HEKLANJE

Minimalne mjesečne uplate kreditnom karticom u porastu

TEMU APP 100 E KUPON

Procjenjuje se da više od 40% Amerikanaca ima revolving stanje na barem jednoj kreditnoj kartici. To je enormna brojka, a prvenstveno je uzrokovana sigurnošću koju ljudi osjećaju prilikom minimalnih mjesečnih uplata. Kada naplaćujete novac sa svoje kreditne kartice, od vas se traži samo mala mjesečna uplata kako dug ne bi ušao u naplatu, što znači da bi se kupnja obavljena 1995. još uvijek mogla prenositi na kreditnu karticu 2006.

Pod pritiskom američke vlade, banke povećavaju minimalne mjesečne rate. To može značiti i dobru i lošu vijest za potrošače, iako bi trebalo biti osmišljeno da pomogne vlasnicima kartica u otplati duga.



U nedavnoj prošlosti minimalne mjesečne uplate bile su između 2% i 3% ukupnog duga na kartici. To znači da se 97-98% ne mora odmah platiti, a ostatak nastavlja prikupljati kamate kako vrijeme prolazi. Budući da je APR nekih kreditnih kartica između 12% i 20%, potrošači otplaćuju dug tijekom nekoliko godina.

Savezni regulatori kažu da će povećanjem minimalnih mjesečnih rata potrošači brže otplaćivati svoje dugove i trošiti daleko manje na otplatu kamata. Osim porasta mjesečnih minimalnih uplata, kartičarske kuće također će morati uključiti upozorenje javne službe na sve račune u kojem stoji da će brža otplata duga rezultirati nižim kamatama.

Za potrošače koji računaju na niska minimalna plaćanja ova bi promjena mogla biti pogubna. To će otežati (umjesto manje) izlazak iz duga, a mnogi računi mogu biti uneseni u naplatu. Za potrošače koji si mogu priuštiti povećanje, međutim, otkrit će da plaćaju manje kamate i da se iz dugova izvlače mnogo brže.

To bi također moglo pomoći potrošačima pri kupnji. Ako štedljivo određujete svoju praksu potrošnje na temelju svog proračuna, manja je vjerojatnost da ćete kupovati stvari za koje si ne možete priuštiti veću mjesečnu uplatu. To će rezultirati boljom praksom potrošnje i manjim dugom.

Kako bi se nosili s ovim novim povećanjem, većina financijskih institucija izdvaja novac koji će pomoći pokriti vlasnike kartica koji ne podmiruju obveze. Također su svjesni činjenice da će možda morati pregovarati s vlasnicima kartica o snižavanju kamatnih stopa kako bi si mogli priuštiti otplatu svojih dugova. Ako ste zabrinuti oko minimalnog plaćanja, potičemo vas da nazovete financijsku instituciju kako biste razgovarali o svojim mogućnostima.

Kako se nositi s povećanjem

Pregledajte svoj proračun. Pažljivo pogledajte koliko možete platiti svaki mjesec i zaobiđite to. Trošite manje na objedovanje ili zabavu sve dok ne budete mogli značajno smanjiti stanje na svojoj kreditnoj kartici(ama).



Razgovarajte s kreditnim savjetnikom. Kreditno savjetovanje može vam pomoći da naučite kako upravljati svojim dugom i može povećati vašu svijest o trošenju kreditnim karticama. Također biste mogli dobiti vrijedan savjet za postupanje s vjerovnicima.

Postavite osobna ograničenja. Potrošačima koji su navikli trošiti kreditnim karticama može biti teško prestati. Stavite svoje kreditne kartice tamo gdje nisu lako dostupne i sami odredite što se kvalificira kao potreba za kreditnom karticom. Možda ćete kreditne kartice koristiti samo za račune ili u hitnim slučajevima. Postavite si te granice.

Estetska kirurgija ukratko

Estetska kirurgija, kao i drugi oblici elektivne kirurgije, uključuje fizičku promjenu nečijeg izgleda. Također poznata kao plastična kirurgija, postoje dvije