HEKLANJE

Nedostatak sperme ne sprječava uvijek rađanje djece

“Situacija u kojoj u sjemenu nema žive ili nežive sperme naziva se azoospermija. Ova situacija, koja može dovesti do muške neplodnosti, može uzrokovati da mnogi parovi odustanu od rađanja djece. Specijalist za urologiju, op. Dr. Tansel Kaplancan, koji je izjavio da se spermija može naći u bolesnika s azoospermijom zahvaljujući razvoju medicinskih tehnika, ima dijete.
Incidencija azoospermije, koja se utvrdi u otprilike jednog od svakih 100 muškaraca, može se povećati na 15% kod muškaraca koji ne mogu imati djecu. Kao rezultat analize spermeazoospermijaPotrebno je napraviti barem dvije ili tri analize kako bi se definitivno spomenulo njegovo postojanje. Muškarci koji nemaju spermu u sjemenu mogu neizbježno pasti u očaj. Međutim, budući da je azoospermija faktor neplodnosti s različitim uzrocima i različitim vrstama, pacijenti moraju proći sveobuhvatan postupak pregleda.
Ispravno utvrđivanje uzroka azoospermije
Azoospermija se može pojaviti u dvije različite vrste, azoospermija povezana s okluzijom ili neopstruktivna. Azoospermija, koja se javlja kao rezultat urođenog odsustva ili začepljenja putova sperme, naziva se “azoospermija povezana s okluzijom”. U ovom je slučaju vrlo lako pronaći spermu, jer razlog nedostatka sperme u sjemenu sjemena pacijenata nije nedostatak proizvodnje sperme, već spermija koja ne dolazi do sjemena. Azoospermija, koja nije povezana s opstrukcijom, malo je složenija situacija. U ovom trenutku različiti čimbenici poput operacija, hormonskih problema, genetskih čimbenika i kemoterapije mogu dovesti do odsutnosti sperme u sjemenu, čak i ako nema zapreka. Zahvaljujući razvoju medicinskih tehnika možemo pronaći do 56% sperme čak i kod bolesnika s azoospermijom koji nisu povezani s opstrukcijom.
Sperma se može pronaći zahvaljujući postupku microTESE koji iskusni liječnici primjenjuju na pacijente s azoospermijom koja se ne javlja zbog začepljenja. U ovoj naprednoj tehnici svi dijelovi testisa pregledavaju se pod mikroskopom i istražuje prisutnost sperme u testisima. Međutim, iako je tehnika napredna, stručnost i iskustvo također mogu utjecati na rezultate microTESE kirurgije. Zapravo, spermu istim postupkom mogu pronaći kod mnogih svojih pacijenata koji su prošli više od jednog microTESE-a u Turskoj i u inozemstvu i za koje se tvrdi da nemaju spermu. Unutar opsega IVF tretmana, glavna svrha je pronaći samo jednu spermu kod svakog pacijenta, ali aplikativni dio posla odvija se drugačije. Cilj nam je prikupiti svu spermu od naših pacijenata, pa provodimo vrlo detaljne preglede pod mikroskopom.
Pacijenti s azoospermijom ne mogu imati djecu ili samo metoda oplodnje in vitroNije potrebno generalizirati jer se može imati dijete Prije svega, čimbenike koji uzrokuju ovaj problem treba odrediti na najtočniji način i pojedinačno planirati liječenje. Ponekad čak i osobe s azoospermijom koja nije posljedica opstrukcije i za koju se smatra da je neizlječiva mogu imati djecu prirodno, bez potrebe za operacijom, kada se postavi točna dijagnoza. Iz tog razloga potrebno je prepoznati skupine bolesnika, dijagnosticirati azoospermiju, utvrditi uzroke i izraditi plan liječenja specifičan za pacijenta. Suvremene tehnike, naime postotak pronalaska sperme s MikroTESE-om, znatno su se povećale, ali ne treba zaboraviti da je iskustvo stručnjaka koji će primijeniti ovu tehniku ​​jednako važno.

Glisten za web dizajn

Web dizajn Delhiju je potrebna mašta, bilo da se radi o web dizajnu, planiranju kuće ili ulagivanju odjeće. Vaša inventivnost