaj članak će detaljno istražiti njegov vanjski izgled, unutrašnjost, performanse, sigurnosne značajke te opcije prilagodbe.

Dizajn vanjskog izgleda

Vanjski izgled W247 B-klase kombinira elegantne linije i dinamične oblike, čime pruža sofisticiran izgled vozila. Sve komponente su pažljivo dizajnirane kako bi stvorile harmoničan sklad između elegancije i modernog stila. Istaknuti prednji gril s Mercedesovom zvijezdom u središtu daje vozilu prepoznatljiv izgled. Mercedes-Benz uvijek je bio sinonim za luksuz i kvalitetu, a treća generacija B-klase (W247 2019) nije iznimka. Ovaj članak istražuje vanjski dizajn ovog prepoznatljivog vozila, otkrivajući elegantne linije i dinamične oblike koji mu pružaju sofisticiran izgled. Bez daljnjeg oduživanja, krenimo na putovanje kroz dizajn vanjskog izgleda Mercedes-Benz B-klase.



Dizajn karoserije

Dizajn karoserije B-klase kombinira eleganciju i sportski duh. Lagane, aerodinamične linije doprinose boljoj učinkovitosti goriva, dok se naglašava stabilnost i sigurnost pri vožnji. Krovni nosači i stražnji spojler dodaju dozu praktičnosti bez narušavanja atraktivnog izgleda.

Prednji kraj s Mercedesovom zvijezdom

Istaknuti prednji gril s Mercedesovom zvijezdom u središtu odmah privlači pažnju i daje vozilu prepoznatljiv izgled. Gril je suvremen i širok, dajući B-klasi snažan identitet na cesti. Kombinacija svjetlosnih grupa i grila stvara snažan vizualni dojam koji odražava moć i luksuz koji Mercedes-Benz predstavlja.

Snažne linije bočnih strana

Bočne strane B-klase impresioniraju snažnim linijama koje se protežu od prednjeg do stražnjeg dijela vozila. Ove linije ne samo da pridonose aerodinamici nego također dodaju dinamičnost izgledu vozila. Dodatni kromirani detalji naglašavaju luksuz i sofisticiranost B-klase.

Stražnji kraj s modernim svjetlima

Završavajući snažan dojam, stražnji kraj B-klase ima moderna i stilizirana svjetla koja pružaju privlačan izgled tijekom vožnje i parkiranja. Središnje smješteni Mercedesov logo i kromirani dodaci upotpunjuju cjelokupan dojam luksuza.

Izbor atraktivnih boja

Mercedes-Benz nudi široku paletu atraktivnih boja za B-klasu, omogućujući vozačima da pronađu kombinaciju koja najbolje odražava njihov stil i osobnost. Sve boje pažljivo su odabrane kako bi se naglasile linije i oblici vozila, stvarajući estetski ugodan izgled.

Napredna LED tehnologija

Svjetlosni sustav B-klase opremljen je naprednom LED tehnologijom koja osigurava optimalnu vidljivost u svim uvjetima vožnje. LED svjetla također povećavaju prepoznatljivost vozila na cesti, dodajući dozu sigurnosti i elegancije.

Kvaliteta izrade

Mercedes-Benz uvijek postavlja visoke standarde kada je u pitanju kvaliteta izrade, a to se jasno vidi i u dizajnu vanjskog izgleda B-klase. Svaka komponenta pažljivo je oblikovana i postavljena kako bi osigurala dugotrajnost, otpornost na vremenske uvjete te zadržala izvorni sjaj.



Personalizacija vozila

B-klasa nudi brojne opcije personalizacije, omogućujući vozačima da dodaju svoj osobni pečat svom vozilu. Opcije poput različitih stilova naplataka, vanjskih dodataka i završnih obrada unutrašnjosti omogućuju vozačima da stvore vozilo koje odražava njihovu jedinstvenu osobnost.

Održavanje čistoće i sjaja

Dizajn vanjskog izgleda B-klase također ima praktične elemente koji olakšavaju održavanje vozila. Sustav protiv prljanja sprječava nakupljanje prašine i prljavštine na kritičnim dijelovima, dok visokokvalitetni premazi čuvaju sjaj karoserije dugi niz godina.

Dugotrajnost i pouzdanost

Mercedes-Benz je poznat po svojoj izdržljivosti i pouzdanosti, a B-klasa nije iznimka. Uz redovito održavanje, vozilo će zadržati svoj izgled i performanse dugi niz godina, čineći ga izvrsnom investicijom za vozače koji traže luksuz, sigurnost i dugovječnost.



Prostrana i moderna unutrašnjost

Mercedes se pobrinuo za vrhunsku kvalitetu materijala i visoku funkcionalnost unutrašnjosti W247 B-klase. Kabina nudi prostranost i udobnost za vozača i putnike. Suvozačeva i stražnja sjedala mogu se preklopiti, pružajući dodatni teretni prostor i fleksibilnost. Kada je riječ o luksuznim automobilima, Mercedes-Benz je sinonim za izvrsnost. Njihova B-klasa, treća generacija (W247), donosi spoj udobnosti, tehnologije i stila. U ovom članku, istražit ćemo unutrašnjost ovog automobila, posebno fokusirajući se na prostranost i modernost kabine.

Kabina visoke kvalitete

Mercedes se oduvijek ponosio izvrsnošću materijala koje koriste u svojim automobilima, a B-klasa nije iznimka. Unutar W247 modela, osjetit ćete pravu kvalitetu i luksuz. Od mekane kože na sjedalima do pažljivo odabranih detalja, svaki element kabine odiše sofisticiranošću.

Funkcionalnost i praktičnost

Osobna vozila često su kritizirana zbog nedostatka prostora, ali to nije slučaj s B-klasom. Prostranost unutrašnjosti omogućava vozaču i putnicima ugodno putovanje bez osjećaja zagušenosti. Suvozačeva i stražnja sjedala mogu se preklopiti, pružajući dodatni teretni prostor kada je to potrebno. Fleksibilnost ovog modela čini ga idealnim izborom za obitelji i avanturiste.



Moderna tehnologija

Mercedes-Benz uvijek je u korak s najnovijom tehnologijom, a B-klasa ne zaostaje. Na središnjem zaslonu kontrolirate različite funkcije vozila, uključujući navigaciju, glazbu i povezivanje pametnih telefona. Dodatno, dostupni su sustavi asistencije vozaču koji povećavaju sigurnost i olakšavaju vožnju.

Udobnost putnika

Putovanje u B-klasi nikada nije bilo ugodnije. Sjedala su ergonomski oblikovana kako bi osigurala maksimalnu udobnost, čak i tijekom duljih vožnji. Napredni sustavi klimatizacije prilagođavaju temperaturu unutrašnjosti prema vašim željama, omogućujući vam da se opustite i uživate u vožnji bez obzira na vremenske uvjete.

Prostran prtljažnik

Kada se osjećaj prostranosti unutar kabine spoji s velikim prtljažnikom, dobivate automobil koji je spreman za sve vaše potrebe. B-klasa ima dovoljno prostora za sve vrste prtljage, od velikih kofera do sportske opreme. Bez obzira putujete li na obiteljski odmor ili vikend izlet, nećete morati brinuti o ograničenom prostoru.

Sustavi pomoći za parkiranje

Vožnja u urbanim sredinama može biti izazovna, ali Mercedes je opet na vašoj strani. B-klasa je opremljena sustavima pomoći za parkiranje koji vam olakšavaju manevriranje i parkiranje u skučenim prostorima. S ovim tehnološkim rješenjem, parkiranje će postati jednostavno i bez stresa.

Sigurnost na prvom mjestu

Kada je u pitanju sigurnost, Mercedes-Benz nikada ne pravi kompromise. B-klasa je opremljena naprednim sigurnosnim značajkama koje vas štite i osiguravaju sigurnost vaših putnika. Od sustava za izbjegavanje sudara do tehnologija koje pomažu održavanju stabilnosti vozila, vožnja u B-klasi daje vam mir uma.

Prilagodite svoj stil

Kada postanete vlasnikom B-klase, imate mogućnost prilagoditi automobil prema svom stilu. Dostupni su različiti interijeri i vanjske boje, tako da vaš automobil može odražavati vašu osobnost i preferencije.

Raznolikost motorskih opcija

B-klasa treće generacije nudi različite benzinske i dizelske motorizacije kako bi se zadovoljile različite potrebe vozača u pogledu snage i učinkovitosti. Od manjih, ekonomičnih motora do snažnijih motora koji pružaju sportske performanse, Mercedes nudi raznolike opcije za svoje kupce. Ključna prednost B-klase treće generacije je široka paleta motorskih opcija koje su dostupne vozačima. Mercedes je shvatio da vozači imaju različite prioritete i potrebe kada je u pitanju snaga i ekonomičnost motora. Iz tog razloga, ponudili su raznovrsne benzinske i dizelske motorizacije koje odgovaraju različitim preferencijama.

Mali, ali ekonomični motori

Za one vozače koji cijene ekonomičnost i žele smanjiti emisije CO2, B-klasa nudi manje benzinske i dizelske motore. Ovi motori su dizajnirani s fokusom na štednju goriva i nisku emisiju štetnih plinova, što je posebno važno u današnjem svijetu koji teži očuvanju okoliša.

Snažni motori za sportske performanse

S druge strane, za vozače koji žude za sportskim performansama, Mercedes nudi snažne motore koji donose uzbuđenje za volanom. Ti motori omogućuju bržu ubrzanost i veću snagu, što će zadovoljiti one koji vole dinamičnu vožnju i adrenalinske trenutke na cesti.

Hibridne opcije

Svjesni rastuće važnosti održivosti, Mercedes je također uključio hibridne opcije u svoju ponudu B-klase. Ovi hibridni motori kombiniraju benzinske i električne pogonske sustave, pružajući najbolje od oba svijeta – snagu unutarnjeg izgaranja i tišinu električne vožnje, što omogućuje manju potrošnju goriva i smanjenje emisija.

Električna verzija

Za vozače koji žele potpuno električno iskustvo, Mercedes nudi B-klasu i u potpuno električnoj verziji. Ovaj električni automobil ne proizvodi emisije iz auspuha, čime doprinosi čistijem okolišu, a istovremeno pruža tihi i uglađen vožnju.

Inovativne tehnologije unutar B-klase

B-klasa treće generacije također donosi niz inovativnih tehnologija koje poboljšavaju vozačko iskustvo i osiguravaju vrhunsku sigurnost putnika.

MBUX sustav

Mercedesov korisnički sustav MBUX (Mercedes-Benz User Experience) osmišljen je kako bi olakšao interakciju vozača s vozilom. Sustav koristi umjetnu inteligenciju za prepoznavanje glasovnih naredbi i pružanje intuitivnih odgovora na zahtjeve vozača. Osim toga, MBUX je povezan s internetom i može pružiti ažuriranja softvera u stvarnom vremenu.

Aktivni sustavi sigurnosti

B-klasa je opremljena s brojnim aktivnim sigurnosnim sustavima koji pomažu u sprečavanju nesreća i zaštiti putnika. To uključuje sustave poput automatskog kočenja u nuždi, pomoći u održavanju trake, nadzora mrtvih kutova i prilagodljivog tempomata.

Augmented Reality navigacija

Navigacija u B-klasi ima dodatnu dimenziju zahvaljujući Augmented Reality tehnologiji. Vozačima će biti prikazane strelice i upute koje se prikazuju na stvarnom krajoliku na cesti, čime se olakšava snalaženje u nepoznatim područjima.

Fokus na sigurnost

Sigurnost je uvijek važna karakteristika za Mercedes-Benz, pa tako i u modelu W247. Opremljen je s najnovijim sustavima za pomoć vozaču, uključujući autonomno kočenje, sustav nadzora mrtvog kuta, asistenciju za zadržavanje trake i mnoge druge značajke koje osiguravaju sigurnu vožnju.

Povijest B klase

Prije nego što se usredotočimo na treću generaciju B klase (W247), valja se prisjetiti kako je ova linija modela započela. B klasa je uvedena 2005. godine kao kompaktni višenamjenski automobil. Njena praktičnost i visok stupanj sigurnosti brzo su osvojili srca vozača diljem svijeta. No, s dolaskom W247 modela, B klasa je značajno nadmašila očekivanja.

Moderan dizajn koji osvaja

Treća generacija B klase donosi modernizirani i elegantan dizajn koji istovremeno privlači pažnju i poboljšava aerodinamiku. Oštre linije i naglašeni detalji daju mu snažan identitet na cesti. Ali ljepota ovog automobila nije samo kožna dubina – tu su i inovativne značajke koje igraju ključnu ulogu u osiguravanju sigurne vožnje.

Aktivna i pasivna sigurnost

Kada je u pitanju sigurnost, Mercedes-Benz ne pravi kompromise. Aktivna sigurnost podrazumijeva tehnologije koje pomažu u sprječavanju nesreća, dok pasivna sigurnost znači smanjenje posljedica u slučaju neizbježne nesreće.

Sustav autonomnog kočenja

Jedna od ključnih značajki B klase W247 je sustav autonomnog kočenja. Ovaj pametni sustav koristi senzore i kamere kako bi pratili promet oko vozila. Ukoliko sustav prepozna potencijalnu opasnost od sudara, automobil će automatski primijeniti kočnice kako bi smanjio ozljede ili izbjegao nesreću.

Sustav nadzora mrtvog kuta

Sustav nadzora mrtvog kuta još je jedna tehnologija koja povećava sigurnost pri vožnji. Ovaj sustav koristi kamere i senzore kako bi pratili vozila koja se nalaze izvan vozačeva vidnog polja. Ako vozač pokuša promijeniti traku kada se u njoj nalazi drugo vozilo, sustav će ga upozoriti na opasnost.

Asistencija za zadržavanje trake

Zamor vozača može biti opasno stanje tijekom vožnje, pogotovo na dugim putovanjima. B klasa W247 ima ugrađenu asistenciju za zadržavanje trake koja upozorava vozača ako nenamjerno napusti svoju traku bez uporabe pokazivača smjera. Ova značajka pomaže održati automobil na pravom putu, poboljšavajući sigurnost na cesti.

MBUX – sustav informacija i zabave

MBUX (Mercedes-Benz User Experience) predstavlja sučelje koje koristi umjetnu inteligenciju kako bi pružilo vozaču najnovije informacije i zabavu. MBUX se integrira s raznim sustavima za pomoć vozaču i omogućuje jednostavno upravljanje svim značajkama vozila. Intuitivno sučelje značajno smanjuje distrakciju i doprinosi sigurnijoj vožnji.

Prilagodljivo osvjetljenje

Vožnja noću može biti izazovna, ali Mercedes-Benz B klasa W247 nudi prilagodljivo osvjetljenje kako bi se osigurala optimalna vidljivost. LED svjetla automatski prilagođavaju kut osvjetljenja kako bi se izbjeglo zasljepljivanje drugih vozača i povećala vidljivost na cesti.

Pomoć pri parkiranju

Ugradnja užeg prostora za parkiranje može biti stresno iskustvo. Srećom, B klasa W247 opremljena je sustavom za pomoć pri parkiranju koji koristi senzore kako bi vozaču pomogao u preciznom parkiranju. Ova značajka omogućuje manevriranje na uskim parkiralištima s većom lakoćom.

Nagrađivana sigurnost

Zahvaljujući svom angažmanu na području sigurnosti, B klasa W247 osvojila je brojne nagrade i priznanja. Njena inovativnost i vrhunske tehnologije nagrađivane su diljem automobilskog svijeta, potvrđujući njenu iznimnu sigurnost i pouzdanost.

Prilagodljivi dodaci i paketi opreme

B-klasa nudi i niz opcionalnih dodataka i paketa opreme koji omogućuju prilagodbu vozila individualnim preferencijama i potrebama vozača. Od luksuznih kožnih sjedala do naprednih sustava za zabavu i povezivanje, vozači mogu personalizirati svoje vozilo prema vlastitom ukusu.

Zaključak

Mercedes-Benz B-klasa treće generacije (W247) je moderno i elegantno vozilo koje kombinira udobnost, luksuz i tehnološke inovacije kako bi pružilo ugodno iskustvo vožnje za sve putnike. Njegova kombinacija izvrsnih performansi, naprednih sigurnosnih značajki i prilagodljivih opcija čini ga atraktivnom opcijom na tržištu kompaktnih luksuznih MPV vozila.

Instant kreditne kartice online

Trenutačne kreditne kartice sada se mogu prijaviti uz mogućnost korištenja kreditne kartice u samo jednoj minuti. Ništa ne može biti