HEKLANJE

Mrlje bez boje na licu – zašto nastaju?

TEMU APP 100 E KUPON

Mrlje bez boje na licu koje prekrivaju gornju usnicu, obraze ili čelo mogu učiniti da izgledate loše. Što su i kako nastaju? Doznajmo više o tim obojenim mrljama ili melasmi kako se naziva. To je problem i muškaraca i žena, a ne samo žena, kako se pogrešno smatra. Dopustite nam da saznamo više kako biste ih mogli zaustaviti.

Koža – Zašto nastaju obojene mrlje?



Boja naše kože je zbog melanina koji proizvode stanice zvane melanociti. Ovi melanociti ponekad postanu hiperaktivni i proizvode mnogo više melanina nego što je potrebno. Ova aktivnost može biti potaknuta nekim fototoksičnim alergijama, hormonskom neravnotežom, trudnoćom itd. Ako koristite proizvod koji je fototoksičan, postoji velika vjerojatnost da ćete razviti melazmu. Fototoksično znači da je proizvod siguran za upotrebu ako nema sunca, ali će izazvati alergiju čim sunčeve zrake padnu na njega. Boje za kosu su dobar primjer za to. Kod žena tijekom trudnoće i tijekom uzimanja kontracepcijskih pilula hormoni aktiviraju melanocite u koži i proizvode više melanina – boje kože. Zbog toga ćete dobiti obojene mrlje na koži lica.

Zaštita kože i sunca –

Zaštitite kožu od sunca što je više moguće. Sunce je faktor aktivacije melanina. Zaštitite li svoju kožu od sunca, uštedjet ćete puno oštećenja kože uključujući i uklanjanje ovih obojenih mrlja.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

Direktoriji članaka 101

Jeste li ikada razmišljali o zarađivanju novca kao pisac? Pojava Interneta donijela je neograničene mogućnosti piscima za zaradu. Direktoriji članaka