HEKLANJE

Naknade za inozemne transakcije kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

U posljednjih nekoliko godina, mnoge kartičarske kuće počele su naplaćivati inozemne naknade za kupnje izvršene kreditnim karticama izvan Sjedinjenih Država. Mnogi klijenti postali su frustrirani, pitajući se zašto bi banke i kartičarske kuće naplaćivale takve naknade. Iako je lako reći da te tvrtke samo žele više novca, situacija je mnogo složenija od ove.

Mnoge naknade povezane s kreditnim karticama naplaćuju se kako bi se platili troškovi vezani uz niz različitih transakcija. Važno je upamtiti da transakcije kreditnom karticom u stranim zemljama općenito nose više rizika. Kada kupujete sa svojim kreditom u stranoj zemlji, vjerojatno će biti problema s mjenjačnicama, prijevarama ili povratima. Budući da troškovi vezani uz te stvari mogu biti visoki, banke su odlučile prenijeti troškove na potrošače.



Većina inozemnih transakcijskih naknada iznosi oko 3% transakcije, a to uključuje sve strane poreze ili druge naknade koje ćete možda morati platiti. Vjerojatno su te naknade stalne i banke će ih nastaviti naplaćivati sve dok budu u mogućnosti plaćati troškove kupnje kreditnom karticom u stranim zemljama. Unatoč tome, postoje brojne stvari koje vlasnici kartica mogu učiniti kako bi izbjegli te naknade. Jedina stvar koju putnici mogu učiniti kako bi izbjegli te naknade jest korištenje prepaid debitnih kartica. Budući da nisu prave kreditne kartice, unaprijed plaćene debitne kartice mogu vam pomoći da izbjegnete naknade za inozemne transakcije.

Međutim, možda ćete otkriti da ih mnogi hoteli, restorani i druge ustanove možda neće prihvatiti. Ako planirate koristiti unaprijed plaćenu debitnu karticu, bilo bi korisno kontaktirati ova mjesta unaprijed kako biste bili sigurni da je vaša kartica prihvaćena. Postoji i nekoliko kreditnih kartica koje ne naplaćuju naknade za inozemne transakcije. Prije nego što dobijete kreditnu karticu, nazovite tvrtku da saznate naplaćuju li te naknade. U prošlosti Discover i American Express nisu naplaćivali ove naknade, ali nisu toliko poznate kao Visa ili MasterCard i možda neće biti prihvaćene u nekim inozemnim ustanovama.

Još jedna stvar koju biste trebali uzeti u obzir su putnički čekovi. Općenito su prihvaćene u većini zemalja i možete izbjeći naknade koje se naplaćuju za kreditne kartice. Iako će putovanje uvijek biti malo skuplje, možete izbjeći određene naknade ako napravite domaću zadaću.

Smanjenje žičane plastike

Wired Plastic robna je marka jedne od najisplativijih prepaid debitnih kartica. Za razliku od kreditnih kartica, ne postoje dugovi kada

Stečaj

Zakonska odredba stečaja, iako se ponekad zlorabi, progresivan je i često milosrdan proces. Njime beznadno zadužena osoba može dati službenu