HEKLANJE

Djeca na Internetu, postoji li ikakva opasnost?

TEMU APP 100 E KUPON

Vrlo visoko na popisu roditeljskih briga u vezi s Internetom jest pitanje dječjeg pristupa neprikladnim sadržajima što uključuje i poslovne ljude koji žele reklamirati i prodavati stvari izravno djeci. Ta zabrinutost ima osnova jer s vremenom se na Internetu nataložilo puno dobrih i puno loših stvari. Ne postoje jednostavan i jednoznačan odgovor.
Vaše dijete bi svakako trebalo služiti se Internetom ali jednako tako i vi kao roditelji bi trebali nadzirati što dijete traži i što gleda na webu. Jedno je ipak sasvim jasno, roditelji morate se petljati.
Škola danas od klinaca traži da se dijete zna služiti Internetom i da bude samostalno u pronalaženju informacija, kako teksta, slika i videa. Roditelji koji su odvojili malo svog slobodnog vremena da nauče stvari vezane za pitanje pristupa Internetu obično shvaćaju da u jednu ruku opasnost nije tako velika kako neki smatraju dok neka od predloženih rješenja pate od ozbiljnih manjkavosti. Roditelji koji su se upoznali s pitanjem Interneta izuzetno su zabrinuti za slobodu izražavanja. Velika je opasnost za našu djecu jer je Internet pun smeća i pornografije. Roditeljski nadzor nad djecom je neophodan.