HEKLANJE

Saznajte kako se tuširati da bi vaša koža bila zdrava

TEMU APP 100 E KUPON

Svaki dan se perete, brijete, šamponirate, šišate nokte, perete i sušite kosu. Osobno dotjerivanje za većinu ljudi niz je dobro ukorijenjenih navika. I u većini slučajeva je gotovo. Biste li bili voljni promijeniti svoju rutinu ako to čini vašu kožu privlačnijom, a vi bolje izgledate?

Većina odraslih osoba starijih od trideset čini jednu veliku pogrešku kada se radi o pranju: čine ga previše. Tuširaju se ujutro, još jedan nakon teretane, možda čak i jedan prije spavanja. Ako provedete dvanaest minuta pod tušem, to je predugo. Skratite vrijeme pod tušem na pet minuta zbog svoje kože.



Previše pranja rezultira ne samo čistoćom, već i uklanjanjem previše masnoće s vaše kože te svrbežom i nadraženom kožom, osobito u zimskim mjesecima.

Ako se tuširate bez filtra za vodu i s nakupljanjem pare, izlažete sebe i svoju kožu višku klora.

Ispod su savjeti za kupanje koji vam mogu koristiti:

1. Izbjegavajte korištenje krpe za pranje na osjetljivim područjima, posebno na sluznicama. Koristite meku spužvu za masažu kože. Koristite glicerinski sapun i spužvu i krenite u jednom smjeru prema srcu.

2. Za tuširanje koristite srednje toplu vodu, što hladniju to bolje, ali ne prehladnu.

3. Ako imate normalnu do suhu kožu, koristite Dove Unscented ili Basis for Sensitive Skin na tijelu i ili sredstvo za čišćenje bez sapuna ili ništa na sluznicama. Koristite više komercijalnih sapuna jer su oštri za kožu.

4. Ako imate tendenciju da imate masnu kožu, onda koristite dobar gylcerine sapun. Ja koristim ovu vrstu sapuna i uklanja dovoljno masnoće bez isušivanja kože.



5. Preskočite tuširanje što češće možete. Ovo se možda ne čini kao privlačan savjet, ali što više vremena imate između tuširanja, to bolje. Preskočite tuširanje cijeli dan jednom ili dva puta tjedno, posebno zimi. Dopustite svojoj koži da proizvodi i održava svoja prirodna ulja. Ili ako vam se to ne sviđa, neka vaše tuširanje bude dodatno kratko nekim danima.

6. Pazite da koristite šampone koji sadrže uglavnom prirodne sastojke. Mnogi komercijalni proizvodi sadrže sintetičke kemikalije, petrokemikalije te razne boje i umjetna bojila. Sve ove neprirodne kemikalije izuzetno su loše za vaše zdravlje. Saznajte koje kemikalije treba izbjegavati.

Kako biste poboljšali zdravlje svoje kože, potrebno je malo vremena da preispitate svoje navike tuširanja, skratite vrijeme pod tušem, koristite filtar za vodu za uklanjanje toksina iz vode, masirajte kožu i koristite samo prirodne proizvode za kože i kose.