HEKLANJE

Najbolji savjeti čistača tepiha: Neka budu suhi, zbogom kalupima

TEMU APP 100 E KUPON

Najbolji recept za čišćenje tepiha protiv plijesni i plijesni: Očistite, tapkajte, osušite

Duga je čarobna vožnja za tepihe, koji su možda potjecali iz središnje Azije u 3. tisućljeću, putovali sve do Europe i našli istaknuto mjesto u mnogim otmjenim interijerima, dok danas nisu našli put do gotovo svih američkih i europskih domova.



Čišćenje tepiha je kućanski posao koji većina žena najmanje voli iz tri razloga: prvo, pokriva širok prostor, drugo, zahtijeva određeni stupanj vještine i brige, i treće, ne bi trebao biti ženski posao! Razdoblje.

Međutim, “izgledi” su daleko nadmašeni prednostima odmotavanja ove filcane tkanine na podu. Ovo su neki od njih:

– Estetika. Tepisi imaju udoban izgled (i osjećaj); lako mogu pretvoriti dosadnu sobu u privlačno i ugodno mjesto; tepisi također daju određeni stupanj klase interijerima svake kuće ili ureda.

– Ušteda energije. Kuće s podovima prekrivenim tepisima smanjuju troškove energije jer su tepisi toplinski izolatori.

– Sigurnije. Manje nezgoda pri poskliznuću i padu pripisuje se tepisima nego drvenim ili laminiranim površinama.

– Praktično. Čišćenje tepiha, iako podrazumijeva čišćenje puno prostora, lakše je za napraviti od ostalih površina. Eliminira skidanje starog voska i nanošenje novog sloja za jedan; čišćenje se može zakazati rjeđe nego čišćenje drva i laminata.

– Ostali plus bodovi. Tepisi smanjuju buku jer je apsorbiraju; zagađivači zraka koji ulaze u kućanstvo također su zarobljeni.



Ali baš kao i u svemu što dobro ide, uvijek postoje “spoileri”.

Plijesan i plijesan mogu rasti brže ispod tepiha zbog sklonosti tekstila da zadržava vlagu. A kamoli, plijesni i plijesni mogu lako sažvakati vaš tepih… polako, ali sigurno.

Najbolji čistači tepiha, koji se nazivaju i “autoritet za tepihe”, mogu preporučiti proizvode na tržištu koji mogu ponuditi trenutačno rješenje problema, ali savjetuju vam da ne bacate oprez u vjetar. Pažljivo pročitajte naljepnice; provjerite upozorenja proizvođača.



Lakše je zgrabiti s polica trgovina, plijesni i otopinu za uklanjanje plijesni nego potpuno zamijeniti oštećeni tepih, što je također daleko skupo! Ne vjerujte prvoj reklami proizvoda koju čujete. Ako niste sigurni, možete napraviti “tapkajući test” na manje uočljivom dijelu tepiha, kako biste bili sigurni da boja vašeg tepiha ne prokrvari od plijesni i otopine plijesni.

Domaća rješenja protiv plijesni i plijesni također se mogu pokazati korisnima, prema nekim stručnjacima za kemijsko čišćenje tepiha: pokušajte obrisati prašinu s tepiha sodom bikarbonom iz svoje kuhinje. Ako se radi redovito, to može eliminirati širenje plijesni i plijesni na vašem tepihu. Ne zaboravite usisati nakon nekoliko sati.

“Bolje spriječiti nego liječiti”. To je drugo zlatno pravilo. Plijesni i plijesni rastu u vlažnim područjima. Kako biste izbjegli stalne probleme s plijesnima, postoje “poboljšanja” u održavanju koja mogu promijeniti ravnotežu u vašu korist:



– Razvedriti se! Dobro osvijetljeno kućanstvo ima manju učestalost rasta plijesni i plijesni jer oni ne mogu napredovati pod svjetlom. Zamijenite slabo osvijetljene žarulje svijetlim u područjima ili sobama koje predstavljaju veći rizik od razvoja plijesni i plijesni. Jeftinije je investirati u dobro osvijetljene žarulje nego mijenjati tepihe;

– Počistiti. Pravi protuotrov za sve kućne probleme je održavati sve prostore u kući čistima. Jednostavan.

– Osušiti. Vaši tepisi zadržavaju vlagu dok ona cirkulira u zraku. Plijesan i plijesan bujaju ispod vaših tepiha iz istog razloga – potrebna im je vlaga da bi preživjeli. Kako biste smanjili rast plijesni i plijesni, trebali biste smanjiti količinu vlage koja cirkulira u zraku i tone u tepih. U hodu obrišite sve suho – tuš kabine, u kojima se počinje stvarati plijesan u kupaonici, treba održavati čistima i suhima; kuhinjski sudoperi, također. Vlažnu odjeću objesite, umjesto da ostane u kanti za rublje, do sljedećeg dana pranja. Plijesni i plijesni također uništavaju tkaninu.

Možete se odlučiti za kemijsko čišćenje tepiha, koje obično obavlja profesionalac. Stručnjaci za kemijsko čišćenje tepiha posluju legalno; ovo je jamstvo vrhunske usluge.

Postoje i druga “ne-domaća” rješenja poput kupnje odvlaživača zraka, koji snižava razinu vlage u zatvorenom prostoru i namjerno eliminira rast plijesni i plijesni. Možete isprobati ovaj, ako imate novca na pretek. Ventilatori i klima uređaji također su se pokazali korisnima.

Sve u svemu, tepisi ostaju jedna od vaših mudrih investicija za dom. Mekani osjećaj i učinak dobrodošlice tepiha čine dolazak kući svaki dan ne rutinom, već iskustvom koje se obnavlja.

Problem izgriženih noktiju

Najčešći problem kod djece su izgriženi nokti no djeci je vrlo teško objasniti kako da to prestanu raditi. Do većih

Google me

Svi smo nekada “odguglali” svoje ime i prezime na Google-u, no ovaj čovjek je otišao korak dalje odlučio je okupiti