HEKLANJE

Najbolji primjeri iz prakse za mala poduzeća

TEMU APP 100 E KUPON

Mala poduzeća često mogu biti potučena od strane većih konkurenata samo zato što imaju bolju praksu od malih poduzeća. Dobra je vijest da postoji niz praksi koje se mogu prenijeti na mala poduzeća. Ove strategije i taktike neke su od najbolje čuvanih tajni i dugoročno mogu učiniti poslovanje mnogo uspješnijim.

Čin posuđivanja ideja od drugih tvrtki naziva se “benchmarking najbolje prakse” i može dovesti do velikih poboljšanja poslovne strukture ako se pravilno izvede. Budući da većina malih poduzeća ima puno manji proračun od velikih poduzeća, naučene prakse mogu uštedjeti novac i biti još korisnije za njih nego za velike tvrtke. Ako malo poduzeće oponaša način smanjenja troškova drugog poduzeća, moći će to učiniti u kraćem vremenskom razdoblju.



Da biste počeli posuđivati prakse od drugih, potrebno je jasno razumijevanje njihovih metoda. Najbolji način za korištenje uspješnih praksi je temeljito istraživanje i postavljanje pitanja kako biste saznali kako su drugi uspjeli postići svoje ciljeve. Ovaj je korak važan jer ako se prakse ne prouče dobro, male tvrtke obično propadnu ili uzalud izgube dragocjene resurse koje si ne mogu priuštiti. Koristan alat za pronalaženje boljih poslovnih praksi je slanje anketa tvrtkama koje su uspješne u tom području posla.

Iako je oponašanje uspješne poslovne prakse cilj, važno je da pojedinci modificiraju praksu kako bi odgovarala vlastitom poslovanju. Neće sve biti prevedeno i bit će potrebno napraviti male, ali ključne izmjene.

Neke od najpopularnijih praksi koje mala poduzeća posuđuju odnose se na komunikaciju s drugima i uštedu novca. Jedan od načina na koji vlasnici tvrtki izlaze iz kutova jest održavanje sastanaka tvrtke sa svojim vrhunskim zaposlenicima kako bi razgovarali o strategijama za vođenje boljeg poslovanja i smjeru u kojem žele vidjeti čelo tvrtke. Pojedinci također mogu sponzorirati odmore ili izlete za najviše rukovoditelje, pomažući radnicima da se zbliže i bolje komuniciraju. Ova će praksa također pomoći da svi budu na istoj stranici što se tiče razvoja proizvoda i poslovnih planova. Vlasnici tvrtki također mogu anketirati svoje zaposlenike ili zaposlenike drugih tvrtki kako bi dobili njihovo mišljenje o tipičnim problemima s kojima se susreću.

Mnoge poznate tvrtke sada pomažu drugima u istraživanju njihovih uspješnih praksi kako bi pronašle najbolje metode za svoje tvrtke. Neka od tih poduzeća su Home Depot, Wal-Mart i Target. Istraživanje koje će se proučavati uključuje modele strategije za uspješno partnerstvo i primjere iz stvarnog života načina na koji su uštedjeli novac i smanjili troškove. Istraživanje također uključuje pristup popularnim programima certifikacije i što su te tvrtke naučile na tečajevima. Također su predstavili različite sustave nagrađivanja i priznanja koje su osigurali svojim zaposlenicima kako bi potaknuli marljiv rad i bolju komunikaciju.

Sjajna stvar kod malih poduzeća je da rijetko moraju obavljati prljavi posao jer su to velike korporacije već obavile. Postoji toliko mnogo različitih poslovnih praksi koje se prevode iz velikih korporacija u male tvrtke, a vlasnici malih tvrtki mogu iskoristiti obilje mogućnosti koje su im dostupne. Ako vlasnici malih tvrtki mogu modificirati ove popularne prakse na način koji će odgovarati njihovoj tvrtki, mogu uštedjeti više novca i imati uspješnije poslovanje uz malo truda.

Istina o APR-u kreditne kartice

Svakako vas ne mogu kriviti ako izrazite nevjericu i izravnu sumnju kada pročitate riječi “niska APR kreditna kartica”. To je