HEKLANJE

Muškarci idu na plastičnu kirurgiju?

TEMU APP 100 E KUPON

Žene su kroz povijest bile rasa koja je najvjerojatnije koristila prednosti plastične kirurgije. Na iznenađenje mnogih, sve više muškaraca pribjegava plastičnim operacijama.

Muškarci idu na plastičnu kirurgiju?



Spomenimo se pacijentice plastične kirurgije i odmah pomislimo na žene. Imena zahvata kao što su facelifting i povećanje grudi govore u prilog ovoj pretpostavci. Istina, žene čine otprilike 80 posto svih pacijenata na plastičnim operacijama.

Naravno, gornja brojka znači da su 20 posto pacijenata za plastične operacije muškarci. S obzirom na činjenicu da je 2005. godine bilo više od 10 milijuna zahvata plastične kirurgije, dva do tri milijuna muškaraca podvrgnuto je zahvatima poboljšanja. Očito plastična kirurgija za muškarce više nije tabu niti nemuževna opcija.

Muškarci teže osobnim poboljšanjima iz istih razloga kao i žene. Žele poboljšati uočenu fizičku grešku ili odmaknuti učinak vremena. Najpopularniji zahvati kod muškaraca su zatezanje lica, operacija nosa, podizanje kapaka i liposukcija zloglasnog pivskog crijeva. Iz očitih razloga, povećanje grudi nije popularno! Iako se za ove postupke koriste isti nazivi, stvarni procesi koji se poduzimaju mogu se uvelike razlikovati od žene do muškarca zbog različitih kontura tijela svakog spola.

Dakle, zašto se sve više muškaraca okreće plastičnim operacijama? Čini se da postoji nekoliko razloga. I muškarci i žene žive dulje. S tim produljenim očekivanim životnim vijekom, muškarci su u prošlosti radili mnogo dulje i nastojali održati svoj izgled urednim. Čak su i moćni ljudi u svijetu sporta, kao što je Jerry Jones [vlasnik Dallas Cowboysa], otišli pod nož kako bi poboljšali ili održali svoj izgled.

Kako se društvo suočava s činjenicom da živimo dulje, ideja plastične kirurgije više nije nešto što izaziva čuđenje. Dok slavni muškarci to redovito poduzimaju, mi ostali se također uključujemo u to.

Sve o SEO-u na stranici

Kada je u pitanju poslovanje putem interneta, uskoro ćete otkriti da je sve u prometu. Promet ili broj korisnika interneta