HEKLANJE

Na što treba paziti kod kreditnih kartica s niskim kamatama

TEMU APP 100 E KUPON

Kada tražite kreditne kartice s niskom kamatnom stopom, morate uzeti u obzir mnoge čimbenike kako biste bili sigurni da stvarno dobivate veliku ponudu. Mnogi ljudi ne shvaćaju da kreditne kartice s niskim kamatama možda i nisu tako niske kao što misle da jesu. Zapravo, ove navodno jeftine kreditne kartice mogu vas koštati više nego što mislite.

Izračun financijskih troškova



Dakle, mislite da ste pronašli izvrsnu kreditnu karticu s niskom kamatnom stopom, zar ne? Pa, ovo bi moglo biti istina, ali možda nije tako jeftino kao što mislite da jest. Svakako pročitajte sitna slova na kreditnoj kartici i saznajte više o tome kako se izračunavaju financijski troškovi. Tradicionalna metoda za određivanje financijskih troškova je metoda prosječnog dnevnog stanja. Ova metoda je najbolja kada se radi o uštedi novca. Međutim, metoda prosječnog dnevnog stanja dva ciklusa može postati prilično skupa ako stanje na kartici nosite iz mjeseca u mjesec. A budući da tražite kreditne kartice s niskim kamatama, najvjerojatnije namjeravate imati saldo.

S metodom prosječnog dnevnog salda dva ciklusa, financijski se troškovi određuju dva puta tijekom vašeg ciklusa naplate, a ne samo jednom. Stoga zapravo dva puta u svom ciklusu naplate prikupljate financijske troškove. Dakle, dok je APR možda nizak, vaši financijski troškovi nisu jer plaćate dvaput.

Obratite pozornost na razdoblje odgode

Razdoblje odgode je koliko dugo morate vratiti ono što ste posudili s kreditne kartice prije nego što se počnu zbrajati financijski troškovi. Stoga, što je razdoblje odgode duže, to manje financijskih troškova morate platiti. Kada gledate kreditne kartice s niskom kamatnom stopom, svakako saznajte koliko vam je dugo razdoblje odgode prije nego počnete plaćati. Najčešća su razdoblja odgode od dvadeset dana. Dakle, ako pronađete kreditnu karticu s niskom kamatnom stopom koja pruža ovoliko ili dulje razdoblje odgode, onda ste vjerojatno pronašli dobru karticu. Ako je razdoblje odgode kraće od ovoga, nastavite s potragom dok ne pronađete onaj s prihvatljivim razdobljem odgode. Očito je da vam niska kamatna stopa neće puno pomoći ako se financijski troškovi počnu gomilati od trenutka kada obavite kupnju!

Razmislite o godišnjim naknadama

Neke kreditne kartice s niskom kamatnom stopom imaju godišnje naknade. Ovo je način na koji kartičarske kuće kompenziraju niske kamatne stope koje nude. Većinom se vlasniku kartice ne isplati plaćati godišnje naknade za dobivanje kreditne kartice s niskim kamatama. Kupujte još malo i pogledajte možete li pronaći neke jeftine kreditne kartice s istim APR-om koje ne uključuju godišnju naknadu. Velike su šanse da ćete moći pronaći onu za koju ne morate platiti da budete vlasnik kartice.

Ako ne možete pronaći kreditnu karticu s niskim kamatama s istom niskom kamatnom stopom, možda biste trebali pobliže pogledati karticu koja naplaćuje godišnju naknadu. U tom slučaju morat ćete odvagnuti plaćanje godišnje naknade u odnosu na svoju potencijalnu uštedu na kamatnoj stopi. Ako su i godišnja naknada i kamatne stope dovoljno niske, možda bi se isplatilo podnijeti zahtjev za karticu. Budite sigurni da ste pošteno procijenili svoje potrošačke navike i koliko ćete novca moći slati na kreditnu karticu svaki mjesec kako biste otplatili svoj dug. Posljednje što želite učiniti je samo dati svoj novac tvrtki koja izdaje kreditne kartice u obliku godišnje naknade ako vam to u konačnici financijski ne koristi.



Biologija iza rasta kose

Ništa u životu nije tako jednostavno kao što se čini, stoga ne treba čuditi da je pramen kose koji ste

Pod nadzorom

Krećemo li se prema “orwelijanskom” društvu gdje se svaka naša radnja i pokret snima i bilježi ? U emisiji HRT-a