HEKLANJE

Ideja za kućni posao: Pisanje duhova

TEMU APP 100 E KUPON

Ghostwriting je pisanje sadržaja za druge i dodjeljivanje svih prava na sadržaj osobi koja vam je to platila. To znači da se vaše ime neće pojavljivati na objavljenom djelu i da za njega nećete dobiti javno priznanje.

Nadate li se kućnom poslu koji će vam omogućiti da iskoristite svoje darove za kreativno pisanje za stvaranje prihoda? Ghostwriting možda nije za vas.



Samo se šalim! Zapravo bi moglo biti istine u tome. Ljubav prema kreativnom pisanju ne prelazi automatski u talent za pisanje duhova. Kreativno pisanje obično uključuje pisanje o temama koje potiču vaše osobne interese. Ghostwriting je, s druge strane, pisanje o temama koje drugi ljudi odaberu i prihvaćanje stilova pisanja koji se vama osobno možda neće svidjeti.

Ako dobro pišete, dobro vladate jezikom i gramatikom i volite istraživati razne teme, ghostwriting bi doista mogao biti savršen poslovni izbor za vas. No, da biste uspjeli kao pisac duhova, morat ćete pokolebati neka svoja očekivanja i prihvatiti profesionalni poslovni plan.

Ghostwriters služe zajednici autora, govornika, internet marketingaša i vlasnika web stranica kojima je potreban izvorni sadržaj za koji nemaju vremena ili možda čak ni talenta da ga sami kreiraju. Ghostwriters piše članke, posebna izvješća, e-knjige, web kopije, pa čak i pune knjige za svoje klijente.

Ghostwriters zarađuju od 7 dolara po članku na nižoj razini do tisuća dolara za cijelu knjigu. Očito je da ćete za početak steći više klijenata nudeći svoje usluge po nižoj cijeni. Kako budete stjecali iskustvo, moći ćete zahtijevati više cijene.

Pružanje raznih usluga pisanja drugima često uključuje rokove, ali vam u isto vrijeme daje određenu fleksibilnost u rasporedu rada. Možete pisati bilo kada i nastaviti tamo gdje ste stali iz dana u dan. Vrlo je malo potrebe za telefonskim pozivima ili izlaskom iz kuće radi dogovora budući da će većina posla biti dodijeljena putem e-pošte.