HEKLANJE

Mogu li bloganje učiniti mojim poslom?

TEMU APP 100 E KUPON

Putem svog bloga možda ćete moći pronaći izdavača za svoju sljedeću knjigu. Možda nikada prije niste razmišljali o pisanju knjige, ali bloganje se ne razlikuje mnogo od pisanja knjige. Vaši vam čitatelji mogu pomoći da izoštrite svoje vještine pisanja ako obratite pozornost na njihove povratne informacije. Nakon što objavite svoju knjigu, upotrijebite svoj blog za stvaranje buke oko nje. Posjetitelji koji čitaju vaš blog mogu postati neplaćeni zagovornici vaše tek objavljene knjige.

Trebali biste dopustiti i svojim klijentima da bloguju. Da, zašto ne biste pozvali neke od svojih klijenata da pišu o svojim iskustvima na vašem blogu. Možete ih pozvati da recenziraju jedan od vaših proizvoda ili ih zamoliti da opišu svoje iskustvo u radu s vašom tvrtkom. Ovaj oblik izjave gradi povjerenje između vaših kupaca i vaše tvrtke.



Kada dođe do problema, komunicirajte brzo i iskreno na svom blogu. Ponekad na horizontu mogu biti loše vijesti. Nema razloga da izbjegavate korištenje svog bloga za pomoć u gašenju požara. Ako postoji problem, neka vam vaš blog pomogne da ga riješite. Na primjer, možda imate softversku tvrtku koja je upravo shvatila da postoji greška u najnovijem izdanju programa. Obavještavanje kupaca o bugu je loša vijest, ali brza komunikacija će biti cijenjena.

Dok vam blogovi mogu pomoći da uspostavite svoje poslovanje, izgradite kredibilitet ili poboljšate odnose s klijentima, postoji nekoliko načina na koje možete profitirati od svog bloga. Napravite blog temeljen na pretplati gdje vi čitatelji plaćate mjesečnu ili godišnju članarinu. Blog samo za članove može biti onaj privatni dio vašeg javno dostupnog bloga. Na takav način možete stvoriti interes za svoj javni blog i prodati članstvo privatnom dijelu. Ako pišete o određenom proizvodu, možda ćete moći prodati oglasni prostor na svom blogu za proizvođača. Druga mogućnost je postati affiliate i na taj način ostvarivati prihod. Adsense je još jedan mogući izvor prihoda za blogere. Ako se odlučite za adsense, budite sigurni da imate dovoljan broj posjetitelja stranice. Potrebna vam je značajna količina prometa da zaradite s ovom opcijom.

Moderna odjeća za zimu

Prema posljednjim izbačenim kolekcijama, modni dizajneri vraćaju nam odjeću prošlih vremena, ali u isto vrijeme kreiraju i nove, zanimljive odjevne