HEKLANJE

Njega kože lica svojim rukama

TEMU APP 100 E KUPON

U svijetu tijesnih rasporeda, štetnog zagađenja, visoke tjeskobe i sve veće napetosti, vaša koža podnosi napor i to se vidi! Ipak, nije sve izgubljeno. Uz malo predanosti glatkoj, čistoj i privlačnoj koži, možete održavati prirodnu ljepotu svoje kože kod kuće! Nastavite čitati kako biste saznali savjete i jednostavne metode kod kuće za održavanje mladolike kože i borbu protiv znakova starenja.

Sasvim je sigurno da lijepa koža ne može potrajati bez odgovarajuće njege. Negativni učinci svijeta u kojem živimo imaju potencijal učiniti da koža izgleda staro i umorno čak iu cvijetu mladosti. Stoga je neophodno redovito i temeljito čistiti kožu kako bi zablistala vitalnošću. Osim čišćenja i njege lica, redovito i pravilno masiranje kože uvelike će smanjiti pojavu bora i zategnuti kožu.



Čišćenje vaše kože
Prvi korak u njezi vaše kože izvana je pravilno čišćenje. Znoj, masnoća, prašina, ustajala šminka, prljavština i bakterije skupljaju se na vašoj koži i moraju se potpuno ukloniti. Za čišćenje kože koristite kremu za čišćenje, mlijeko ili losion ili običnu hladnu kremu. Nanesite kremu na lice i vrat i nježno umasirajte. Utrljajte kremu na lice i vrat kružnim pokretima prema gore najmanje pet minuta (trajanje također ovisi o uputama koje ste dobili uz kremu koju koristite). Uklonite višak kreme maramicom, vlažnom vatom ili malim vlažnim ručnikom.

Zatim tonirajte kožu koristeći osvježivač kože (blagi), tonik za kožu (srednje jačine) ili adstrigentni losion (jak). Toniranje je važno jer uklanja preostalu masnoću s vaše kože nakon završetka procesa čišćenja. Zatvara pore, oplemenjuje kožu, a ako se namjeravate šminkati, ostavlja glatku čistu teksturu koja će puno duže držati podlogu i puder.

Hranjenje vaše kože bitan je dio svake rutine ljepote. Prljavština, prašina, vruće i hladno vrijeme, kozmetika pa čak i sunčeva svjetlost imaju tendenciju isušivanja kože, lišavajući je vlage i masnoće. Hrana za kožu pokušava nadoknaditi hranjive tvari kako bi koži dala njezino prirodno zdravlje. Nije potrebno svaku večer koristiti gustu, tešku kremu za kožu. Ako ne volite masno lice kad idete na spavanje, jednostavno odaberite laganu, lako upijajuću hidratantnu kremu koja će nestati za nekoliko minuta. Mnoge novije tekuće hidratantne kreme spadaju u ovu kategoriju.

Njega lica
Njega lica je najbrži način čišćenja, oživljavanja i oplemenjivanja uvenule kože, ostavljajući kožu svijetlom, mekom i sjajnom. Njega lica također obavlja temeljit posao opuštanja napetih živaca tako da izgledate ne samo mlađe nego i da se osjećate svježije i opuštenije. Njega lica jednom u dva tjedna osigurat će mladoliku i svježu kožu dugo vremena.

Najluksuzniji način njege lica je otići u kozmetički salon i zavaliti se dok stručnjaci rade svoj posao. Ako nemate vremena ili si ne možete priuštiti luksuz redovitih tretmana u salonu, možete si priuštiti njegu lica kod kuće. Odaberite vrijeme kada možete biti neometani i tihi. Pripremite sve prije početka kako biste se mogli opustiti i uživati. Slijedite donju rutinu za brzu kućnu njegu lica:

• Zavežite kosu s lica i vrata i upotrijebite traku za glavu kako biste sklonili kosu s čela.

• Očistite lice i vrat mlijekom za čišćenje i obrišite prvo maramicom za lice, a zatim mokrim ručnikom.



• Nanesite kremu po cijelom licu i dobro je izblendajte – zatim izmasirajte lice i vrat u smjeru prema gore.

• Pripremite oblogu za lice koja odgovara vašem tipu kože i na temeljito čisto lice nanesite dosta debeli sloj izbjegavajući područje usta i veliki krug oko očiju. Zatim lezite na leđa i držite masku 15 do 20 minuta ili dok se ne osuši. Ne pričajte dok vam je maska na licu.

• Kada se osuši, operite lice i vrat hladnom vodom, držeći oči zatvorene. Osušite kožu i nanesite tonik za kožu.



• Ako imate važan spoj, nakon njege lica upotrijebite tonik za kožu, zatim nanesite hidratantnu kremu i našminkajte se.

Masirajte svoju kožu
Masaža lica ključna je za mladenački izgled kože, posebno za osobe starije od 40 godina. Učinkovit način suzbijanja bora, masaža je spor proces, a rezultati su vidljivi samo ako se nastavi neko vrijeme. To nije čarobni napitak koji može donijeti promjenu preko noći i s njim treba biti strpljiv. No, nema sumnje da masaža smanjuje neprivlačnu mesnatost, zateže tkiva i mišiće lica te pojačava prokrvljenost.

Jednom kada imate linije i bore, možete ih se riješiti samo plastičnom operacijom. Masaža i vježbe za lice mogu spriječiti stvaranje novih bora, ali ne mogu ukloniti stare bore koje su već prisutne. Zatezanjem mišića i njihovom njegom možete spriječiti stvaranje novih linija i bora. Upamtite, bez obzira imate li kvrgavu, mlohavu, uvelu ili blijedu kožu, vaše lice može povratiti izgled mladosti pod djelovanjem vlastitih prstiju. Linije i bore obično se pojavljuju na čelu, sljepoočnicama, očima, nosu, obrazima, bradi i ustima.



Masaža je učinkovita samo ako je koža čista. Ne zaboravite ukloniti sve tragove šminke inače će pore kože biti začepljene česticama prljavštine. Sve mitesere treba ukloniti. Ako je koža masna, tada masnoću uklonite nanošenjem mlijeka za čišćenje. Svježi limunov sok također je vrlo učinkovit u uklanjanju viška masnoće. Ako je koža suha, prije masiranja upotrijebite dobru hidratantnu kremu. Ako je koža masna, preporučljivo je koristiti neki adstrigentni losion. Kremu s vitaminom E nanesite prije masaže, no količina te kreme treba biti dovoljna samo da dovoljno zamasti kožu kako bi se ruke i prsti glatko kretali po licu.

Nakon što ste očistili kožu, pritisnite je laganim, ali čvrstim prstima, uz lagani pritisak nanesite dobru kremu. Uvježbani prsti mogu čvrsto držati kožu i ravnomjerno pritiskati. S vremenom se vidljivi nedostaci poput bora, mlohavosti i mrtvih stanica znatno smanjuju te se vraća svjež i mlad izgled. Masažu treba započeti od vrata prema gore i završiti na čelu ili sljepoočnicama jer se na taj način sve vene i tkiva pojačano prokrvljuju. Koža oko očiju je nježna. Stoga je preporučljivo nanijeti kremu na ovaj dio bez pritiskanja. Kremi je potrebno 15 do 20 minuta da se koža upije, stoga masažu treba nastaviti toliko. Obrišite višak kreme vatom namočenom u vodu (po mogućnosti ružinu vodicu). Najbolje vrijeme za masažu lica je prije spavanja.

Umijeće masiranja

• Polagana masaža – Ovo je najčešća metoda masaže. Tajna je u polakom masiranju i tapkanju/vibriranju kože. Koristeći mesnati dio vrhova prstiju, pritisnite kožu lagano, ali čvrsto. Proces počinje u dnu vrata sporom brzinom. Brzina se povećava kako se prsti pomiču prema gore. Glađenjem se odmaraju živci, a vibracija je korisna za ublažavanje boli koja bi mogla biti uzrokovana masiranjem.

• Brza masaža – Prednja polovica obaju dlanova koristi se za brzu masažu, vodeći računa o kružnim pokretima prema gore.

• Masaža pritiskom – Ovo je metoda kada se pritisak vrši vršcima prstiju. Ovo je učinkovito za uklanjanje vrećica ispod očiju.

• Masaža glađenjem – Bucmasti obrazi glade se vršcima prstiju. Ako je nos širok, potezi se nanose od nosa do sljepoočnica s obje strane.

• Masaža štipanjem – koža se drži, kao kod kliješta, između palca i prstiju. Takva masaža je učinkovita kod podbratka i bora na čeljusti.

• Frikcijska masaža – Pokret zahtijeva pritisak na kožu dok se pomiče preko donjih struktura. U ovom pokretu koriste se prsti ili dlanovi. Jaki pokreti se obično koriste na tjemenu, dok se lagani pokreti koriste na licu, posebno na vratu.

• Pokreti sviranja klavira – Ova vježba razvija mišiće lica i čini ih čvrstima. To treba učiniti na cijelom licu, posebno na području obraza, prstima. Pokreti moraju biti gipki, ali žustri.

Izrada vlastitih proizvoda za kožu
Domaća krema za masažu
Zagrijte četiri žlice suncokretovog (ili ulja šafranike) pomiješane s 4 žlice lanolina. Zatim joj polako dodajte zagrijanu ružinu vodicu. Sada dodajte žlicu ulja kamfora kako biste napravili stvarno osnažujuću kremu za masažu. Da bi ova krema bila lakša, pomiješajte dvije žlice vazelina.

Domaće ulje za masažu
Pomiješajte pola šalice bademovog i ricinusovog ulja. Dodajte jednu žličicu ulja kamfora. Dobro protresite i upotrijebite.

Krema protiv bora
Otopite 2 žlice lanolina, 2 žlice bademovog ulja i 1 žlicu ulja marelice. Zatim dodajte 3 žlice limunovog soka. Kajsije su vrlo bogate vitaminom A.

Losion protiv bora
Pomiješajte sljedeće sastojke i koristite kao losion protiv bora:
2 žlice mješavine krastavca i mente
4 kapi ekstrakta paprene metvice
1 prstohvat stipse u prahu

Postanite Super Affiliate

Svaki Internet trgovac sanja o tome da postane ono što se u industriji smatra Super Affiliateom. Da biste bili klasificirani