HEKLANJE

Njega kože protiv starenja – 7 savjeta kako izgledati mlađe

TEMU APP 100 E KUPON

Želite li izgledati mlađe? Suočimo se s tim, tko u današnje vrijeme ne? Nekad su samo slavne osobe i oni u javnosti bili ti koji su brinuli hoće li izgledati starije, a svi su ostali starili graciozno! Sada je 40 novih 30 i muškarci kao i žene vode računa o svom izgledu, čak postoji i trend u društvu da se starije generacije diskriminiraju.

Što možete učiniti da izgledate mlađe? Ne postoji čarobni napitak protiv starenja koji će vam ukloniti bore preko noći, ali uz disciplinu i dobru rutinu njege kože protiv starenja bit ćete na putu da dulje izgledate mlađe.



Dostupna su mnoga drastična rješenja za njegu kože protiv starenja koja vam pomažu da izgledate mlađe, od tradicionalnog kozmetičkog zatezanja lica do ubrizgavanja kemikalija poput Botoxa u kožu kako bi se postigao privremeni učinak zaglađivanja bora. Nisu svi voljni ili financijski sposobni ići u te krajnosti. Dakle, što možete učiniti svakodnevno da biste se osjećali i izgledali mlađe? Slijedeći 7 koraka u nastavku, dulje ćete biti na putu do mladolikog izgleda. I zapamtite da nikada nije prekasno (ili prerano!) za početak dobre rutine protiv starenja.

Sedam savjeta za brigu o tijelu i umu:

1. Pijte puno vode svaki dan – većina liječnika preporučuje 7 do 10 čaša dnevno. Voda ispire toksine, održavajući vaše tijelo i kožu čistima. Također će vaša koža izgledati čistije i punije ako nije suha. Definitivno prvi korak za “njegu kože protiv starenja” da izgledate mlađe.

2. Jedite zdravo uravnoteženu prehranu, uključite nešto iz svih glavnih grupa namirnica svaki dan u svoju prehranu. Jedite puno vlakana i svježeg voća i povrća. Vlada Ujedinjenog Kraljevstva preporučuje da se dnevno jede pet porcija voća i povrća, no to bi trebala biti minimalna količina koju pojedete. Voće i povrće sadrži mnoge bitne vitamine i minerale koji pomažu u održavanju i obnavljanju kože i stanica. Ne samo da će vaša koža izgledati mlađe nego će vaše tijelo bolje stariti i bit ćete manje skloni mnogim uobičajenim bolestima starosti. Prefektno “rješenje za njegu kože protiv starenja” Također izbjegavajte jesti masnu i uljnu hranu koja povećava vašu težinu, ali vam ne daje ništa nutritivno. Ljudi s prekomjernom tjelesnom težinom općenito izgledaju i osjećaju se puno starijima nego što jesu.

3. Nastojte voditi miran život bez stresa. Ako ste pod stresom, tijelo oslobađa kemikalije koje bi vam prije mnogo godina pomogle da se s problemom nosite “borbom” ili “bijegom”. Budući da oni nisu rješenje za većinu današnjih životnih problema, kemikalije će ostati u vašem tijelu i uzrokovati da postanete psihički ili fizički bolesni. Pobrinite se da dobro spavate i redovito vježbate. Koristite bilo koju tehniku koja vam pomaže da se opustite – duga topla kupka, masaža ili aroma terapija samo su neki od njih koje možete isprobati. Zapamtite, ekstremni stres samo će uzrokovati da vam kosa posijedi, a lice izgleda umorno i borano. Uživaj u životu!

4. Redovita tjelovježba, barem 3 puta tjedno i svakodnevno ako je moguće, učinit će čuda pomažući vam da izgledate i osjećate se mlađe. Pobrinite se da vježba bude dovoljno energična da biste se preznojili i vaša će koža izgledati mlađe dok se toksini ispiraju. Ne zaboravite kontaktirati svog liječnika prije nego što drastično promijenite režim vježbanja.

5. Izbjegavajte UV zračenje jer je ono glavni uzrok preranog starenja kože i bora. Pobrinite se da uvijek imate odgovarajuću zaštitu od sunca za klimu i vaš tip kože. Kupujte hidratantne kreme za lice koje sadrže UV zaštitu za svakodnevnu upotrebu. Upotreba kvalitetne kreme za sunčanje s visokim faktorom trebala bi biti dio vaše dnevne rutine. Preplanuli ten može izgledati dobro neko vrijeme, ali ćete brzo ostarjeti i dobiti bore te biti skloniji kožnim bolestima poput raka.



6. Pokušajte izbaciti nikotin i konzumaciju alkohola. Pušenje će vas ostariti jer kemikalije u dimu stare na koži i poništit će vaš proces njege kože protiv starenja. Osim toga, ako vječno škiljite kroz dim, prebrzo će se pojaviti bore oko očiju. Alkoholna pića sadrže mnoge toksine koji su štetni za vaše zdravlje. Pretjerano pijenje značit će da se vaša jetra više ne može nositi s oslobađanjem vašeg tijela od ovih toksina.

7. Potražite proizvode za njegu kože koji su protiv starenja (jako su dobri oni koji sadrže sastojke vitamin C, retinol i ceramide). Isprobajte različite proizvode za njegu kože protiv starenja kako biste vidjeli koji vam najbolje odgovara i svakodnevno je hidratizirajte. Zapamtite, ako se osjećate dobro u sebi, dobro ćete i izgledati.

Kako uzimati kurkumu kao lijek?

Odakle dolazi kurkuma? Kurkuma porijeklom dolazi iz Azije gdje se već stoljećima koristi kao prirodan lijek. Također, kurkuma se sve

NATJEČAJ za dodjelu poduzetničkih kredita

Vrsta natječaja Bespovratna sredstva Tema/ sektor Poduzetništvo Županija Sisačko-moslavačka Trajanje natječaja 13.3.2017 – 15.12.2017. Prihvatljivi prijavitelji 1. Subjekti malog gospodarstva