HEKLANJE

12 stvari koje treba znati o čišćenju tepiha

TEMU APP 100 E KUPON

Tepisi, u svim našim domovima. Naravno da ćete u nekom trenutku čistiti tepihe. Evo 12 stvari koje treba znati o čišćenju tepiha koje će vam olakšati život.

  1. Toksičan

Većina proizvoda za čišćenje tepiha na tržištu su sigurni i minimalno će utjecati na okoliš. Međutim, neki od proizvoda za čišćenje tepiha sadrže otrovne kemikalije koje mogu biti opasne za osobu koja ih koristi, kao i za druge ljude u kući ili kućne ljubimce. Stoga prije upotrebe pažljivo pročitajte naljepnice. Uvijek pokušajte odabrati proizvod s najmanjom količinom kemikalija i u najblažem slučaju možete pronaći da će uspjeti.



  1. Često čistite

Uvijek je najbolje redovito čistiti svoje tepihe. Ako ne čistite svoje tepihe redovito, morat ćete koristiti jači kemijski proizvod jer će se prljavština dublje uzemljiti u tepih i postaje teže podići. Redovito čišćenje vaših tepiha je lakše za okoliš, vaše zdravlje i produžit će vijek trajanja tepiha.

  1. Budite oprezni

Čitajte etikete vrlo pažljivo. Ne samo na proizvodu već i na bilo kojoj dokumentaciji priloženoj uz tepih. Ako koristite pogrešan proizvod ili proizvod s jačom kemikalijom nego što vaš tepih može podnijeti, možete oštetiti tepih.

  1. Unajmite profesionalce

Ako vam nije ugodno sami čistiti svoje tepihe ili se ne možete truditi unajmiti stroj za čišćenje tepiha, odvući ga kući i baciti se na posao, onda unajmite profesionalce! Postoje mnogi profesionalci koji će očistiti vaše tepihe uz vrlo razumnu naknadu i dati vam jamstvo na posao koji obavljaju.

  1. Instalacija

Ako postavljate nove tepihe, šanse su razlog zašto to činite jer želite da izgledaju privlačno i naglašavaju prostoriju, a istovremeno pružaju funkcionalnost. Ako postavite tepih loše ili postavite pogrešnu vrstu tepiha za to područje, imat ćete veće troškove održavanja, a tepisi će se morati češće čistiti. Stoga pazite da odaberete prave tepihe. Redovito usisavanje i uklanjanje mrlja također će smanjiti troškove održavanja čišćenja.

  1. Desna podloga

Podloga je važnija nego što mislite i izravno je povezana s čišćenjem tepiha. Morate uskladiti podlogu s vrstom tepiha koji ćete postaviti. Tepih se ne smije postavljati na mjestima gdje bi se voda, kemikalije ili proizvodi koji se teško čiste mogli proliti po tepihu. Kuhinje, kopirnice, ormarići i ulazi u zgrade nisu dobra lokacija za postavljanje tepiha jer će vam troškovi čišćenja tepiha biti visoki. Loša podloga će utjecati na to kako se mrlja upija u tepih i koliko teško postaje uklanjanje mrlja.

  1. Zaustavite najgore

Najgore zaprljanje na vašim tepisima dolazi izvana. Dakle, ako spriječite vanjsko tlo da dolazi u dodir s vašim tepihom, smanjit ćete količinu kemijskih sredstava za čišćenje koje ćete morati koristiti. Postavite veliku prostirku za hodanje na sve vanjske ulaze Svakih nekoliko dana trebali biste usisavati prostirke kako biste spriječili ulazak zemlje u prekrivena područja vašeg doma. Neka posjetitelji skinu cipele kako ne bi vukli tu opuštenu prljavštinu po tepisima.

  1. Usisavajte Često

Vjerovali ili ne, svakodnevno usisavanje s dobrim usisavačem koji ima dobro usisavanje i snažnom glavom s četkom za napajanje pomoći će eliminirati nakupljanje tla i smanjiti broj puta kada će vam trebati čišćenje tepiha. To je zato što se prljavština pokupi prije nego što ima priliku ući i zaprljati tepih.



  1. Bez pića

Ograničite mjesta na kojima djeci dopuštate da piju piće i neurednu hranu. Ako imate malu djecu, neka ostanu sjediti dok piju. Ako ste stvarno zabrinuti za smanjenje mrlja, nemojte dopustiti članovima obitelji da piju ili nose bezalkoholna pića, kavu ili drugu hranu preko tepiha.

  1. Djelujte brzo

Ako možete odmah reagirati na izlijevanje i bilo koje mrlje koje vidite s dobrim sredstvom za uklanjanje mrlja, spriječit ćete da mrlja postane trajna i uštedjet ćete potrebu da koristite sredstvo za čišćenje tepiha. Pazite što koristite za uklanjanje mrlja jer ako koristite pogrešne kemikalije, mogli biste mrlju razmazati i proširiti je sve dublje u tepih. Uvijek prvo isprobajte čistu hladnu vodu i obrišite krpom kako biste uklonili mrlju i samo u krajnjem slučaju prijeđite na jači proizvod.

  1. Otrovne kemikalije

Trebali biste znati da proizvodi za čišćenje mrlja od tepiha sadrže neke od najopasnijih kemikalija koje se nalaze u svim proizvodima za čišćenje. Ako koristite ove proizvode, svakako nosite rukavice i koristite sredstvo za čišćenje prema uputama proizvođača. Izbjegavajte sva sredstva za uklanjanje mrlja tipa 4 jer sadrže tetrakloretilen koji je vrlo otrovan za ljude i kućne ljubimce.



  1. Parni čistači

Parna ili rotirajuća sredstva za čišćenje tepiha koriste prilično blage proizvode pa su izvrstan izbor. Ali još uvijek ih možete zloupotrijebiti pa pažljivo slijedite upute. Ako koristite ovu vrstu sredstva za čišćenje morat ćete paziti da tepih ne zasitite vrućom vodom jer ako to učinite, trebat će dulje da se osuši i može dovesti do oštećenja tepiha.
Neka sredstva za čišćenje koja se isporučuju sa strojevima koje iznajmite u lokalnoj trgovini vrlo su otrovna, stoga budite sigurni da soba ili prostorije u kojima radite imaju dobru opskrbu svježim zrakom. Obavezno držite djecu i kućne ljubimce podalje od tek očišćenih tepiha dok se ne osuši jer na tepisima uvijek ostaje talog koji može biti štetan za djecu ili kućne ljubimce. Uvijek pustite da se tepisi potpuno osuše, a zatim usisajte odmah nakon što se osuši kako biste uklonili sve zaostale onečišćenja.
Ovih 12 stvari koje trebate znati o čišćenju tepiha koje će vam znatno olakšati život i održati vas na vrhu igre čišćenja tepiha.

Što je savršen nos?

Kao plastičnog kirurga iz Los Angelesa specijaliziranog za rinoplastiku, moji me pacijenti često traže da im dam savršen nos. Pa,

Zlatni rudnik mogućnosti

Softversko rješenje CRM (upravljanje odnosima s kupcima) GoldMine postoji već duže vrijeme. Zapravo, postoje toliko dugo da je njihova web