HEKLANJE

Napravite popis i profitirajte od njega

TEMU APP 100 E KUPON

Izrada popisa može biti vrhunac strategije vašeg poslovnog razvoja. Možda mislite da je izrada popisa samo još jedan zadatak koji morate dodati svom već punom tanjuru, ali dobar popis može podići vaše poslovanje na nove visine. Mnogi trgovci se slažu da može proći do sedam kontakata prije nego što zaključite prodaju. Vaš popis može pomoći vašem poslovanju da poboljša vašu komunikaciju s klijentima, informacije stečene od prošlih kupaca, marketinški program, konverziju prodaje, zadovoljstvo kupaca, imidž tvrtke. Možete sastaviti mnogo učinkovitije popise nego što biste ikada mogli kupiti. Kada sastavite vlastiti popis, znate da su podaci na njemu točni. Kvaliteta i veličina vašeg popisa izravno će utjecati na to koliko brzo možete razviti svoje internetsko poslovanje.

Vaši napori u stvaranju popisa počinju s vama, a ne s vašim klijentima. Morate izgraditi web stranicu s vrijednim sadržajem prije nego što steknete pravo tražiti podatke o posjetiteljima. Razvoj sadržaja zahtijeva interaktivnost. Nemojte pogriješiti pisanjem o onome o čemu želite pisati. Umjesto toga, pitajte posjetitelje svoje stranice o čemu bi htjeli čitati. Vaša web stranica nije ono što želite, radi se o onome što žele vaši klijenti. Što ste strastveniji, veća je vjerojatnost da ćete uspjeti. Prije nego što istražite svoj sadržaj, pitajte svoje klijente koje ih teme zanimaju.



Učinkovite tehnike za otkrivanje sadržaja koji posjetitelji vaše stranice žele čitati:

• Pošaljite niz pitanja e-poštom. Nemojte slati e-poruku s pitanjem: “Koju vrstu sadržaja želite vidjeti na našoj web stranici”? Umjesto toga uključite tri do pet otvorenih pitanja. Kada postavite prava pitanja, vjerojatnije je da će vam vaši klijenti dati kvalitetne povratne informacije.

• Napravite anketu na mjestu ili provedite telefonsku anketu

• Pitajte svoje osoblje korisničke službe o najčešće postavljanim pitanjima.

• Provedite ankete na web mjestu

• Pregledajte web stranice svojih konkurenata

Neka bude jednostavno



Olakšajte ljudima da se prijave putem vaše web stranice. Što prikladnijim učinite postupak prijave, to će posjetitelji vaše stranice lakše postati dio vašeg popisa.